desember 2016

Kjære 2016,

2016, du altså. Ja, og det mener jeg. 

Hva var dealen din, når du tok over jobben for 2015? Var målet ditt å etterlate mest mulig rot til 2017? Du har gjort mye snodig i år. Brexit? Trump som president? Utallige terrorangrep? En enorm flyktningkrise? Hadde du en bucket liste over alle kjendisene du ville bli kvitt i år? Ikke helt moden for jobben som årets år? 

Sukk. Du har gjort mye rart, og du overrasker meg ikke lenger, det er sikkert. Men la oss se vekk fra alle de kjipe tingene du har gjort i år, og heller se på hva du har gjort for oss innenfor spillverdenen. For der har du jo klart mye etter min mening. Kan det tenkes at du egentlig bare har jobbet med tanken om at vi her på jorden bare er et spill? Kanskje du har sett på oss som simmene dine, og at du er en spiller, som styrer alt som skal skje med oss? Kan tenkes. 

Skal vi se. Du har jo klart noe. Det har du. Pokèmon Go alene har jo vært en svær suksess. Folk mistet forstanden av å jakte på små digitale vesener i form av pokémon. Du fikk folk til å mosjonere uten at de var klar over det. Jeg har sett ansatte fra kommunen samle seg for å gå på tur med jobben for å fange pokémon. Jeg har sett ungdommer henge i flokk utenfor akvariet i Bergen. Jeg har sett en hel gjeng med sommerleirdeltakere til Hypercamp, stoppe på Tøyen t-banestasjon, for å fange en Pikachu. Og hvordan de samme ungdommene har fått abstinenser fra spillet på Hudøy utenfor Tønsberg. Ja, til og med statsministeren vår, har spilt pokémon go. Det har jo vært festlig. Som du har fått med deg har jeg jo rapportert fra felten, både før og etter jeg fikk spille det selv. 

Livet blant dyrene av Jenny Jordahl. Sjekk henne ut, hun lager mye bra!

Egentlig, har du gjort mye bra for Nintendo i år. Slik som Yo Kai Watch, Pokémon Sun & Moon, og ikke minst NINTENDO SWITCH! Og om jeg er glad for at det ikke er du som er året den faktisk kommer ut. Du hadde nok kludret det til på et vis også. 

For oss Pokémon-entusiaster har du jo levert 20 års-jubileet. Det har vært enormt stas å få tak på de siste legendariske pokémonene til pokedexen min i spillene. Svært fint har det også vært å få samle på Mythical Collection bokser med 11 forskjellige legendaries. OG NÅ ER DEN SISTE BOKSEN PÅ VEI I POSTEN TIL MEG! YES!
Men, 2016, kunne du ikke latt noen andre enn BR få ansvaret for å distribuere disse? For et rot det har vært. Stadig forsinkelser har det vært. La Outland ta seg av dette neste jubileum, VÆR SÅ SNILL.

Bilderesultat for nintendo switch vs ps4

Mini-NES'en, som Nintendo kom med i år, var fin da. Du fikk med Galaga! Jeg må innrømme jeg var litt furt når min forlovede hadde regjerende highscore en stund, men jeg tok over den til slutt! Var kanskje ikke den beste vinneren...MEN SÅNN BLIR DET NÅR MAN ENDELIG VINNER OVER HAN, FOR HAN VINNER ALLTID! ...det er liksom en grunn til at vi skjeldent spiller sammen.

Noe av det beste i år, her på nerdefronten, må uansett være slippet av Owlboy. DET TOK BARE NI ÅR. Kanskje det er dette du har hatt alt fokuset ditt på, mens verden gikk i grus rundt deg? Var kanskje lei av å vente du også? Takk for at du gjorde dette offentlig for oss alle. Det har vært en fryd. En sann glede har det vært å følge med på teamet etter slipp.

Kanskje det er derfor dette er det vakreste jeg har sett i år:


Gjengen fra D-Pad Studio, dagen Owlboy ble sluppet.

Og, 2016, la meg bli litt personlig med deg her også. Jeg er veldig glad for at du har slengt meg inn på studier igjen. Bare dette første semesteret i år, har virkelig vært fint. Tiden har gått så fort, og jeg er svært glad for det. En annen glede er jo at jeg fortsatt har min flotte familie, både den jeg ble født inn i, og den jeg har valgt selv. Samme med Hyperion-miljøet, og gleden av å få fortsette å få være leder for Hyperion Vest, og stadig få møte flott engasjert ungdom som vil skape aktivitet for andre. Det er så utrolig fint å se!
Jeg er også veldig takknemlig for tiden jeg fikk med Rain AS. En utrolig kjekk jobb, med flotte kollegaer, og ikke minst alt det jeg har lært. Og erfaringene mine i år, har vært mange, og det, 2016, det er jeg veldig takknemlig for. Synes derimot du skulle latt meg få se litt flere himmelfenomen. Jakten på nordlys, stjerneskudd, blodmåner og formørkelser har vært tøff med alle disse skyene du har latt henge tungt over Bergen i år. Ikke veldig hyggelig av deg, så du kan fortelle 2017 at jeg vil se mye av det når han begynner på jobb. 

Jeg håper du reflekterer over jobben din i år. For hvis du kommer tilbake i 2026, så håper jeg du gjør det litt bedre. Vi er ikke et spill du kan starte på nytt igjen, men du skal få en sjanse til å gjøre opp for deg. Det er nemlig viktig å gi nye sjanser, synes du ikke?    

Til slutt vil jeg bare si at det har vært veldig kjekt å blogge i år. Både på grunn av dere lesere, Spillmagasinet og alle dere som har motivert meg til å fortsette. Så med det vil jeg si takk for det gamle, og...

GODT NYTTÅR!

POKÉMON EVENT EXTRAVAGANZA!Hva er en pokémon event extravaganza, spør du? Jo, det er rett og slett jeg som forteller deg at det nå foregår hele FIRE pokémon events akkurat nå. FIRE! Og da blir det en EXTRAVAGANZA!

GENESECT HOS BR LEKER:  

"This Pokémon existed 300 million years ago.
Team Plasma altered it and attached a cannon on its back."

Kodearket til Genesect har vært svært forsinket denne gangen. Men nå er det altså kommet frem til butikkene. Plukk opp nå! Genesect kan lastes ned med denne koden til XY og ORAS, men husk at de bare har koder så langt lageret rekker, så vær kjapp! 

ARCEUS KODEORD:

"According to the legends of Sinnoh, this Pokémon
emerged from an egg and shaped all there is in this world."

Frem til 31. desember, vil det være mulig å få tak på Arceus nok en gang - dersom du gikk glipp av den tidligere i år. 
Koden funker på XY og ORAS, men som sagt, hvis du fikk tak i Arceus tidligere i år, så vil det ikke fungere for deg. Men kanskje du bare lastet den ned til X, og så har du Y også? Da skal det gå helt fint. 

Koden du skriver inn er: ARCEUS2016

MELOETTA VIA NINTENDO NETWORK: 


 

"The melodies sung by Meloetta have the power
to make Pokémon that hear them happy or sad."

Meloetta er tilgjengelig til nedlastning via nintendo network frem til 24. desember, selveste julaften! 
Meloetta kan lastes ned til XY og ORAS, og er i år den siste legendariske pokémonen av de 11 som skulle slippes i år. 

MAGEARNA TIL SUN AND MOON:  

"This artificial Pokémon, constructed more than 500 years ago,
can understand human speech but cannot itself speak."

Magearna er en av de pokémonene fra den nye generasjonen i Sun and Moon. Og dette er første gang det gjøres med en QR-kode. 
Det hele er ganske enkelt; Når du er in-game, tar du frem QR-scanneren, og scanner koden. 
MEN for å gjøre dette må du bli Champion først. 
Ingen videre grunn til å bekymre seg for å ikke rekke dette før den går ut, da den, i følge Serebii, vil være aktiv ut livet. Så lenge du har QR-koden, er du trygg.  

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits