november 2016

Amanita Design har annonsert sitt neste spill - Chuchel!

Amanita Design har annonsert sitt kommende spill - Chuchel, og jeg gleder meg selvfølgelig helt vilt allerede. Det skal jo ikke så mye til. Det vet dere. 

Teaserne avslører ikke mye, men Amanita Design er også et av mine favoritt indiespill-selskap. Dette er skaperne bak Botanicula, Samorost og Machinarium, og slik som det ser ut - Vil Chuchel følge samme stil som Botanicula. DETTE BLIR BRA.

Eller, la meg omformulere meg: ljlødkfjløajsødlkanrflnadølkjfmawoeiujøqejkløkajdføla, ikke sant? 

Men som sagt, er det veldig lite informasjon ute og går. Det blir derfor litt vanskelig å komme med noe mer enn dette. Speskulasjoner derimot? Det kan det være mye av. Slik arten ser ut, følger den same spor som Botanicula, både i karakterstilen, og designbiten. En annen ting vi kan være sikre på, er at dette blir et pek-og-klikk spill, som de alltid har laget. Og for oss som ikke kan vente, kan vi alltids varme opp med en ny gjennomspilling av Botanicula, eller ta en sammenhengende sitting av Samorost-serien, som i år ble utvidet med nummer tre i rekken.

Kvaliteten på indie-spill øker, og det er mye i vente for oss som følger med her.


#dataspill #indie #spill #amanita

Har du fått med deg det vannmalte indie-spillet Candle?


Det er en uke siden Candle ble lagt ut for salg. Et utrolig vakkert spill, som har blitt utviklet av indie-studioet Teku Studios. 

Hvorfor er dette spillet så spesielt? Det er håndmalt! I vannmaling! VANNMALING. Kan du tenke deg hvor mye arbeid det er? Resultatet er fantastisk! Teku Studios legger seg på nivået til Disney sine tidlige dager, hvor alt ble tegnet og malt for hånd. Ikke en gang animasjonene i spillet er digitalt laget. 

Candle er et klassisk adventure spill, hvor man spiller som karakteren Teku. 
Teku drar ut på en ferd for å redde vennene sine, og oppdager nye mysterium på veien. Eventyret byr på prøvelser og puzzles, som du som spiller må komme deg gjennom. 

Spillet er tilgjengelig til PC, for en ganske billig penge, om jeg må få si det selv, og jeg gleder meg svært mye til å begi meg ut på dette så snart eksamensperioden min er over. Hvis du har lyst å se hvordan spillet ble laget, kan du se denne videoen. Det er veldig fengslende! Filmen er på spansk, men det er engelske subtitles. Anbefales sterkt! Spesielt for deg som har en interesse av å tegne eller male. Kanskje du blir inspirert? Jeg blir hvert fall det! 


#spill #tekustudios #dataspill #indie #håndmalt 

Nordisk Spilldag 2016 - En oversikt19. november, på lørdag, er det Nordisk Spilldag. Ikke helt sikker på hva jeg mener med det? Frykt ei! Her kommer det du trenger å vite.

Nordisk Spilldag skjer en gang i året, hvor barn, ungdom og voksne samler seg for å sette pris på spill og spillkultur. Dette arrangeres i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. 

På Nordisk Spilldag, samler man seg for å spille blant annet brettspill og dataspill, og det passer for alle og en. Man kan delta i turneringer, lage sine egne brettspill, eller bare møte nye folk der man bor, alt etter hva de påmeldte arrangørene legger opp til.

Dette er et voksende konsept, og det er klart at vi i Norge, fortsatt har en del spredning å gjøre, slik at denne dagen også sprer seg mer til innlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. 

Høres dette spennende ut? Lurer du på om det arrangeres der du bor? Under kan du få en oversikt! Hvis du savner et arrangement der du bor, anbefaler jeg deg absolutt å tipse om dette til det lokale biblioteket, eller foreninger som kunne passet til å arrangere dette. Eller kanskje ta engasjementet videre, og gjøre det selv i samarbeid med dem?

OVERSIKT OVER ARRANGEMENTENE I NORGE:

Hvis du vil vite mer om Nordisk Spilldag, kan du besøke nettsidene deres her.

BERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK - ÅSANE FILIALEN: 
19. November, kl. 10.30-15.30

"Vi vil ha Rocket League konkurranse og FIFA 17 konkurranse, begge på PlayStation 4. Det vil også bli mulig å delta på Nordic Game Day Competition, som i år vil være en konkurranse i Slither.io. Ellers vil vi også sette frem det meste vi har av brettspill, og ha tilgjengelig diverse spill til vår Nintendo Wii."

BERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK - OASEN FILIAL: 
19. November, kl. 12.00-15.50

"Bli med å feire Nordisk Spilldag på biblioteket! Vi serverer spill og konkurranser for spilleglade barn og voksne i alle aldre. Spilldagens høydepunkt for mange er høstens FIFA-turnering. Vi spiller i år FIFA17 på PlayStation 4, og begynner kl. 12:30. Turneringen har ingen påmelding - kom tidlig for å sikre deg din plass. Ta gjerne med egne brett- og kortspill du vil spille med andre!"

BERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK - LODDEFJORD BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 10.00-16.00

"Vi kommer til å ha dataspill og brettspill på hele lokalet, og minst 3 turneringer i Fifa 17, Mario Kart, og Super Smash Bros. med premier til første,-andre,- og tredjeplass."

Påmelding til turneringene finner du herBERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK - HOVEDBIBLIOTEKET:
19. November, kl. 12.00-18.00

"Vi feirer Nordisk Spilldag sjette året på rad - bli med du og! Det blir brettspill, kortspill, konsoll, konkurranser og såklart høstens FIFA-turnering. Ta gjerne med venner og egne spill du vil spille med andre.

Detaljert program for dagen finner du her.

FJELL FOLKEBOKSAMLING:
19. November, kl. 10.00-14.00

"Vi har massevis av brettspel, både nye og gamle. Kanskje blir det også ei brettspelturnering? Vi har Playstation-spel til utlån og bruk i biblioteket. Det blir spel som sjakk, dart og fuzzball. Og det vert ringspelkonkurranse for dei treffsikre! Det blir flotte premiar til vinnarane.

Den store internasjonale turneringa i år. er Slither." 

SØLVBERGET STAVANGER BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 11.00-14.00

"På spilldagen på Sølvberget i år kan du blant annet: 

-Ta med Pcen din og spille Minecraft sammen med andre
-Være med i en stor online konkurranse i spillet slither.io
-Spille Pokemonkort med Stavanger Pokemon TCG liga
-Spille et av de mange brettspillene vi har på Sølvberget"

Mer detaljert informasjon, finner du her.

GJESDAL FOLKEBIBLIOTEK: 
19. November, kl. 10.00-14.00

"Nordisk spilldag. Lørdag 19. november. Du kan prøve deg på brettspill og dataspill i biblioteket. Om du vil kan du konkurrere mot barn og ungdom i hele Norden om høyeste score i Slither.io Vi får også brettspillene Hint, Codenames og Dobble. Kom og prøv!"

FARSUND BIBLIOTEK:  
19. November, kl.11.00-14.00

"Farsund Bibliotek inviterer til Nordisk Spilldag lørdag 19. november fra kl.11-14
Kom innom biblioteket for å spille brettspill, bridge, sjakk og Playstation m.m."

TOKKE BIBLIOTEK: 
19.-20. November, kl. 11.00-09.00 (Her blir det datavake!)

"Speldag og datavake på Tokke bibliotek og kulturhus. Me fyller huset med dataspel, brettspel og lego. Her kan alle kome som er interesserte i å spele eller vil lære meir om spelkulturen. Arrangementet er i samarbeid med den lokale ungdomsklubben, og me held opent heile natta! Kafé ved ungdomsklubben. Me trekk heldige vinnarar av kule minecraft-gadgets blant dei som er innom. 

Arrangementet er sjølvsagt gratis og opent for alle aldersgrupper. Dei som er under 18 og skal vere igjen etter kl 22 må ha tillating frå føresette." 

Mer informasjon finner du her.

HJARTDAL FOLKEBIBLIOTEK:
19. November, kl. 10.00-14.00

"Biblioteket markerer årets Nordic Game Day!
Ta med deg en venn, Ipad eller mobil, for her skal det konkurreres i Slither.io! Spill mot deg selv eller andre. Oppnådde poengsum blir sendt inn til det nasjonale Game Day kontoret, og hvem vet , kanskje er det deg som vinner en premie?
Foretrekker du brettspill? Vi har ulike spill på biblioteket, eller du kan ta med ditt eget favorittspill."

PORSGRUNN BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 11.00-15.00

"I år arrangerer vi igjen den årlige nordiske spilldagen!
Her kan du delta på Fifaturnering, være med på Pokèmonjakt og spille gode gammledagse brettspill!"

BAMBLE BIBLIOTEK OG LITTERATURHUS: 
19. November, kl. 10.00-17.00

"Lørdag. 19. november kl. 10-17 er det spilldag på Bamble bibliotek og litteraturhus! Dette blir en dag med brettspill, dataspill, og konsollspill.

- FIFAturnering kl. 11.00
- SINGSTARturnering kl. 14.00
- Quiz og loddtrekning!
- Mange flotte premier!!
- GRATIS mat og drikke!"

HORTEN BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 10.00-15.00

"I samarbeid med "Spillkveld på 37 :)", Hortens lokale spillforening, vil vi tilby en dag med brettspill og rollespill! Er du nysgjerrig på hva et rollespill er? Ta turen og bli med på en av rundene vi tilbyr! Er brettspill mer i din gate, så vil man kunne prøve mye forskjellig. Playstation, xbox og Nintendo vil også være tilgjengelig for de som ønsker digital spilling."

SKIPTVET BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 

"Lørdag 19. november 2016 kl. 11-15 blir det spilldag i biblioteket for alle i 4.-8. trinn!
Vi har stort utvalg i brett-, kort- og treningspill, samt ulike elektroniske spill for PC, iPad og XBox. Muligheter for turneringer med premier!
Det er gratis å være med. Biblioteket holder åpent også for alle andre denne dagen, men man må nok beregne at det er litt mer lyd enn ellers!"

SKI BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 10.00-16.00

"Ta med deg venner og familie på biblioteket og bli med på et spill! Vi setter fram en rekke brettspillbord. Bli med på en runde Risk, Catan, Ticket to Ride eller Cranium - eller hva med en klassiker som Yatzy eller Den forsvunne diamanten - eller et slag sjakk? Om du foretrekker elektroniske spill, kjører vi også Mario Kart 8-turneringer hele dagen!"

OPPEGÅRD FOLKEBIBLIOTEK: 
19. November, kl. 10.00-15.00

"Hele dagen:
- Spill brettspill, se demonstrasjoner av nye spill og delta i konkurranser. Brettspillgeek
- Delta i Quiz og vinn brettspillet "Hint"
- Spill på Xbox Kinect

11:30: FIFA 17-turnering (Meld deg på mellom 10 og 11.30)
12:00: Legoanimasjon med Kolbotn Videoklubb i galleriet.
14:30: Kåring av vinner av quizen"

ASKER BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 12.00

"- «Pokemon Go tur» med Oskar ? for barn mellom 8 til 10 år i følge med voksne. Ellers ingen grense.  Møt opp kl.12.00 og bli med på en rundtur i sentrum. Turen går innom en Gym og flere Pokemonstops. Turen varer ca 45 min
- Bordtennis turnering, øvre vestibyle
- PS4 turnering,  øvre vestibyle
- Sligher konkuranse,   øvre vestibyle
- Asker sjakklubb kommer og viser sjakkens gleder, nedre vestibyle
- Vi setter frem forskjellige brettspill."

DEICHMANSKE BIBLIOTEK - HOLMLIA:
19. November, kl. 12.00

"I år inviterer vi til flere stasjoner på Nordic Game Day. Vi skal ha Wii Dance-turnering, slither.io, brettspill og FIFA på X-box. Arrangementet er gratis og begynner kl.12."

DEICHMANSKE BIBLIOTEK - OPPSAL: 
19. November, kl. 12.00-14.00

Det er nordisk spilldag OG sjakk-VM! Vi feirer med en uhøytidelig sjakkturnering for både barn og voksne.
Det er gratis å delta. Trekning av VM-premier, og deltakerpremie til alle barn!
NB! Begrensede plasser, påmelding til: silje.bjerke@kul.oslo.kommune.no eller i biblioteket."

DEICHMANSKE BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 11.00-15.00

"Vi markerer Nordic Game Day på biblioteket og inviterer barn og unge til Minecraft-spilling på vår lokale Minecraft-server! 
Du kan koble på egen PC eller du kan prøve med en av bibliotekets maskiner. 
Det blir Minecraft-premier, utlån av Minecraft-bøker og mye mer!"

JEVNAKER FOLKEBIBLIOTEK: 
19. November, kl. 11.00-15.00

"Jevnaker folkebibliotek inviterer til Nordic Game Day lørdag 19.11 kl. 11.00-15.00. Delta i Nordic Game Day konkurransen og prøv spillet slither.io, eller kom innom for en runde med WII eller PS3."

NANNESTAD BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 11.00-13.30

"19. november er det Nordisk spilldag på Nannestad bibliotek, og vi arrangerer konkurranse i FIFA 17 og Slither, med premier til vinnerne. Man kan også spille på vår Playstation 3 og våre Nintendo DSer. I tillegg til at vi har sjakk og andre brettspill som vi disponerer."

KONGSVINGER BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 11.00-15.00

"Velkommen til årets spilldag!
Terninglauget har med seg mange spennende brettspill! Ta turen opp i 2.etg :-). Dette er et arrangement for alle aldre."

HAMAR BIBLIOTEK: 
18. November, kl. 17.00-22.00

"Spillkveld for barn i alderen 10 - 15 år. 
Fredag 18. november kl. 17 - 22.
Det blir FIFA-turnering, Wii-konkurranser og mulighet til å teste ut ulike brettspill.
Vi serverer pizza og brus. 
NB. Begrenset antall plasser. Påmelding og først til mølla til barn@hamar.kommune.no"

LEVANGER BIBLIOTEK:
19. November, kl. 11.00-15.00

"Levanger bibliotek arrangerer spilldag igjen! Lørdag 19. november kan du delta i ulike konkurranser i blant annet sjakk, FIFA17, Slither.io, brettspill og annet. Velkommen!"

VEFSN BIBLIOTEK: 
26. November, kl. 10.00-16.00

"Vi inviterer til å komme på Vefsn bibliotek for en dag fylt med spill og andre aktiviteter. Mosjøen Bridgeklubb kommer for å demonstrere spillet og lære det bort. Mosjøen spillforening har Magic-turnering i formatet Standard klokka 12:00. Det blir mulighet for å prøve Oculus Rift for de som er over 13 år. Biblioteket har masse brettspill man kan prøve, og pc-ene vil være tilgjengelig for å spille Slither!
Vi har åpent 10:00 til 16:00, arrangementet er gratis, og det passer for hele familien!"

LENVIK BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 11.00-14.00

"Lenvik bibliotek deltar på Den Nordiske spilldagen lørdag 19. november. Vi inviterer til brettspillturnering (bli Settlerskonge på Finnsnes!), demonstrasjon av utvalgte brettspill, FIFA16 utfordring, bygge videre på Finnsnes i Minecraft og nordisk turnering i Slither. Det blir tre morsomme timer der du kan prøve ut dine ferdigheter!"


#nordiskspilldag #spilldag #dataspill #brettspill #bibliotek #norden

Hvordan oppdage falske pokémon-kort: Level 3 [Mistanker før kjøp]


Det er på tide å gå videre i guiden, om hvordan man kan oppdage falske pokémon-kort. Denne gangen skal vi se på hva man kan gjøre, for å unngå at man kjøper falske kort, både in real life, og på nett. 

 LES ANMELDELSER, FØR DU KJØPER 

Før du kjøper pokémon-kort på nett, så er det svært viktig at du sjekker selgerens anmeldelser fra tidligere kjøpere, dersom det lar seg gjøre. 
Disse tingene bør du bemerke deg på ebay: 

 • Ikke gå utifra at selgeren er legit, selv om det står at h*n er en "top-rated seller". Les tilbakemeldingene først! 
 • En selger kan ha mange gode tilbakemeldinger, men de kan ofte være bygget opp av flere like brukere, som copy/paster samme kommentar gjentatte ganger. 
 • Les de negative. Hva sier de? Kjøpere som ikke har mottatt varen, eller som bare har fått deler av bestillingen, kommer til å gi beskjed. Stol på de negative.
 • Vær alltid skeptisk til selgere fra asiatiske områder, og hold deg unna kinesiske selgere.    


 PRIS 

Dersom prisen er for god til å være sann, skal du være skeptisk i utgangspunktet.
Booster-pakker til 4 kr? Nei. Allerede da skal du være skeptisk. De er garantert falske. Gratis frakt også? Oj. NEI. 

La vær å sorter søket ditt etter "lowest price", de kommer enormt mange dårlige varer, og du må bla deg langt bak for å finne noe legit. 
"Best match" eller "Highest price" er lettere for deg selv. Hvis du får opp mye som ikke er relatert, kan du hjelpe deg selv ved å be søkemotoren om å unngå ord du ikke vil ha med. Skriv minus (-), og deretter søkeordet du vil unngå. 


Du kan gjøre det samme med søkeord som du må ha med. Da skriver du "søkeord". Men det er sjeldent du trenger det. 

 LES BESKRIVELSEN AV VAREN 

Det er så utrolig viktig at du faktisk leser beskrivelsen av varen, før du går videre til kjøp!

På den måten unngår du å kjøpe tomme booster packs, fordi selgeren bare selger forpakningen. Du kan også unngå å kjøpe booster pakker, som allerede har blitt åpnet. 

Det er nemlig ikke alle som nevner dette i salgstittelen! 

 KJENN PAKNINGEN KORTENE KOMMER I: 

Kjennskap til kortenes forpakning kommer du langt med. Det skal være riktig. Vit hvordan pakkene egentlig skal se ut, om det så er booster-pakker du er ute etter, eller esker. 

Her er forøvrig en regel du kan lære deg med en gang: 


Kort som kommer i slik forpakning, skal du holde deg langt unna. De er falske. Akkurat disse er spanske, men de kommer i et stort utvalg av språk. Her får du med veldig mange kort, og kanskje 5-6 EX-kort, om ikke mer. Men de er altså ikke verdt bryet. IKKE kjøp pakker som ser slik ut!

Dette skal være med på boosteren: 

 • Antall kort skal stå på forsiden. Det vanligste er 9, 10 eller 11 kort. Dagens boostere inneholder 10 kort.
 • Dersom bildet er av god nok oppløsning, kan du se om teksten er trykket to ganger.  
 • Se etter skrivefeil! 

 NÅR DU HANDLER PÅ FINN 

Dersom du vil holde deg unna ebay, og heller vil kjøpe i Norge, bruker de fleste finn.no. 

Finn gir deg ikke muligheten til å undersøke selgeren på forhånd. Men her er det mye du kan gjøre selv: 

 • Be om nærmere bilde av kortene du er interessert i, dersom bildet ikke er godt nok for deg.
 • Be gjerne selgeren legge ved et kodeord, eller dagens dato o.l. på en lapp i bildet.
 • Bruk det du lærte i level 1 og 2 av guiden min, for å undersøke kortet.
 • Bruk trygg handel, om du fortsatt er skeptisk. 
 • Dersom selgeren slutter å svare deg, kan du gå utifra at selgeren har skjønt at du vet for mye, og ikke klarer å lure deg. 
 • Ikke hiv deg på en budrunde på Finn. Du kan aldri vite at det er en lojal budrunde. 

Jeg vil uansett oppfordre alle til å benytte seg av Pokémon Kort Norge sin salgsgruppe på facebook. Her er det mange kompetente mennesker, som gir beskjed når de ser falske kort. Folk gir også beskjed dersom de opplever uærlige selgere, og de kjører jevnt giveaways i gruppen, så du kan faktisk vinne deg noen kort. Du kan også få hjelp til å verdivurdere kortene dine, eller få hjelp til å se om kortene dine er ekte eller falske.  

 NETTOPP KJØPT DEG NOEN BOOSTERS? 

Dersom du nylig har kjøpt deg noen boosters på nett, kan du sjekke dette, før du blander kortene inn i samlingen din: 

 • Alle kortene ligger samme vei. 
  • Dersom noen av kortene er snudd fra resten, er de falske. 
 • Tell hvor mange kort du har i hver booster. 
  • Hvis tallet ikke stemmer med det som står på boosteren, er de antakeligvis falske.
 • Har du fått kort fra andre sett, enn det settet du kjøpte? 
  • Sjekk nederste høyre hjørne, eller midten under bildet til høyre: Er ikonene her de samme? 
 • Er det en overflod av trainers og energies, og veldig lite pokémon?


Kortene til venstre illustrerer hvordan kortene skal være når du pakker dem ut. 
Kortene til høyre illustrerer hvordan kortene ikke skal være når du pakker dem ut. 

 VIL DU LESE MER?  

Hvordan oppdage falske pokémon-kort - Level 1 [ Grunnleggende ]
Hvordan oppdage falske pokémon-kort - Level 2 [ Kjenn dine pokémon ]
Hvordan oppdage falske pokémon-kort - Level 3 [ Mistanker før kjøp ]  
Hvordan oppdage falske pokémon-kort - Level 4 [ Vit hvordan kortene skal se ut ] - Kommer  #pokemon #pokemon20 #pokemontcg #guide #spmg

Ventetiden er over: Owlboy er her!Endelig er dagen her! Owlboy, som vi har ventet på noe som føles som en evighet, er endelig tilgjengelig i Steam og på GoG. 

Uglegutten Otus, er her for å gi oss en opplevelse av under. Nå kan vi utforske universet, og få vite resten av hans historie. 

Spillet har allerede fått en rekke positive anmeldelser, og teamet lever nok i en lykkerus akkurat nå. Planleggingen og utviklingen startet i 2007, og vi har ventet til i dag med å få se det. Hele verden har ventet. Vår tålmodighet har blitt satt på prøve, vi har virkelig fått smake på det å glede seg til noe, og nå er det her? Jeg kan nesten ikke tro det. 

Likevel, mens vi har ventet, har teamet  fra D-Pad Studios, tatt godt vare på fansen sin. De har gitt oss mange smakebiter. En demo, og et hav av art, soundtrack og et ventespill; Savant Ascent. Til og med fans som har laget fanart, har fått oppmerksomhet. Noe teamet viser frem med stolthet. 

AlphonseGeddyOtus

Mange trodde at fanbasen skulle miste interessen etter hvert. De startet tross alt i 2007. Nå er vi i 2016. Men jeg tror dette bare har styrket dem. Dette er et 2D pixelart spill. Det er tidløst. D-Pad Studios hadde faktisk muligheten til å bruke så lang tid som de ville på dette spillet, uten at teknologien og grafikken skulle ødelegge prosessen. 

Jeg gleder meg enormt mye. Spesielt, siden jeg har hatt en annen frustrasjon enn de fleste andre, da forloveden min har vært spilltester for Owlboy. Jeg har blitt jagd vekk, "Ikke se!", "Trude! Gå vekk!", og etter flere beskjeder har jeg luntet ut av rommet, sett meg over skulderen, skrudd på bambi-øynene, og selv det har ikke funket. "NEI!". 

Fristelsen mot å kidnappe pcen hans har vært stor, men jeg har holdt ut. Jeg klarte å holde ut. Nå kan jeg endelig spille det. 
Og med det sagt, forvent en anmeldelse fra meg i fremtiden, og løp og kjøp! 


#owlboy #dpadstudios #release #dataspill #spmg

Arts & Crafts for nerder: Lag dine egne bordbrikker, magneter eller nøkkelringer!

Noen ganger er man i det kreative hjørnet, og dyrker interessene sine på andre måter enn man vanligvis gjør. 
Noen uttrykker interessen gjennom å lese om det, andre gjør det gjennom cosplay, tegning, filming, klær man går med og lignende. 

Jeg liker godt pokémon, og har derfor laget meg noen bordbrikker til det nye stuebordet, som mamma donerte etter flyttingen sin. 
Man trenger ikke så voldsomt mye, for at dette skal gå i boks. 

 DETTE TRENGER DU:   

 • Finn ut hva du vil perle. Det finnes masse sprites som er små nok til å gjøre dette, på nett. 
 • Perler i de fargene du trenger. (Disse er rimelig billig i butikkene, og har som regel en kampanjepris for hver femte pose du kjøper. 
 • 1 Perlebrett, fortrinnsvis de store brettene.
 • Strykejern
 • Bakepapir, pizzaark etc.
 • Tid

Hva gjør du? Du perler motivet du ønsker. 
Stryk første siden, kjøl det ned, og deretter stryk den andre siden. 
På den måten unngår du at det ikke bøyer seg, og blir flatt. Det er viktig.

 PERLER TIL OVERS? 

Magneter: Du kan lage magneter til kjøleskapet, og da trenger du bare magneter til å feste på baksiden, og lim, hvis magnetene ikke inkluderer noe å klistre dem fast med. Du kan for eksempel lage mini-gameboys, Mario-sopper, eller små sprites fra favorittspillet ditt.

Nøkkelringer: Kjøp deg noen nøkkelring-hanker hos en hobbybutikk, eller bruk en du har fra før av. Gjenbruk er kult. Stryk hanken sammen med perleverket, eller lim dem på. Det blir litt opp til deg selv. Her er det også lurt å stryke på begge sider, slik at det holder seg, og ikke blir ødelagt. 


#artsandcrafts #diy #kreativt #fandom #dataspill 

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits