juni 2016

Shaymin eventen er i gang!


I dag kan du få tak i Shaymin gjennom nintendo network! 

Shaymin har bare vært tilgjengelig på events i Europa noen få ganger opp gjennom årene, og er svært sjelden å få tak på. Jeg vil derfor oppfordre dere alle til å benytte dere av denne muligheten, mens dere har den. Shaymin vil være tilgjengelig for nedlastning frem til 24. juli.

Shaymin er dessuten kjempesøt, og slik som med de andre legendariske som har gått nå, vil denne også komme i en mythical pokémon collection box, for alle kortsamlere der ute. Jeg har aldri helt klart å finne en oversikt over når disse boksene kommer, men som regel har det vært i midten av måneden, to uker etter den digitale eventen har startet. Jeg har derimot gitt litt opp på den oversikten, fordi BR som regel er forsinket på dem. *knurr*


Men akkurat nå er det Manaphy som gjelder, og den er tilgjengelig så langt lageret rekker!

Selv når jeg er i Spania, skal jeg søren meg klare å holde dere oppdatert på Pokémon 20-godene, uansett! 

Gå for dem som ikke kan


På lørdag som var, gikk pride-paraden i Bergen av stabelen. Det sies at vi i år også, slo deltakerrekorden, for oppmøtte i paraden. 

Er ikke det flott? Er det ikke flott å se at dette antallet stadig vokser, år etter år? Definitivt! Flere og flere støtter det homofile miljøet, og det varmer hjertet mitt. Men det er fortsatt mange land igjen, som ikke ligger på samme nivå som oss i Norge, og det er en god del arbeid igjen der. 

I paraden i år, gikk jeg med Hyperion Vest, som er et av regionslagene i Hyperion - Norsk Forbund for Fantastiske Fritidsinteresser. Nerdenes forbund - for å kort oppsummere hva det er. Forbundet som jobber for at barn og ungdom skal kunne ha muligheten til å drive med fritidsinteresser som dataspill, rollespill, laiv, cosplay, og kortspill (for å nevne noe) på et sosialt og inkluderende nivå. Hvor ungdom kan arrangere aktiviteter for ungdom. 

Hyperion bidrar blant annet med midler til arrangementer som The Gathering, ByLan, Arcon, Regncon og Torucon. Og som frivillig i Hyperion, lærer man mye om organisasjonsarbeid, og man får gleden av å skape aktiviteter til andre ungdommer.

Men mest av alt, er Hyperion et inkluderende miljø.
Og derfor gikk vi i Pride-paraden i år. 

Vi aksepterer alle uansett hvilken variant man kommer i. Alle er velkommen hos oss. 

Årets deltakelse i paraden, var vår første noen gang. Og det gikk over all forventning. Dette var en av de første planene mine, som leder av Hyperion Vest. 
"Dette skal vi gjøre!" sa jeg til meg selv. Og det gikk med glans! 

Det er vakkert å se alle disse flotte, unike menneskene, komme sammen på denne måten. Og den gleden får jeg oppleve hos alle medlemsforeningene våre. 

Men etter det som skjedde i Orlando, er det nå, enda viktigere å delta i arrangementer som dette. Det er fortsatt mye hat i denne verdenen, mot homofile, transpersoner, og drag queens and kings. Jeg vil derfor komme med en oppfordring til alle dere som bor et sted, der paraden ikke har gått enda. Gå for de som ikke kan. Gå for ofrene som ble drept i Orlando, og deres pårørende. Gå for de du selv kjenner. Støtt dem. Vis til verden at du aksepterer disse menneskene som de er. Det er viktig å stå sammen. 


#pride #kjærlighet

E3: Pokémon sun and moon bringer mye nytt til bordet!

Wow! Altså, WOW! Etter å ha sett sendingen av Nintendos Pokemon sun and moon på E3, er det ikke annet å si enn WOW. Jeg gleder meg enormt til spillet kommer nå, og av det de viste i dag, skal jeg fortelle hvorfor: 

ROTOM POKEDEX: 
Pokedexen er sinnsykt flott. Det er en Rotom pokedex, som de kaller det. Pokedexen vil fungere som en support for spilleren, og gi tips som kan være lure å høre på, alt etter hva man er ute etter. Men det jeg syntes var det flotteste, var definitivt det faktum, at når du fanger en pokemon, og den registeres, vil du med en gang få opp ledige spots i dexarkivet, som forteller om du har dem eller ikke. Dette er nytt. Slik har det ikke vært i tidligere spill, der man kun har hatt en indikator på dette, ved at man kan se dex-informasjonen, dersom pokemonen som er fanget er ny. 

Det som var litt uklart derimot, og noe jeg er noget nygjerrig på - er hvorvidt dette kun skjer med pokemon som kan utvikle seg, eller om dexen viser rekker numerisk slik den er i dexen. Jeg vil derimot tro at den kun vil vise utviklingsrekken, da Ledyba kun utvikler seg en gang, noe vi vet fra før, og at Pikipek (ny reveal), utvikler seg tre ganger, noe som er vanlig med fuglepokemon. Men vi skulle absolutt ha fått se hvordan det var, dersom man fanget standalone pokemon.BATTLE INDIKATOR:
Det er utrolig behagelig å vite, at man kan gå i nærheten av en NPC, og bli varslet om hvorvidt de vil battle eller ikke. Dette indikeres ved svarte kanter, som kommer nedover skjermen, slik at man kan velge å snu, gå rundt, eller hive seg i kamp. Dette er bra av mange grunner. Du kan slippe å battle når teamet ditt er i dårlig stand, og det er en del ganger jeg selv, bare ikke har lyst å battle, og da er det greit å vite om man har battlet de forskjellige trenerne eller ikke. Spesielt om du har spilt gjennom spillet, og går gjennom områder du har vært i på nytt, for å fullføre pokedexen, lete etter items o.l. BATTLE INTERFACE: 
Jeg er veldig fornøyd med hvordan de har utformet menyen når man er i battle. Den har fått en veldig god facelift. Ting er flyttet på, og jeg tror de har tenkt litt på hvordan folk bruker denne menyen når de spiller. I og med at det er touch screen, tror jeg de har tenkt en del på dette, da knappene er flyttet mer til siden, og derav er bedre oppnåelig i spill. 

Bare ut i fra dette screenbildet, kan jeg konkludere, at jeg selv kommer til å bruke knappene mindre med denne menyen. Det samme gjelder når man skal velge angrep. Nå har de beveget seg tilbake til de første spillene, hvor angrepene er linet etter hverandre i en liste, fremfor at de står side om side i firkanter. 

Dette gjør også at man kan spille en battle med en hånd. Noe jeg setter pris på, da jeg ofte gjør flere ting på en gang, og det at jeg kan sitte på bussen nå, med 3DS'en i en hånd mens jeg battler, og kan svare på en sms på telefonen i den andre, uten å måtte strekke fingrene så langt det rekker, er ganske greit.  
SIZE SCALING:
I Pokemon sun and moon, kan man i enda større grad, se forskjellene på størrelsene av alle de ulike pokémonene. Både i forhold til hverandre, og til trenerne. 

Dette gir oss et enda tydeligere inntrykk av denne verdenen, i spill, og ikke bare gjennom pokedex-illustrasjoner fra tidligere spill, eller gjennom tv-serien. 

Dette er også noe som gjelder gjennom storyen, og ikke bare i battle. Noe dere kan se på screenbildene nedenfor. 

BATTLE ROYAL: 
Battle royal er et nytt konsept. Her spiller 4 trenere mot hverandre, i en all vs. all battle. Hvor og når i spillet dette blir tilgjengelig, sa de ikke så mye om, men jeg sitter igjen med en liten vemmelse over navnet de har valgt på dette. Battle royale? Du vet, filmene? De filmene hvor skolebarn blir satt på en øy, for å drepe hverandre? 

La oss håpe at barn som spiller dette, og bruker internettet til å finne ut ting, er flinke til å legge til pokemon i søkeordene... KONKLUSJON: 
Det kommer mye spennende til spillene. Små ting, og store ting. Nye ting, og tidligere features. De kommer blant annet til å ta tilbake custom outfits, igjen, som var mulig å gjøre i XY-spillene. Noe mange har savnet. Jeg er derimot nysgjerrig på hvor mange pokémon vi faktisk vil få i den nye generasjonen, for det sa de ingenting om nemlig. (La oss håpe generasjonen er større enn den som kom i XY, for den var altfor liten synes jeg!) 
Jeg gleder meg veldig, og jeg har spilt denne serien siden det begynte, og har enda ikke mistet interessen. 

Fikk du sett sendingen? Hva er dine tanker rundt hva som er tatt opp i dag? 

Typisk


Noen ting er bare helt typisk, og det er som oftest noe de aller fleste av oss kan kjenne oss igjen i. 

For det er jo bare helt typisk når...

...du har så mange spill å velge mellom, at du ikke vet hva du skal spille
...du har kjøpt deg 5 nye spill, og du ender opp med å spille et som ikke er nyinnkjøpt
...du ragequitter et spill, og etter fem minutter, plukker opp kontrollen igjen fordi du er så sta at du bare
   MÅ klare det
...du handler inn mange spill fordi de var på salg, og innser at nesten alt du kjøpte var dritt
...du i stressende øyeblikk, sklir av spaken på kontrolleren, og taper et liv - fordi du er så klam på
   hendene. Curse you Nintendo-kontrollere! HVORFOR ER SPAKENE DERES SÅ GLATTE?!
...du må skikkelig på do i en helt intens bossfight, som ikke burde pauses
...du ikke ser en dritt av skjermen fordi katten din fant ut at den skulle blokkere alle synsvinkler
...strømmen går, og du har ikke savet på en evighet
...NOE krasjer, og du ikke har savet på en evighet. 
...du sitter fast i et spill, og blir flau over deg selv fordi løsningen egentlig var helt åpenbar
...du oppdaterer et spill eller en konsoll, og internettet ryker, slik at du må begynne oppdateringen på
   nytt
...du bare skulle spille 1 time eller 2 før du la deg, og endte opp med å spille til 4-5 om natten
...du slår noen i trynet, fordi du glemmer at du spiller VR-spill
...du helt spontant kaster fra deg alt, og hopper opp i redsel fordi katten streifet leggen din, og du trodde
   det var et insekt
...du har dekket vinduet skikkelig godt til, og EN solstråle når gjennom, og treffer skjermen på et
   skikkelig irriterende punkt
...du er så konsentrert at du glemmer at pizzaen er i ovnen. For hva skal du med alarm? Man ser jo
   når den er ferdig
...det er SÅ mye dialog i spillet at du sovner på sofaen
...du er på LAN, og hører den j**** zebra-sangen, og får den på hjernen

Ja, det er helt typisk. Kjenner du deg igjen i noe av dette? 


#typisk #gaming #gamer #spill #spmg

Se mer av det nye Pokémon-universet her!


Det er kommet en ny video fra Nintendo, som viser mer av det nye Pokémon-universet som vi vil oppleve i Pokémon Sun & Moon. Denne videoen avslører mer om hvordan battle-scenene vil se ut, heltene vi kan spille som, professoren vår og flere story-karakterer. 

Vi får også en smakebit på hvordan landet ser ut, og et større innsyn i det visuelle aspektet av spillet. Og ikke minst, får vi se enda mer av de legendariske hovedpokémonene!

Jeg merker at jeg begynner å glede meg veldig nå, og jeg er veldig spent på resultatet! Snart må jeg finne ut hvor jeg skal forhåndsbestille spillet, for nå er det ikke mange månedene igjen! Hva er dine inntrykk av spillet so far? Spent? Skuffet? Ultrapsyched? 

Husk også at du i disse dager kan laste ned Manaphy via Nintendo Network til spilllene ORAS/XY. Denne eventen er aktiv frem til 24. juni!


#pokemon #pokemon20 #event #pokemonsunandmoon #spill

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits