juli 2016

Pokévision har lagt ned, og andre oppdateringer

Pokévision har lagt ned tjenesten sin, og har skrevet på twitter at de gjør dette for å respektere ønskene til Niantic og Nintendo. Folk har delte meninger om denne avgjørelsen, da brukerne av denne nettsiden, mener de kunne ventet med å legge ned dette til trackingen i spillet virket.

Etter oppdateringen av spillet kom denne helgen til både iOS og android, har enda ikke trackingen blitt fikset. Niantic har derimot heller bare fjernet de tre stegene overall, "for at det ikke skal irritere spillerne". De har jo et poeng. Det virker ikke, så hvorfor ha stegene der da? 

Likevel, er dette noe som har irritert spillerne mest, og de fleste mener at dette er noe de skulle hatt størst fokus på til neste oppdatering, og det har de ikke hatt. Men dersom vi skal se det fra en programmerers synspunkt, er det ikke bare bare å finne ut hva som ikke virker alltid. Spesielt ikke når de har så mye press på seg. 

Det har derimot kommet en del nyttige oppdateringer etter min mening. Nå kan man endre utseendet på avataren sin. De har fjernet stegene i trackingen, noe som vil ha mest effekt på nye spillere as of today. Vi slipper å scrolle til bunnen for å overføre en pokemon, og har denne funksjonen lettere tilgjengelig enn før. Irritasjonen over "WHY YOU NO SCROLL?!", og "GAH, DETTE TAR SÅ LANG TID!" er minsket, selv om vi likevel savner en måte å kunne overføre flere pokémon på en gang. 

Vi har fått inn en transfer-safety-funksjon, hvor man ikke kan overføre pokémon man har favorisert med stjernen i høyre-hjørne. Jeg har sett historier fra folk som har klart å overføre sterke og sjeldne pokémon, uten å ha tenkt seg om, til tross for advarselen man får før man trykker ja. 
Nå kommer det også opp en oppfordring når man kommer inn i spillet, som sier ting som "Remember to be alert at all times. Stay aware of your surroundings.", "Don't drive while you play Pokémon Go" og lignenede. 
Denne meldingen må man aktivt trykke "OK" på, før man får spille, og jeg håper dette gir en effekt hos spillere, for jeg har ingen å miste i trafikken!

KOMPLETT LISTE OVER OPPDATERINGER: 
- Avatars can now be re-customized from the trainer profile screeen 
- Adjusted battle move damage values for som pokémon
- Refined certain gym animations
- Improved memory issues
- Removed footprints of nearby pokémon
- Modified battle damage calculation 
- Various bug fixes during wild pokémon encounter
- Updated pokémon details screen
- Updated achievement medal images
- Fixed issues with displaying certain map features
- Minor text fixes

Noe annet som er verdt å merke seg; Nå virker ikke battery saving mode hos meg i det hele tatt, og jeg får ikke en gang svart skjerm, med telefonen opp-ned. Sjekk fortsatt at denne funksjonen virker hos deg, før du aktivt bruker den. 

LES GJERNE OGSÅ DISSE INNLEGGENE: 

Nyttige tips til Pokémon Go
Så mye candy trenger du for utviklinger i Pokémon Go

Lyst å selge pokémon-kortene dine, eller kjøpe gamle kjente nostalgibomber? 
Da burde du lese guiden min om hva du bør være oppmerksom på, når du skal kjøpe eller selge pokémon-kort.

Og ellers, hva skjer egentlig på den andre siden når du har overført en pokémon? Hva tror du? 


#pokemongo #pokemon20 #pokemon #spill #gaming #spmg

Så mye candy trenger du til utviklinger i Pokémon Go 

Jeg er tilbake fra Norges mest fantastiske sommerleir; Hypercamp! Jeg har altså vært ute på en liten øy i en uke, og har derfor verken blogget eller spilt Pokémon Go. Nå er jeg derimot tilbake, og jeg ser at dere har vært innom til tross for at det ikke har kommet noen nye oppdateringer fra meg. Noen av dere har stilt spørsmål mens jeg har vært borte, og de har jeg klart å svare på underveis, selv om jeg ikke har blogget. 

Jeg setter veldig stor pris på at det er så mange av dere som kommer innom, og det er kjekt å se at det er aktivitet her inne, når jeg er borte. 

Jeg har laget en liten oversikt til dere, hvor dere kan se hvor mye candy som skal til for å utvikle hver av de ulike pokémonene i spillet. Listen er kronologisk, og jeg har naturligvis utelatt alle pokémon, som ikke utvikler seg. Jeg har tidligere sagt at det er lurt å vente med å utvikle pokémon til man er høyere level, og det står jeg fortsatt ved, og da er det også greit å vite hvor mye candy man må ha spart opp, før man utvikler, spesielt pokémon som utvikler seg to ganger.

For at du lett skal kunne navigere deg, er det mulig å bruke ctrl+f funksjonen, slik at du kan søke på navnet til pokémonen du ser etter. 

Hvis det er noe du ønsker at jeg skal skrive om, er det helt lov å legge igjen forslag i kommentarfeltet. 

BULBASAUR → IVYSAUR → VENUSAUR


CHARMANDER → CHARMELEON → CHARIZARD

SQUIRTLE → WARTORTLE → BLASTOISE

CATERPIE → METAPOD → BUTTERFREE

WEEDLE → KAKUNA → BEEDRILL

PIDGEY → PIDGEOTTO → PIDGEOT

RATTATA → RATICATE

SPEAROW → FEAROW

EKANS → ARBOK

PIKACHU → RAICHU


SANDSHREW → SANDSLASH

NIDORAN → NIDORINA → NIDOQUEEN

NIDORAN → NIDORINO → NIDOKING

CLEFAIRY → CLEFABLE


VULPIX → NINETALES 

JIGGLYPUFF → WIGGLYTUFF

ZUBAT → GOLBAT


Etter at generasjon 2 kom, trenger Zubat bare 25 candy for å utvikle seg.

ODDISH → GLOOM → VILEPLUME

PARAS → PARASECT

VENONAT → VENOMOTH

DIGLETT → DUGTRIO

MEOWTH → PERSIAN

PSYDUCK → GOLDUCK

MANKEY → PRIMEAPE

GROWLITHE → ARCANINE

POLIWAG → POLIWIRL → POLIWRATH

ABRA → KADABRA → ALAKAZAM

MACHOP → MACHOKE → MACHAMP

BELLSPROUT → WEEPINGBEEL → VICTREBELL

TENTACOOL → TENTACRUEL

GEODUDE → GRAVELER → GOLEM

PONYTA → RAPIDASH

SLOWPOKE → SLOWBRO

MAGNEMITE → MAGNETON

DODUO → DODRIO

SEEL → DEWGONG

GRIMER → MUK

SHELLDER → CLOYSTER

GASTLY → HAUNTER → GENGAR 

DROWZEE → HYPNO 

KRABBY → KINGLER

VOLTORB → ELECTRODE

EXEGGCUTE → EXEGGUTOR

CUBONE → MAROWAK

KOFFING → WEEZING

RHYHORN → RHYDON

HORSEA → SEADRA

Etter at generasjon 2 kom, trenger Horsea bare 25 candy for å utvikle seg.

GOLDEEN → SEAKING

STARYU → STARMIE

MAGIKARP → GYARADOS

EEVEE → FLAREON, JOLTEON, VAPOREON

OMANYTE → OMASTAR

KABUTO → KABUTOPS

DRATINI → DRAGONAIR → DRAGONITE

 OVERSIKT OVER CANDY TIL GENERASJON 2 

Rapport fra felten #3 [Dragonite spawner]


Wow. Jeg kommer ikke over hvor mange av dere som har lest bloggen min den siste uken. Tusen takk! Dette har gjort at jeg har klatret meg til en plass på både blogglisten og topplisten. HVA SKJER?! DET ER EN NERD PÅ TOPPLISTENE. Jeg ligger i bunnen da, vel og merke. Jeg må jo nesten takke alle og en som har vært innom, dere er fantastiske! 

Jeg fortsetter med en ny rapport, da de har visst seg å være populære, og i dag har jeg mye morsomt å fortelle dere.

Jeg hadde store planer om å dra til Nordnes i dag. Dette er the holy grail for Pokémon Go'ere i Bergen. Det er helt vilt, hvor mye bra man finner der. Gå der om du er i Bergen. Jeg dro med meg en kompis, og vi ruslet ut i det fine været. 

Vi går langs kystkanten til vi kommer til totempolen. På veien har vi fanget oss Vulpix, Bulbasaur, en haug med Magnemites, og noe annet snacks. Vi setter oss ned på en benk, for å se hva som dukker opp i luren, og det dukker opp en Growlithe. 

En gjeng på tre kommer ruslende på veien, og han ene mister nesten forstanden sin.

"OH MY GOD! EN GROWLITHE!" 
Fyren setter seg ned på huk, midt i veien med anspente armer. 
"ÅÅÅH! HAN STAKK AV! NEEEI!" 
Det var kortvarig, men intenst å følge med på, der jeg sitter på benken med min ferske Growlithe i samlingen. 
10 minutter senere, oppdager jeg og kompisen min at en Dragonite kommer opp på radaren. 
"Omgomgomgomgomg. En Dragonite. Omgomgomgomg. Vi må finne den!"
Vi reiser oss med et opp, og ser oss rundt. "Hvor går folkene?!"

Plutselig skriker en fyr ut "DRAGONITE! KOR E HAN?!", han tar tak i sekken sin, og løper. I sin iver faller han på veien. 

"CHASE HIM!" sier vi til oss selv, og begynner å gå samme retning. Flere folk begynner å løpe, og vi runder hjørnet utenfor akvariet. 

Det er intens stemning. En fyr kommer småløpende inn i midten av flokken, og river seg i håret. 
"Herregud! Den har CP???!" sier hans, mens han nesten gråter av lykke, og nerver.

En annen fyr har lagt seg på bakken og mistet motet. Hans Dragonite stakk av. Min GPS hengte seg opp, og jeg begynner å bli stresset. Jeg står der og venter på at spillet skal loade. "Koman, koman, koman, koman." For ingenting er mer frustrerende enn loadingtiden til dette spillet, når en rare spawner. Kompisen min er i fight med sin, og klarer å fange den etter noen få great balls og razz berries. Og min dukker endelig opp. Mens jeg pælmer razz berries og great balls på min, har gymmen i strøket blitt tatt over av Team Mystic, med en Dragonite. Jeg hører jubel og glede, sorg og frustrasjon, der jeg står og pælmer great balls på min. "Tenk om den stikker!" Jeg begynner å bli stresset. Jeg har brukt 40 great balls, og begynner å nærme meg tom. Den pokkers Dragoniten hopper ut på hvert andre rist. Stresset tar meg. Pustebesværet øker, og den velkjente curveball-buggen inntar scenen. Jeg er tom for great balls. Jeg har brukt 50 stk. Fuck. Jeg kaster en poké ball. Mens jeg venter på resultatet, bryter en fyr ut "Dette var bedre enn sex!" 
"Gotcha! Dragonite was caught!" står på skjermen. 

Jeg puster lettet ut. Samtidig er jeg arg. "ÉN POKÉ BALL?! KØDDER DU MED MEG?!"

Nervene mine begynner å slappe av. Nå har jeg en Dragonite med CP 890 i samlingen. Nice. Jeg og kompisen setter oss ned på trappen i solen. To gutter ved siden av oss sitter i skyggen. "Skal vi sette oss i solen?" sier han ene, og de flytter seg til andre siden av oss. Jeg er varm, og sier til kompisen min "Åh, skal vi sitte i skyggen?" Og med et sitter vi og ler hele gjengen. Det er helt utrolig rart at et digitalt vesen får oss til å føle så mye. 


#pokemongo #pokemon20 #pokemon #spill #gaming #spmg

Nyttige tips til Pokémon Go


Jeg har samlet opp litt nyttige ting om spillet, som vi alle er så fryktelig avhengige av. Noe vet du kanskje om fra før? Kanskje du nettopp har begynt? Hvem vet. Jeg kommer derimot ikke til å gå veldig detaljert inn i det å ta over gymmer, da jeg selv ikke har brydd meg så veldig mye om dette - enda, men du kommer til å se en del om hvordan du kan forsterke pokémonene dine. 

STRØM:
De aller fleste vet at Pokémon Go tømmer telefonen din for batteri, veldig fort. Og det er noen ting som kan forhindre dette.

SKRU AV AR MODE:
AR-mode er veldig gøy, hvis man har lyst å ta artige bilder. Og vi har jo alle sett den sporadiske Magikarpen på middagsbordet, og Psyducken i toalettet, men faktum er at denne funksjonen tar mer strøm når du bruker den, enn ved å la vær, da den i tillegg bruker kameraet ditt på telefonen. Dessuten gjør dette også, at det er vanskeligere å treffe Pokémonen når du kaster baller på den (humre), og du slipper å se awkward ut, der du flimser på gaten.

SJEKK AT BATTERY SAVING MODE  FAKTISK VIRKER:
Battery saving mode, er en innstilling du kan finne i spillet, som henholdsvis skal gjøre at du sparer strøm. Når telefonen din er opp-ned, vil skjermen gå i svart, men spillet vil likevel gi fra seg varsler når det dukker opp pokémon, og vil registrere lengden du går til eggene dine. Ganske neat, ikke sant? 

Når den virker. 

Det er ikke alle telefoner dette virker på. Noen opplever ikke at telefonen skrur av skjermen med denne funksjonen i det hele tatt. Og, for å bruke meg som eksempel, så opplever jeg at skjermen skrur seg av, men den varsler ikke om pokémon eller registrerer avstanden jeg har gått til eggene mine. Helt håpløst. 

Sjekk derfor at det virker, før du aktivt begynner å bruke det; for når den ikke virker, gjør den faktisk ikke noe annet enn å tømme telefonen din for strøm. 

STRØMSPARING PÅ SELVE TELEFONEN: 
De aller fleste telefoner gir deg mulighet til å ha strømsparing på. Dette gjør for de fleste at mange bakgrunnsprogram ikke kjører, når du ikke vil at de skal gjøre det. Det kan også være lurt å stenge programmer du har brukt underveis, for de tar faktisk strøm de også når de er åpne i bakgrunnen. Steng facebook, nettlesere, innstillinger, instagram, snapchat og alle de uendelig mange programmene du bruker daglig, fullstendig etter at du har brukt dem. 

KJØP DEG EN NØDLADER ELLER TO: 
Hvis du tror telefonen din kommer til å holde hele dagen, tar du kraftig feil. Kjøp deg en nødlader om du har planer om å være lenge ute. De koster ikke veldig mye alt ettersom. 

Mange bedrifter driver i disse dager og deler dem ut gratis også, men ha i minne at du har fått den gratis. Det betyr ikke at den er av høyeste kvalitet. Det er tross alt promo-materiale fra bedriftene, og de tar det billigste alternativet de finner, når de skal dele ut så mye. Skulle du derimot få tak i en gratis nødlader, kan den heller være nødladeren til nødladeren din. En nød-nødlader om du vil.  ITEMS: 
Det er mange items i spillet, som er greit å vite litt om før man bruker dem feil. Det er jo ikke sånn at du får en walkthrough av dem når du begynner, med unntak av den lille beskrivelsen. 

INCENSE: 
Incense er et item du kan bruke for å tiltrekke pokémon til deg selv. Dette gjør ikke at andre spillere kan fange de som spawner når du bruker disse, og er ganske greit å bruke når du vil ha flere, bor på et sted der det er lite av dem osv. MEN bruk dem når du beveger deg. Det er faktisk bevist at man mottar flere pokémon av å være i bevegelse, enn du vil få av å sitte i ro. 

Når du er i ro, får du en pokémon hvert 5. minutt.
Er du i bevegelse, får du en pokémon når du har gått 200 meter. So you better get them legs moving!  

Jeg skulle ønske jeg visste det når jeg satt i stuen, hjemme hos mamma, på landet. Da hadde jeg heller gått meg en tur, for når jeg oppholdt meg i huset, fikk jeg veldig få på den halvtimen itemet varer. 

For de som vil lese kode: 

LURES: 
Lures har nesten samme funksjon som incense, men må legges på pokéstops. Denne varer også i en halvtime, og gjør at det spawner pokémon, som alle i nærheten av dette pokéstoppet kan fange. 

Det sies også at hvilke typer pokémon, og hvor høy combat power de har, påvirkes av hvor høyt level treneren som la opp luren har. Spar derfor lurene dine til du er 15+, helst 20+, for da kan du få utrolig mye kult. 

EGG INCUBATORS: 
Man kan få egg, når man swiper poké stops. Da får man egg som krever at man går 2 km, 5 km og 10 km, og man starter med en standard egg incubator, som man alltid har, når man kommer langt nok. Den er orange, og den kan du bruke så mye du vil.

Du kan derimot få blå egg incubators. Disse kan brukes 3 ganger, før de er oppbrukt, og jeg vil råde deg til å sette 5 km og 10 km egg i disse, fremfor 2 km. Og det er jo fordi det tar mye lenger tid å klekke 5 og 10 km egg, enn 2'erene. Setter du et 10 km egg i den blå, samtidig som du fyller opp den orange kan du på den tiden det tar å klekke et 10 km egg, klekke disse kombinasjonene med den orange:

5 stk 2 km egg
2 stk 2 km egg, og 1 stk 5 km egg
2 stk 5 km egg

Hvis du satser på å klekke egg mens du tar buss/trikk/tog/bil, og tror det kommer til å gjøre prosessen kjappere, tar du feil. Spillet måler farten din, og hvis du er i altfor fort bevegelse, slutter den å telle avstanden. Til og med sykkel kan bli for fort for det. Det funker hvis du sykler sakte. Det funker på sparkesykkel, og det funker om du sitter i rush-trafikk eller er i sakte nok fart. Bemerk deg også at du får mye mer candy for en pokémon som klekkes fra et egg, enn dersom du fanger den in the wild. Så selv om du klekker en pokémon du er møkk lei av, kan det likevel være nyttig om du mangler candy til den. 

LUCKY EGG: 
Lucky egg, gir deg dobbelt så mye XP. Og XP gjør at du levler opp. Et lucky egg kan derfor være ekstra nyttig, om du bruker det riktig. Du får dobbel XP av å fange pokémon, swiper poké stops, tar gymmer og vinner, og utvikler pokémon. Du kan med andre ord innhente ganske mye på den halvtimen det er aktivt. 

Slik går du frem hvis du vil powerlevle:

- Opphold deg i nærheten av poké stops. Helst med lures. Da får du XP for å swipe stedet, og fange pokémon. 
- Samle opp pokémon du kan utvikle. Fortrinnsvis pidgeys, weedles og caterpies. De trenger kun 12 candy, og spawner, overalt, hele tiden. De er med andre ord lett å få tak i. Du må ha mange. Mange. 

Jeg fikk en regndråpe på skjermen min her om dagen, som aktiverte lucky egget mitt, når jeg browset gjennom tingene mine, for å finne noe å trashe. Krise! Heldigvis hadde jeg oppsamlet meg en ganske god samling med Drowzees, Pidgeys, Spearows, Weedles og Caterpies mens jeg var i nærheten av lure områder. Det gikk med andre ord ikke til waste, og jeg levlet fra 14 til 17 på en halvtime. 

Hvis du er usikker på om du har nok pokémon til å sitte å utvikle i en halvtime, kan du bruke PidgeyCalc
PidgeyCalc regner ut alt for deg. Du legger til antall pokémon du har, og antall candies. Du kan velge å regne det ut, kun for den ene pokémonen, eller for flere av gangen. Den forteller deg da om du må overføre noen av dem for å få nok candies til å utvikle, hvor lang tid det vil ta, og hvor mye XP du kan samle opp. Ganske nyttig. 


STAR DUST:
Star dust er noe du kan bruke til å utvikle pokémonene dine, sammen med candies hvis du vil ha en sterkere pokémon. Dette får du når du fanger pokémon, eller klekker egg. Så selv om du ikke har lyst å fange den derre Rattataen IGJEN, så vil du det likevel slik at du får star dust. Det kan nemlig brukes på alle pokémon, og er ikke låst til en spesifikk en, slik som candies. 

Men spar på det. Under ser du hvorfor. 

UTVIKLING:
Du har fanget nok Machoper til å kunne utvikle en, slik at du får en Machoke. Du er low level, og Machopen din er ganske suck. Hvis du ikke har planer om å få sterke pokémon, kan du sånn sett, se vekk i fra dette. 

Vent med å utvikle. 

Here's why; En Machop trenger 25 candies for å utvikle seg til en Machoke, og den har to steg av utviklinger, og du må ha 50 candies for å få en Machamp. Det tar tid. Du utvikler Machopen din, og får en Machoke, og mens du driver og fanger nye Machoper, levler du opp, og begynner å finne sterkere pokémon. Innen den tiden du har fått nok candies til en Machamp, har du fått en enda sterkere Machop, som ville gjort seg bedre, og du har ikke nok candy til Machoke og Machamp igjen. 

Æsj. Right? 
Utvikle dem, når du har nok candies til begge utviklingene, slik at den nylige Machopen du fanget, ligger på nivå med trenerlevelet ditt. Det er ganske langsiktig, men hva er dere tror Team Instinct i Bergen driver med? De gjør seg klar til krig, og kommer til å overrumple alle. Bare vent. 

Utover det, når du styrker pokémonen din, vil den på et tidspunkt, ikke nå lengre. Men det betyr ikke at den ikke kan bli sterkere. Du må bare trene deg selv opp i level, for da kan du fortsette. Slik er det i spill-serien på gameboy/3DS også. Hvis du har pokémon som er levlet over et visst punkt, før du har tatt en gym, mister du kontroll over dem, og de gjør som de vil. Samme prinsipp følger i Pokémon Go med power ups. Det går parallellt. 

TA HENSYN:
Ta hensyn der du er. Forsøpling, støyforurensing, og generelt dårlig oppførsel i både trafikk og ellers der du er, er noe man kan holde seg for god for. Fortsetter det, kan det ødelegge for mange andre. 

Her i Bergen, er akvariet et veldig populært sted, for å finne mye spennende, men det er dumt når andre ødelegger det for resten. Vis hensyn når du er ute om natten spesielt. Tenk på de som bor i disse områdene, som må holde ut med biler som fyrer musikk, folk som roper og skriker, og som våkner opp til søppel utenfor døren sin. 

Det er ikke greit. Det er fortsatt bare et spill. Husk det.


#pokemongo #pokemon20 #pokemon #spill #gaming #spmg #tips 

Rapport fra felten #2 [Emne: Pokémon Go]


Pokémon Go er offisielt ute, og det tar helt av. Jeg har ikke sett slik hysteri siden fjortisene oppdaget Justin Bieber, og han kom til Norge for første gang. Pokémon Go tar over verden. 

Det er rapportert at folk glemmer trafikkregler, krysser private områder, og ikke ser hvor de går. Bedrifter klager over at de har blitt gyms, fremfor Pokéstops, og salget på nødladere har gått til himmels. Vi jubler høylydt når loading-baren hopper forbi det trege startpunktet, og kjæledyrene våre er drittlei av hva vi driver med. For hva faen er en Pokémon. 

Jeg har sett personer gå inn i lyktestolper, og jeg har lest et hav av facebook-statuser som tar opp temaet. Som for eksempel, den om jenta som ville inn på Garage, uten å betale inngangspenger, fordi hun bare skulle ha Charmanderen der inne. 

Men hvordan har mine opplevelser vært? Vel, i forrige rapport hadde jeg ikke tilgang til spillet at all, fordi jeg hadde en iphone 4. Nå derimot har jeg fått låne telefonen til mamma på ubestemt tid, for å kunne ta del i samfunnet. (Verdens beste mamma, I know)

Hun har pint seg gjennom min fandom i flere årrekker. "HERREGUD. Kjøper du pokémon-kort ENDA?", "HERREGUD. Spiller du pokémon-spillene ENDA?" og "HERREGUD. Når skal du bli voksen?!" er kommentarer jeg har hørt fra min mor som har den største Donald Duck-samlingen jeg vet om. Vil presisere at hun har begynt å forstå meg det siste halvåret, og skjønner hvorfor jeg tar så godt vare på pokémon-kortene mine til this very day. 

Det var derfor ekstra gledende å høre at hun gikk med på å bytte telefonen sin, mot min søsters samsung galaxy S3, slik at jeg kunne få spille pokémon go. Og på den måten endte jeg opp med en Samsung Galaxy Core Prime telefon. What. Jeg har blitt et android-menneske.

I dag oppdaget jeg og en kollega en Blastoise i området på kontoret. Vi ser på hverandre. Omgomgomg. En Blastoise. Og vi løper med ett ut. I jobbtid. En halvtime senere gir vi opp, og en time etter det oppdager vi PokéVision, og griner litt på innsiden. 

Jeg endte nesten opp på fjellet, dagen før dette - midt på natten. Inni skogen, svart som bare det, ser jeg på batteritiden min, 15%. Jeg ser på nødladeren min - den er tom for strøm. "Fuck." Jeg tenker for meg selv "Skal jeg gå et par hundre meter til, slik at jeg kan ta den gymmen, og riske livet mitt på veien ned? Eller skal jeg være smart, og snu nå?" Jeg snudde. Det var litt for bratt ned til at jeg tok den sjansen uten syn. Men en dag. En dag. Seriøst, dagtid. Når det er lyst. Da skal jeg ta den gymmen.

Jeg har også tatt meg selv i å bli glad av å oppdage pokémon som Goldeen, Jynx, og Electabuzz. Pokémon jeg normalt sett aldri har brydd meg om. Men jeg tror det er denne samlemanien som kicker inn hos meg igjen. Cause I gotta catch 'em all, y'know? 

Samfunnet var tidligere delt i Android-folket og Iphone-folket. Nå er det delt i Pokémon Go-folket, og haterne. For det er jo selvsagt haters der ute. Folk som klager over at spillet ser ut som dritt, og at folk gjør dumme ting. Dere vet, glemmer trafikkregler, og trer inn på private områder osv. Og det forstår jeg. Likevel er jeg imponert over hvor mange positive spekter det er i dette. Folk er ute hele dagen. Folk snakker med hverandre, kjente og ukjente. Folk samarbeider. Det er helt utrolig at det er et spill som har fått til det. Men selvsagt, alt med måte ikke sant. 

Er spillet egentlig noe bra? Ikke enda, men det har stort potensiale.
Er det nostalgien som er den største delen av opplevelsen? Ja, sammen med det sosiale spekteret. 
Er pokémon go'ere mennesker lenger? Nei, vi er på nivået til å bli zombier hele gjengen.
Kommer Nintendo til å være ansvarlig for noen av dødsfallene i år? Godt mulig. Med mindre folk får hodet sitt ut av ræven, og ser hvor de går.  

Men livet smiler. Og vi har tatt steget videre som flokkdyr: 

Og helt til slutt:

#pokemongo #pokemon20 #nintendo #rapport #spill #gaming #spmg

Rapport fra felten [Emne: Pokémon Go]


OBSERVASJON #1:
Pokémon Go har gjort sin entré. Det har lekket ut i Europa, og alle Android-brukerne har fått hendene sine på spillet. Folk har begynt å krype ut av hulene sine, og de MOSJONERER, uten at de tenker over det. Dette er sinnsykt.

OBSERVASJON #2: 
Samfunnet er delt i to. Android-folket, og Iphone-folket. Android-folket dominerer markene med Pokémon Go, mens Iphone-brukerne peser med å finne en løsning på problemet. Samtaler starter med "Åssen telefon harru 'a?" "Iphone..." "ÆSJ!" og vedkommende forlater stedet. 

Iphone-brukerne er på bristepunktet. De føler seg utstøtt, ekskludert, og desperate. 


OBSERVASJON #3:

Antallet iphone-brukere har økt, og de har begynt ta sin plass i Pokémon Go-samfunnet, og desperasjonen har minket noe. 

Likevel har jeg observert klagende mødre til Pokémon Go-spillere, om at barna ikke vil slutte å mase om å få nye telefoner, slik at de kan delta i samfunnet. Slik at de også, kan fange pokémon. 

OBSERVASJON #4: 
Antallet personer i sentrum har økt. Dette er vanlig på dager med godt vær, men på REGNVÆRSDAGER?! Hva har skjedd? 
Ikke en gang paraplyautomater, godt regntøy, eller frasen "Det fins ikke dårlig vær, bare dårlige klær" har klart å motivere bergenserne ut av hulene sine på regnværsdager. Pokémon Go derimot..

OBSERVASJON #5: 
Butikkansatte har begynt å lære seg språket. De kommuniserer med kundene sine, på en måte de tidligere ikke har gjort. 

De har forstått at spørsmålet "Spiller du Pokémon Go eller?" starter opp en samtale hos majoriteten av kundene. En samtale hvor de sniker inn salgsargumenter, og får kundene til å kjøpe mer. Snart dukker det nok opp egne turistturer for barn og ungdom, hvor de voksne får den historiske gåturen, mens barna får gå på egen tur med en guide, for å fange pokémon. 

OBSERVASJON #6:
Antallet personer ute på gatene har økt betraktelig rundt lunsjtider siden Pokémon Go. Kontorfolk er ute og beveger seg. De tar den lengste ruten til butikken, og kjøper den kjappeste maten som kan spises, slik at de på den måten kan ha mest mulig tid til å finne pokémon i lunsjpausen sin. 


OBSERVASJON #7:

Android-folket dominerer fortsatt samfunnet. Iphone-metoden er tungvint, og folk er heller villige til å vente på release, enn å gidde arbeidet som skal til for å få tak i pokémon go til sin iphone. Android-folket håner dem fortsatt litt, men de fleste har roet seg ned, og har nå fått en økt medfølelse for Iphone-folket.

De har begynt å klemme dem, fremfor å vise avsky over hvilken telefon de har. 

OBSERVASJON #8:
Turister dominerer ikke lenger i sentrum. Du legger ikke lenger så mye merke til japanere som tar bilder av søppelspannene våre, eller tyskere som tar selfies foran monumenter i byen. 

Nei, gatene domineres av pokémon go'ere. Pokémon go'ere som klatrer, snubler, samler seg, og utveksler informasjon med fremmede med-pokémon-go'ere.
Turister er ikke lenger en inntektskilde for næringen, men pokémon go'ere. 

OBSERVASJON #9:
News feeden på facebook består av to ting; de som spiller pokémon go, og de som ikke spiller pokémon go. 

De som ikke spiller pokémon go, er på randen til å ragequitte sosiale medier til bølgen har passert. (Men det er bare en tom trussel.)
De er der fortsatt. 

OBSERVASJON #10:
Du lurer kanskje på hvorfor jeg skriver observasjoner over samfunnet. Hvorfor følger jeg med på utviklingen, når jeg burde bruke tiden min på å bli "the very best". Vel, jeg har Iphone 4...og har derfor ikke tilgang til Pokémon Go...Jeg er altså ikke lenger en del av samfunnet, og noen må komme og pakke meg inn som en burrito.  


#pokemongo #gaming #mobilspill #spill

Har du en interesse for spillutvikling?

Jeg regner med at de fleste av dere vet hva Unity er. Det er et program man kan bruke for å lage spill i, og det er et program som veldig mange spillutviklere bruker. Men det er kanskje ikke alle som kjenner til nettsiden Made With Unity

For alle som har en interesse i spillutvikling, så er dette en side hvor man kan lese om litt av hvert i de ulike prosessene som skal til for å lage spill. Det flotte med denne siden, er at spillutviklere selv kan skrive "stories" om ting de har måtte tenke på, tilpasse til spillet sitt, både innenfor kunsten og programmeringen, og alt i mellom. 


Siden er bygget opp slik at spillutviklere selv kan fortelle hva de gjør. Men det er også en flott side for de av dere som er nysgjerrig på hva som er der ute. Her kan man oppdage spill man ikke har fått med seg som allerede er ute, og man kan lese om utviklingen i kommende spill. 

Jeg synes dette er et ganske flott konsept. Mest fordi Unity selv gir denne muligheten til spillutviklere som bruker programmet deres, til å fronte sine egne spill, og på den måten når ut til flere personer. 


Jeg har oppdaget ufattelig mange spennende spill gjennom denne siden, og det er jo det jeg håper at dere lesere gjør også. For det er det som er så fint med oppsettet til denne siden. Man kan browse gjennom stories, se trailere, sjekke ut spillgalleriet de har, eller lære mer om utviklere bak spill man allerede har et øye til. Så dersom du har en interesse for spillutvikling, eller bare vil se om du finner noe spennende du vil sjekke litt nærmere ut, er dette en godt sted å starte. Og dersom du driver litt med spillutvikling selv, om du så gjør det på et høyt eller lavt nivå, så er det mye du kan lære av andre spillutviklere her. 

5 kortspill som jeg anbefaler til ferieturen

Det er ferie, og de aller fleste av oss reiser på tur. Noen reiser til varmere strøk, andre reiser på hytten, noen tar en roadtrip, og noen er hjemme. 
Jeg befinner meg i Spania akkurat nå, nærmere bestemt, Rojales, hvor jeg og min forlovede har vært med familien hans for å feire farens 50 årsdag. 

Vi har vært 7 stykker, både store og små, og vi tok med oss en del kortspill nedover. Dette er enkle kortspill som er lette å lære, og som bringer mye moro til bordet, uansett alder. Så hva tok vi med oss? Her er listen: 

HAPPY SALMON: 


Happy Salmon er et veldig aktivt kortspill for 3 til 6 spillere. Dette er kanskje en blanding mellom Pit og Ligretto. Poenget er at man skal bli kvitt alle kortene sine, ved at man roper ut det som står på det øverste kortet som ligger i bunken din, og så må man gjøre det som står på kortet med en annen spiller som har det samme, for å bli kvitt kortet.
Dersom switcheroo-kortet ligger øverst, må man bytte plass med den andre spilleren, og det er dette jeg mener med at spillet er et aktivt spill. 

Dette spillet passer for alle aldre, og er gøyest dersom man er 6 spillere, da ting kan gå ganske fort.  

ADVENTURE TIME: LOVE LETTERS

Love letters er et spill for 2 til 4 spillere som har kommet i mange forskjellige teamer, i dette tilfellet - adventure time. Prinsippet er det samme i alle versjonene, i dette tilfellet, vil man date Princess Bubblegum. Spilleren som står igjen med prinsessen, vinner spillet - kort fortalt. 
Det er enkelt å lære, og lillesøsteren til Patrick som er 9 år anbefaler dette sterkt, for hun synes det er kjempegøy.  

MACHI KORO: 

Machi Koro er det mest avanserte spillet vi har tatt med oss, men det er fortsatt enkelt å lære. Dette er et spill for 2 til 4 spillere, hvor prinsippet er at man skal bygge den beste byen, og få tak i de store oppgraderingene først. Dette er et deckbuilding spill, hvor man skal få tak i ressurser og penger for å kunne kjøpe det man ønsker til byen sin. 

Det er kort som bare påvirker deg, og kort som påvirker andre, og dette er kanskje et av de enkleste deckbuilding spillene jeg har vært borti selv. Det er også mulig å kjøpe expansions til dette spillet, skulle man gå lei av vanilla. 

PIT: 

Pit er et spill hvor alle bytter kort med hverandre samtidig. Og her er grunnen til at Happy Salmon minner litt om dette: Man må rope ut hva man vil bytte, men i form av at man roper ut antall kort man vil bytte. "2!" "3!" osv. Dette gjør man helt til man har alle kortene av den typen man samler på, og første mann som plinger på bjellen, har stoppet spillet. Deretter teller man poeng, og ser hvem som vinner. 

SUSHI GO!

Sushi Go! er blitt et av mine favorittspill. Det ble kjøpt ganske nylig, og er et spill hvor man samler poeng etter hvilken sushi man sparer på. Man starter med 10 kort, og velger det man vil ha, legger det ned på bordet foran seg, faceup, og sender kortstokken videre. Når det er tomt for kort, har man spilt en runde, og teller poeng. Slik går spillet til man har gjort tre runder, og den som har mest poeng vinner. Men fordi alle etterhvert vil kunne vite hvilke kort som er på hånden til hverandre, må man tenke litt på hva man velger, da det kan hende at noen tar det du vil ha, før din tur. 

Det er veldig lett, og kortene er jo bare kjempesøte, og hver gang jeg spiller dette, har jeg skikkelig lyst til å spille mini-gamet til Lickitung i Pokémon Stadium på Nintendo 64. 

Nå har du en liten liste over gøye og lette spill, som du kan ta med deg eller spille hjemme. De tar heller ikke mye plass i bagasjen, og er lette å ta opp og pakke ned igjen, om man skulle ha en halvtimes stopp i roadtripen, spille litt før man bader, eller kose seg med når det regner ute. 
 

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits