mai 2016

Vinnerne av Darkrai-kodene + Ny event!


Jeg har plukket ut 3 vinnere av min giveaway, som kommer til å få tilsendt hver sin kode for å motta Darkrai på mail. Det kom inn mye bra, og det er mye jeg kjenner meg igjen i av det folk har sagt. 

TOPP 3:

Eirik skriver: 

Hei Trude, er stor fan av bloggen! Jeg har vært tilhenger av serien siden jeg var 10, og er fortsatt like hekta den dag i dag om mulig enda mer. Jeg holder i skrivende stund på med å fullføre en barndomsdrøm, nemlig å fange alle 720 pokemon. Er ganske nærme nå, og mangler bare et par event legendaries som du nok vet er skikkelig vriene å få tak i. Darkrai er da en av disse, og jeg dro da selvfølgelig håpefull inn til nærmeste BR butikk for å skaffe meg en kode. Disse hadde butikken selvfølgelig ikke fått inn, og den ansatte i butikken ante ikke når de skulle få det inn heller. Jeg har besøkt butikken ved flere anledninger, hver gang har butikken sagt at de ikke har fått noe inn. Derfor hadde det vært sinnsykt kult om jeg ble valgt ut av deg!

Jeg valgte Eirik som en av de heldige 3, fordi han har bestemt seg for å samle alle pokemonene som er. Dette er helt klart noe som krever tid, og når butikkene ikke alltid har styr på ting, utsetter jo dette prosessen. Jeg er selv der, at jeg kun trenger de siste få event-pokemonene for å bli 100% ferdig. 

David skriver: 

Har en fetter som er skikkelig hekta på Pokemon, og han er spesielt keen på legendariske pokemoner. Han prøver alt han kan for å få tak i alle legendariske pokemonene, og Darkrai er et av disse han leter etter. Hos BR-leker var det enda ikke kommet koder, og han ble ikke særlig fornøyd for å høre det...
Hadde vært skikkelig kult å få gitt han en kode for Darkrai så blir han nok "et hakk" lykkeligere og nærmere for å få tak i alle legendariske pokemonene.

David ble valgt ut som en av de heldige 3, fordi han skal glede noen andre. Han skal gi koden sin til fetteren sin som kommer til å bli ekstra glad for å motta denne, siden det ikke var koder på plass i butikken. Jeg vet hvordan det er å bli skuffet, og deretter overrasket av noe man ikke forventet. Og det er en glede man bare må gi så ofte man kan!

Charlotte skriver: 

Hei Trude! Jeg er en ny leser, som kom tilfeldigvis over bloggen din for noe dager siden. Flott blogg!
Vet ikke om jeg kan melde meg på da, men jeg prøver! 
Dro ut 18. Mai for å hente en kode i nærmeste BR butikk som er nesten en time unna, fra der jeg bor. Der hadde dem ikke, så endte med at jeg måtte dra til Oslo, der hadde dem heller ikke koder.
Fikk beskjed om at kodene skulle kommet inn den dagen, men de var forsinket og de visste ikke når de skulle få dem inn. Vet ikke om de fikk dem dagen etter, men var litt kjipt. Hadde så vidt råd til den turen og høydepunktet var jo Darkrai, som jeg gledet meg sånn til å få. Men fikk meg en fin jentetur med søsteren min uansett
Kan være en stund til jeg kommer meg ut igjen til BR, så hadde vært flott å få en kode!

Charlotte ble valgt ut som en av de heldige 3, fordi hun allerede har tatt turen én gang uten å ha hellet med seg, når hun kom til BR. Det er kjipt å bo langt unna, for å delta på slike eventer, noe jeg så inderlig forstår. Hun la igjen denne kommentaren 24. mai, og hadde kanskje allerede da, mistet muligheten, da det går fort tomt for slike koder. 

Til alle dere andre; Takk for at dere deltok! Som et plaster på såret, vil jeg minne dere alle om at Manaphy sin event starter i morgen. Da kan du laste ned Manaphy via nintendo network, så benytt deg av det mens du kan! Denne varer frem til 24. juni.


#pokemon #konkurranse #vinnere #pokemon20

Giveaway: Jeg gir bort 3 Darkrai-koder til Pokemon ORAS/XY!

Som jeg nevnte i går, så har jeg fått hendene mine på 3 ekstra Darkrai-koder. Disse vil jeg gi bort til 3 heldige personer. Alt du trenger å gjøre er å fortelle meg hvorfor akkurat DU skal få en! 

Vet du ikke helt hva du skal si? Her er noen forslag: 

Var det tomt på butikken der du bor? 
Fikk de ikke inn koder? 
Bor du på en plass der det ikke er en BR-butikk i nærheten? 
Kanskje du vil overraske noen du kjenner som du vet har lyst på en?  

Svar i kommentarfeltet, og legg ved en måte for meg å kontakte deg på. Du har 3 sjanser, og muligheten er åpen frem til neste tirsdag, 31. mai. Da plukker jeg ut de 3 beste grunnene, og poster dem på bloggen. Koden sender jeg til dere via melding på blogg.no eller på mail. 

Har du allerede fått tak i en kode? Spre ordet til noen du vet, som ikke har det!

Lykke til! 

#pokemon20 #pokemon #event #spill #giveaway #konkurranse

Retrospekt tester Jabra Move Wireless Headset

For nesten en måned siden, røk mitt flotte Urbanears headset. Et headset jeg var veldig fornøyd med fordi det var god lyd, behagelig på ørene og jeg kunne brette det sammen, slik at det tok mindre plass. Det ga også muligheten til å kunne koble et headset nummer to til seg. Noe som var veldig praktisk for meg og forloveden min, når vi tok tog til og fra Oslo, siden vi da kunne se på filmer sammen, uten at lydopplevelsen ble kuttet. 

Dessverre, var ikke levetiden til headsetet noe imponerende. Det klarte å holde ut i 1 år og 3 måneder. Noe som er en helt vanlig levetid på slike dingser som dette. Men når man er så forsiktig med ledningene, og behandlet det på en så god måte som det jeg gjorde, nettopp for å forlenge levetiden, så er det noe skuffende å vite at det ikke hjalp i det hele tatt.

Derfor ble jeg så glad, da jeg på fredag som var, fikk headset i bursdagsgave fra Espen og Patrick. Jeg fikk et Jabra Move Wireless Headset. 

GENERELT:
Jabra Move kommer i forskjellige farger, hvor du kan velge mellom svart, rødt og blått. Det har en solid bøyle, som tåler en støyt, og du kan justere det etter hodet ditt. Det har myke puter, som legger seg godt på øret ditt, slik at du ikke merker noe press. Espen, som bruker briller, sa at selv for han, var det godt å ha de på seg, uten at brillene ble presset inn i skallen. Selv glemmer jeg at jeg har headsetet på meg, spesielt om jeg bruker det med den trådløse funksjonen. 

TRÅDLØSHET: 
Du må bruke bluetooth på enheten du vil koble headsetet til. Dette gjør du enkelt ved å trykke på knappen på headsetet. Ved førstegangsbruk, må du inn på bluetooth-innstillingene på enheten din, og koble det til derfra. Men dette trenger du kun gjøre en gang, etter det, kobler headsetet seg til selv. Dette er naturligvis for at man skal unngå at det kobler seg opp til andre sine enheter.
 

Det er forresten en veldig hyggelig kvinnestemme inni der, som sier ting som "Connected", "Disconnected", "No device connected" osv. Men det er ikke noe som er plagsomt. 

Når du bruker headsetet trådløst glemmer du litt at du har det på deg. Det er ingen ledninger som kiler deg på kinnet, eller som roter seg bort i jakken eller som havner under sekken du nettopp tok på deg. Du slipper at ledningen havner bak ryggen din, når du tar av deg nevnt jakke eller sekk, og livet er egentlig så mye enklere. I tillegg er det veldig lett. Det er nesten som å ha lue på seg.   

LYD: 
Det er veldig god lyd. Det rasler ikke. Det spraker ikke. Bassen er digg. Ørene dine blør rett og slett ikke, som det gjør av billig-headset. Du hører alt, slik du skal høre det. Det lekker derimot litt. Når du beveger deg over halvveis på volumet, kan andre begynne å høre, hva du hører på. Men dersom det er en del bråk rundt deg, vil ikke folk høre deg før du når tre fjerdedeler av volumet. Jeg kjefter på deg hvis du skal ha det på det høyeste. Det er ikke bra for deg.  3.5 MM JACK:  

Bluetooth tar mye strøm fra enheten din. Det er ikke noe som er headsetet sin feil, men mer en sak som mobilprodusenter bør se nærmere på. Derfor kan det hende at enheten din tømmes fortere for strøm enn du ønsker. Dette kan du unngå ved å bruke jack-ledningen du får med headsetet. Men så var det jo dette med ledningskrøll da... Likevel er det positivt at de fortsatt har gitt deg, som bruker, muligheten til å velge dette selv. 

BATTERI OG LADING:
Jeg, som iphone-bruker, får opp et ikon på telefonen, som viser at bluetoothen er på. Men det viser også batteristatusen på headsetet. Der kan man lett se om batteriet er fullt/halvfullt/nærmer seg tomt. I pakken følger det med en ladeledning til headsetet, som du kan koble til en datamaskin eller adapter som du setter i stikkontakten, og det tar bare 1-2 timer før det er fulladet. 

Du trenger ikke noe ekstra greier for å lade headsetet på datamaskinen din. Noe andre ting, ofte gjør. Når du har ladet det opp, og er klar for å ta fatt dagen med lyd på øret, så kan jeg faktisk ikke svare deg på hvor lenge batteriet holder. Det er fordi jeg har merket at telefonen min er nærmere å gå tom for strøm, enn det headsetet er. Bare i dag har jeg brukt det ganske mye, med et lydnivå rundt halvveis, i mer enn 6 timer, hvor jeg har ladet telefonen én gang i prosessen. Og da er batterinivået på headsetet fortsatt på fullt.  

MULTI-FUNKSJONER:  


Jabra Move har en rekke multifunksjoner! Bildet over viser en oversikt over hvilke funksjoner som er tilgjengelig. Det at du kan ta telefonen med headsetet er jo litt kult. Men for meg er ikke dette en relevant funksjon, siden jeg misliker sterkt å snakke i telefonen på den måten. Derfor måtte jeg ta en titt på noen andre anmeldelser, for å i det minste levere noe på dette, og der er det ikke mange som er fornøyd, da man høres dårlig i telefonen gjennom headsetet. Men dette spiller ikke inn på min personlige vurdering. 

I starten var jeg noe klønete med knappene, men etter å ha vendt meg til hvor de er, så har jeg blitt skikkelig pro. Det er ganske behagelig å slippe å måtte ta opp telefonen hver gang jeg vil skru ned/opp lyden, skifte sang osv. Spesielt deilig er det å slippe å dulte borti personen jeg sitter ved siden av på bussen, for å ta opp telefonen fra lommen. Det er noe med det å slippe å veive albuen sin opp i trynet på folk som er deilig å slippe. Både for meg og vedkommende. 

PRIS:  
Du har sikkert gruet deg litt for å vite hvilken prisklasse Jabra Move ligger i, spesielt hvis du ble litt giret på å få ditt eget. Det koster litt. Det gjør det. Men tenk over alt du tjener på det. Alt det positive jeg har sagt nå. Og her er enda en fin ting: Hvis du er en av de som har en slitt telefon, med dårlig batteri, som virkelig slukes av bluetoothen, og derfor velger å bruke ledning i stedet - så kan du trøste deg med at du slipper å kjøpe et helt nytt headset, når ledningen er ødelagt/utslitt/revnet/ledningerass. Du trenger bare kjøpe deg en ny ledning. Noe som er vesentlig mye billigere enn å kjøpe et nytt headset til 5-6-7-800 kr. 

Det er derimot en stor prisforskjell på Jabra Move hos butikkene. Det er billigst i nettbutikker (men ha i minne den frakten, da). La oss fokusere på butikk. Jeg vil oppfordre alle som vurderer å kjøpe dette, til å kjøpe det hos Spaceworld. Her koster det nemlig bare 795 kroner. SYV-HUNDRE-OG-NITTI-FEM?! ER DU SYK ELLER?! Kom an. Et skikkelig headset koster penger. Skjerpings. Du må MINST ut med 600 kroner for å få et skikkelig et. Men hvis du synes 795 kroner er mye, så bør du hvert fall ikke kjøpe det på verken Teknikmagasinet (899,-) eller Expert (999,-). Du sparer faktisk 100-200 kroner på å kjøpe det hos Spaceworld. Hvem skulle trodd at Spaceworld hadde det billigste alternativet.

Igjen, er dette en veldig god pris for alt du får av dette headsetet. 

Du kan høre på musikk mens du lager mat, uten at ledningen dupper ned i sausen din. 
Du kan faktisk SPISE uten at ledningen dupper ned i maten din.  
Du slipper å plage folk på bussen med albuen din for å endre musikken. 
Du slipper ledning! 
Du slipper å miste telefonen i bakken, når ledningen hekter seg i døren/armlener/butikkstativer/andre personer og en mengde andre scenarioer. 
Du slipper å tvinne opp ledningen hele tiden, etter at du har hatt den surrende rundt telefonen din.
Jeg kan ikke få understreke nok, hvor deilig det er å slippe ledninger. #haterledningerass 

KONKLUSJON: 
Jeg gir headsetet full pott for mitt bruk, og vil absolutt anbefale dette videre. Det er amazing på så mange måter, og det er bevist i hvor mye jeg faktisk har å si om det. Det er et headset som tar for seg alle de plagsomme elementene og opplevelsene som vi har med standard-headsets, og fikser det. Det er selvsagt ikke optimalt for gamere, da det ikke har mikrofon (som funker slik man ønsker), men det veier opp på så mange andre ting, og er definitivt det optimale hverdagsheadset. 

TL;DR - OPPSUMMERING: 
+
Lang batteritid
Du kan velge om du vil ha det trådløst eller ikke
Veldig god lydkvalitet
Multi-funksjoner
God pris hos Spaceworld
Mye for pengene
Veier veldig lite
Behagelig på ørene
Kort ladetid
Stilig design


Dyrt hos Expert
Kan ikke brettes
Lekker lyd ved høyere volum, spesielt på fullt 


#headset #lyd #anmeldelse #test #review 

La oss oppsummere hva som har skjedd i det siste

Nå er det lenge siden dere har hørt fra meg, og det er det gode grunner til. 

Jeg har nemlig plutselig fått en veldig trang timeplan, så jeg har opplevd flere ganger de siste ukene, at jeg har sovnet foran skjermen. Det har seg slik at jeg har fått en ny jobb. Jeg er ikke helt klar for å fortelle dette helt enda, men det jeg kan si er at lederegenskapene mine, og muligheten til å lage noe - er en stor del av jobben. Det er kjempespennende! 

Jeg kan dokumentere min travle hverdag med å fortelle at da jeg for litt over to uker siden, da jeg fikk hendene mine på Yo-Kai Watch, bare har spilt 12 timer til sammen. Det er ganske lite på to uker synes jeg! (Det er forresten et veldig gøy spill, så jeg anbefaler dere å skaffe dere det, om det ikke allerede er gjort.) Ikke helt overbevist? Les anmeldelsen til GardenGamer! Han har nemlig klart å formulere spillet, akkurat slik som jeg tenker det er av det lille jeg har fått spilt.

Andre ting som har skjedd siden sist jeg skrev, er 17.mai. Hvor jeg brukte dagen på å gå i hovedprosesjonen med Hyperion Vest, og alle som dukket opp. Det er like koselig hvert år, og jeg har bemerket meg at publikumet ved teateret - er og forblir - den mest ivrige delen av ruten. Det er her de jubler, synger, og heier på de som passerer i toget. Noe som virkelig gir deg enda mer energi i toget. 


Er det ikke en flott gjeng eller? 

Jeg har også vært på kurs uken som var. Dette kurset gikk over to dager, og jeg ble kurset i en metode som kalles "Design Thinking". Dette var nyttig på mange måter, og er absolutt noe jeg kan ta med meg videre i alt jeg driver med. Det er en måte å bruke empati, til å finne ut hva målgrupper du sikter deg inn på, har behov for uten at de vet det helt selv. I tillegg har jeg også fått leke mye med idémyldringsmetoder, prototyp-bygging, og hatt det veldig gøy med post-it lapper. Sånn helt kort fortalt; så er prosessen slik: 


Og slik: Jeg har også hatt bursdag! På fredag som var nådde jeg level 25! Noe som ble feiret med fest. De flotte menneskene jeg har i livet mitt, organiserte en feiring uten like, med barnebursdagstema. Jeg fikk selvsagt min egen krone, flotte gaver, og kake med lys på. De stelte i stand velkjente leker, som fiskedam, og "sett x på x"-leken. Det var altså en kjempegøy måte å feire det å bli 25 år på, og jeg kunne ikke bedt om noe bedre. Jeg skal prøve å skjerpe meg litt når det kommer til bloggingen derimot. Og det skal jeg kicke off med å gi vekk 3 Darkrai-koder til leserne mine. Men mer om det imorgen! 

#hverdag #bursdag #kurs #17mai 

Slippdato og trailer for pokemon sun and moon er annonsert!

Pokemon sun and moon har endelig fått trailer! Dette er skikkelig spennende, og litt skuffende på samme måte.

Verdenen vi skal til ser kjempebra ut, men hva tenkte de når de laget starterne? Jeg bekymrer meg for resten av generasjonen dersom det er dette vi får levert... Jeg sitter egentlig igjen med samme følelse som da black&white starterne ble annonsert - en god miks av blandede følelser, men selv da lærte jeg meg å like dem etterhvert.

Nintendo Norge har også annonsert slippdatoen her til lands, og spillene vil komme på hylla den 23. November i år. Nå er det på tide at butikkene begynner å ta forhåndsbestillinger! Jeg er fortsatt spent! For selv om starterne var noe skuffende, var de legendariske meget spennende, og ikke minst verdenen.

Hva tenker du om traileren?

Notis: Jeg skrev tidligere at Darkrai-eventen starter den 12. mai. Vel...den er flyttet IGJEN. Det er altså 18. mai den starter, og du får koden hos BR leker. 

I dag er det free comic book day!


Bildet er hentet fra freecomicbookday.com

I dag er det free comic book day! Ta derfor turen innom outland og andre tegneseriesjapper, som tar del i denne eventen. Navnet på dagen sier alt: Gratis tegneserier! 

Jeg har allerede vært innom og hentet noen kopier til meg selv. Og i år kan de by på blant annet Pokémon, Awake, Avatarex: Destroyer of darkness og mange flere. Du kan også finne Doctor Who, One-punch man, og Mooncop. 

Husk at det er lørdag i dag, så ting stenger litt tidligere enn andre dager! Dette sier jeg fordi jeg en gang selv tabbet meg ut på det. I mitt hode var det fredag, men dessverre var det lørdag. Don't miss out! 


#tegneserier #freecomicbookday #outland

Hvor er det best å forhåndsbestille spill?


Illustrasjon av: CaptainNinja

Jeg har ikke hatt behov for å forhåndsbestille spill i det siste. Det spiller jo litt inn på det at jeg ikke har kunnet være 100% sikker på om jeg har budsjett til å kjøpe spillene, når de slippes. Vanligvis har jeg alltid forhåndsbestilt spillene mine hos GAME, men ettersom de gikk konkurs i fjor, er jeg nå nødt til å se meg rundt andre steder. Siden Pokémon moon and sun kommer i år, må jeg nemlig begynne å tenke på dette snart. 

Forhåndsbestilling er et konsept jeg liker veldig godt, fordi du safer deg en kopi av et spill, når det kommer ut. Du slipper å bekymre deg for at det skal bli utsolgt, og at du da må vente til neste leveranse. Hvem vil vel det? Har vi ikke alle en sånn teit venn på sosiale medier som spoiler alt for deg? I certainly do. Jeg vil derfor ha litt innspill fra dere. For hvor er det beste stedet å forhåndsbestille spill? 

Viktige faktorer som spiller inn: 

 • Er prisen dyr/lav i forhold til andre steder? Dersom det er dyrt, veier det opp for andre ting? 
 • Blir spillet sendt for tidlig/sent hvis du bestiller hos noen på nett? 
 • Hvor lenge holdes spillet av i butikk, før det blir lagt ut til salg?
 • Bestilles det inn nok kopier til de som har forhåndsbestilt, eller risikerer du at du ikke får det?
 • Får du noen perks av å forhåndsbestille? Dette kan være ekstra stæsj, medlemsfordeler o.l.
 • Binder du deg til forhåndsbestillingen? 
 • Dersom du skal bestille til butikk, kan du bestille på nett, ringe eller må man gå til butikken? 

Hvor forhåndsbestiller du spillene dine, og er du fornøyd med dem du gjør det hos eller bestiller du flere steder, og velger det som passer best der og da? Eller kjøper du ikke fysiske spill lenger? Kjøper du spill i butikk i det hele tatt eller er du en av de som bestiller alt på nett, og får det tilsendt i posten? 


#forhåndsbestille #spill

Trodde du at Darkrai-eventen skulle starte i dag? Da tar du feil.


Illustrasjon av: KairouZ

I følge serebii, skulle eventen for Darkrai til pokemon XY og ORAS, starte 1. mai. Det var jo en søndag, så strengt ville den startet i dag. Serebii er jo en nettside som er kjent for å ha riktige opplysninger, men i dette tilfellet, for oss som bor i Norge, så er datoen for Darkrai-eventen feil. 

Selv bruker jeg serebii sine nettsider for å sjekke pokemon events, og var jo selvsagt på vei til BR-leker i dag. De ansatte sa de ikke hadde fått dem, og når jeg spurte dem når de kom til å få dem, hadde de ikke noe konkret svar til meg. 

Dette var jo underlig, syntes jeg. Det var først da jeg satte meg ned på stamstedet mitt, og sjekket nintendo sine nettsider, at jeg fant ut at det var feil. Eventen starter nemlig ikke før onsdag 12. mai. Riktig oversikt finner du her.

Det som irriterer meg litt, er at det ikke er bedre kommunikasjon mellom nintendo og BR, da BR selv ikke vet når eventen starter. Dette betyr med andre ord at kodene kan komme ut før datoen, dersom de ikke får bedre informasjon i løpet av denne uken. 

Jeg vil derfor oppfordre alle til å være litt på vakt rundt starten av neste uke. Darkrai er nemlig en av de legendariske pokemonene, som veldig mange trenger. Kodene vil forsvinne raskt med andre ord! 

Mens jeg likevel var på BR, spurte jeg dem om hvor hurtig de pleide å gå tom. Butikken som jeg var på, lå i sentrum, og der pleide de å forsvinne ganske så fort, men de sa også det at de gikk noe saktere i butikkene utenfor sentrum. Det kan kanskje være lurt å ha det i minne. 

Jeg kan også med en gang fortelle dere, at Gamestop ikke kommer til å få inn disse kodene. Kun BR. 

Dersom du ikke skulle finne noen koder i butikkene nær deg, eller bor et sted der det er vanskelig å ta turen til en BR-butikk, kan du prøve dette: 

 1. Ring til butikken, og spør om de kan lese opp en kode til deg. Er de tom, ringer du videre.  
 2. Nintendo la ut to innlegg med restkoder på sin facebook, når Mew-eventen var over. Det er vanskelig å vite når de gjør dette, og de legger ut en liste med koder, hvor førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder. 
 3. Spør en venn! Bor du dårlig til eller ikke har anledning, kan du se om du har noen venner som kan gjøre deg den tjenesten å få tak i en kode til deg i butikken. Dette var det mange som gjorde, når Darkrai-eventen var i Storbritannia. 
 4. Jeg kommer til å prøve å få tak i noen ekstra koder, når jeg skal hente min egen. Da kommer jeg til å gi den vekk til de av dere som ikke har mulighet til å hente en selv. Følg derfor med på bloggen min fremover.

Et plaster på såret, for de av dere, slik som meg, som trodde Darkrai-eventen skulle starte i dag, så har du derimot muligheten til å laste ned Zygarde via nintendo network! Dette er ganske fersk info, så det er derfor ikke annonsert en sluttdato på denne eventen enda. Men jeg vil absolutt oppfordre deg til å benytte deg av dette, selv om dette er en pokémon du kan få tak i in-game. Det er alltid greit å ha litt ekstra legendariske, til å trade i GTS'en mot andre pokémon du trenger. 


Illustrasjon av: CBSorgeArtworks

#pokemon20 #pokemon #event #br #nintendo

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits