april 2016

Hvorfor er det sløs med tid?


For mange år siden, snakket jeg med en venninne om spill som fritidsinteresse, og jeg husker at hun var uhyre negativ til dette. På det tidspunktet var hun gravid, og ventet sitt første barn. Og jeg husker at hun sa "Min unge skal IKKE få spille spill i det hele tatt!"

Jeg husker at jeg tenkte "Hvorfor ikke?"

Jeg stilte meg det samme spørsmålet i dag.  

Da jeg var liten, var dataspilling det jeg drev mest med på fritiden. Jeg vokste opp i en liten bygd, og det var lange avstander til både venner og fritidsaktiviteter. Dette gjorde at det kun var fotball og kulturskole som var tilgjengelig i nærområdet. 

Kulturskolen kostet mye penger, og jeg hadde heller ikke noen interesse for noen av tilbudene de hadde. Jeg prøvde meg på fotball også, men man kan trygt si at jeg var den dårligste spilleren kommunen hadde sett. Helt seriøst. Jeg ble satt i målet som keeper, for hvilke skade kunne jeg gjøre der? Det hjalp ikke laget så veldig at jeg var skikkelig redd for spillere som skjøt ballen hardt mot meg, og reagerte med å flytte meg slik at den kom inn i målet. Ikke kunne jeg skyte ballen ut heller, for den gikk rett opp, og ikke fremover. 

Nei. Det var ikke så mye å velge mellom. Det var ikke noe jeg var flink til. 

Jeg endte opp med å bruke dagene mine med venner, tegne og spille på pc og gameboy. Jeg og min bror fikk være med i en klubb, som sendte barnespill hjem i posten til oss, og slik var det helt til jeg begynte på videregående og flyttet til Bergen. 

Men det var ikke før jeg var rundt 18-19 at ting virkelig begynte å endre seg. Det var da jeg traff Patrick, min forlovede, som introduserte meg til så mye og mangt. Jeg ble dratt med på brettspillklubber, rollespill, og vi spilte dataspill sammen. 

I dag bruker jeg store deler av fritiden min på å sørge for at ungdom vet at de kan skape sin egen fritid, ved å stifte en spillforening. Det er jo ikke slik at alle der ute passer inn i de tradisjonelle fritidsaktivitetene som idrett, musikk, dans eller drama. Mange faller utenfor. De føler ikke at noe passer for dem. De er gjerne ikke med på dette heller, fordi de ikke har venner, eller sosialt sett føler de ikke passer inn.  Du har også alle de som heller velger å henge i sentrum. 


Alle passer ikke inn i de samme interessene. Men jeg synes det er kjipt når folk sier til meg "Men spill er tull. Det er sløs av tid, og du lærer ingenting av det." 

"Hvorfor?" spør jeg når jeg snakker med mennesker som mener at spill bare er tull. Hvorfor er det tull å bruke tiden sin på en interesse man liker? Hvorfor skal alle drive med det samme? Hvorfor mener du dette? 

Spill er sosialt. Det kan være kreativt. Det kan være inspirerende og fantasifullt. Det kan legges mye inn i det. Man utvikler jo egenskaper her også.

Ta en titt på alle som spiller rollespill. Dette er en interesse som krever fantasi, og evnen til å gå inn i en annen karakter, en ukjent verden. Det krever at man bruker hodet, for å nå målet. 

Ta en titt på de som cosplayer. Er du klar over hvor mye arbeid som legges ned i alle kostymene? All kunnskapen og evnene man må tilegne seg for å få det til? Kjennskapen man må ha til karakteren man ønsker å være? Motet det tar å vise det frem? 

Ta en titt på de som spiller dataspill. De må reagere raskt. De må bruke hodet. Tenke, gruble, forstå. De må legge strategier, kommunisere, og samarbeide, spesielt om de spiller i grupper. Du har de som spiller profesjonelt, og du har de som spiller casual. Uansett utvikler en seg egenskaper som kan være nyttig, på lik linje som en som spiller fotball. 

Ta en titt på de som spiller kortspill. Er du klar over mye arbeid det krever å lage et godt deck? Alt du må tenke på og forutse? Hvilke styrker og svakheter du må se etter? Det er like krevende å spille magic, som det å spille sjakk på et konkurrerende nivå. 

Ta en titt på de som driver med laiv. Levende rollespill. All tiden som legges ned i å utvikle et spill som holder alle deltakerne aktive, samtidig som det gir dem rom for at spillerne har litt frie tøyler. Det er ikke bare bare. De må også ta høyde for folk som har erfaring, samtidig som at det er nybegynnere med. Du må ha evnen til å tenke som en helt annen person, være en helt annen person.   

Jeg vil ikke si at spill er tull. Det er ikke sløs med tid. Det er en like krevende interesse, innenfor alle de ulike aspektene ved det, som de tradisjonelle fritidsaktivitetene er. Og det er klart - alt med måte, uansett hva du velger å bruke tiden din på. 

Verden er så stor. Det er ikke plass eller behov for at alle gjør det samme. Det er viktig å ta vare på seg selv, og holde seg aktiv, men det er like viktig å bruke fantasien, og hodet. 

Retrospekt viser frem norskutviklede spill


Norsk spillutvikling gjør ikke annet enn å vokse, og mye av det som blir laget, er kjempebra. Ikke bare har spillene høy kvalitet, men ressursene og tiden som utviklerne har lagt ned i arbeidet sitt er imponerende. 

Nye spillutviklingsselskaper starter med en idé. De samler sammen folkene de vil ha med, og beiner gjennom en hverdag preget av hardt arbeid. For det er jo gjerne slik, at man ikke tjener noe, før man har levert et produkt i denne bransjen, og man må legge mye arbeid i søknader om tilskudd og lignende. Det ligger mye bak kulissene for å si det sånn, men den innsatsen som blir lagt ned er ikke annet enn imponerende. 

Derfor har jeg lyst å begynne å trekke frem norskutviklede spill, som er verdt å holde et øye med. Dette vil jeg fortsette å gjøre i tiden fremover, og vil presentere et norsk selskap, samt spill de enten har gitt ut, eller holder på å utviklle. Jeg har jo tidligere skrevet om både Owlboy, utviklet av D-Pad Studio, og World to the West, utviklet av Rain Games. Og i dag vil jeg introdusere dere til Henchman & Goon.

Dette er et norsk spillutviklingsselskap, som er plassert i Bergen, og er en del av Bergen Game Collective. De har gitt ut det flotte spillet Flem, som kom ut 28. april i fjor. 


Dette er et retro-plattform spill, hvor du spiller som snørrballen, Flem, som har strandet i en underlig og ny verden etter the Great Sneeze. Målet ditt er å komme deg gjennom de 40 nivåene, fordelt på fire fargerike sesonger, og unngå det fiendtlige miljøet rundt deg, mens klokken tikker. Nyser du, har du nemlig tapt.  

Spillet er laget med en fantastisk pixel-art, og har et muntert 8-bit soundtrack, som gir deg en feel, du normalt sett bare ville fått av å spille retro-spill. Akkurat nå koster spillet 40 kr på steam, og jeg vil absolutt anbefale deg å prøve det. Det er et utfordrende spill, og det vil definitivt skape litt følelser i deg. Ikke bare kan det være vanskelig, men tenk på den følelsen du får, når du klarer det? Try, die, cry, repeat - som de sier.

Siden Flem er ute, jobber Henchman & Goon med sitt neste spill: Pode.

Dette er et spill jeg definitivt ser frem til. Spillmessig beskrives det som et co-op puzzle og exploration spill for en til to spillere. Det innebærer at man enten spiller det alene, eller sammen med noen, da karakterene har ulike evner du må benytte deg av for å løse problemstillinger som dukker opp. 

Slik jeg har forstått det har de nå utviklet en spillbar demo til spillet, men ikke kommet langt nok til å levere en trailer av spillet. Det er altså en lang vei igjen, før spillet er ute. Men artworken alene, får fingrene til å krible, og alt ser jo bare skikkelig koselig ut. Karakterene er rett og slett til å spise opp, og jeg kan ikke gjøre annet enn å vente og glede meg til det kommer. 

CONCEPT ART: 

Norske spillutviklere har altså de siste årene levert, og det er så flott å se at det bare vokser mer og mer. Utviklerne gjør altså sitt beste for å komme med gode spill til oss, og det har flere bevist. 

#spillutvikling #spill #norskespill 

Old news fra spillverdenen

Jeg er i en periode hvor jeg ikke har noen lyst til å spille. Eller rettere sagt, jeg har lyst, men jeg vet ikke hva. Jeg har spilt ferdig Dark Cloud på Ps2, og nå vet jeg ikke hva som skal bli det neste. 

Jeg tittet litt rundt på nettet i går, for å finne noe jeg fikk lyst til å spille. Noen av dem har jeg jo hørt om før, men ikke kommet meg rundt til å spille enda, og noen av dem er spill jeg ikke har sett noe til før. Kanskje du ser noe du kunne tenke deg å prøve blant disse titlene? Eller kanskje du har spilt noen av dem, og har noen kommentarer? 


FEZ:
Tilgjengelig til: PC, MAC, XBOX 360, PS3, PS4, PLAYSTATION VITA

Fez er et 2D puzzle plattform spill, satt i en 3D verden. Her spiller du som den lille karen, Gomez, som lever fredelig på et 2D fly. En dag mottar han en rød fez, og hele verdenen hans endrer seg. 

Spillet ser for det første, veldig bra ut. Pixel art-spill er generelt noe jeg har veldig sansen for. For det andre er det jo et puzzle-spill, og man må jo finne løsninger for å komme seg videre, noe jeg også har sansen for. De to faktorene spille veldig inn på, hvorfor jeg ønsker å prøve dette ut. I tillegg er det jo utviklet av et indie-selskap som heter Polytron, og det er jo noe jeg vil støtte også. Spillet i seg selv kom ut i 2012, så det er jo en del år siden det kom ut. Jeg kan ikke begripe at jeg ikke har oppdaget dette før nå.  

Jeg er derimot spent på om dette er et spill som måler seg opp til forventningene mine. Men det vil tiden vise, dersom jeg kommer meg rundt, og skriver en anmeldelse av det. 


DON'T STARVE:
Tilgjengelig til: PC, MAC, PS3, PS4, WII U, XBOX ONE, Playstation VITA, iOS

Don't starve er et action-adventure spill, hvor målet er å overleve. Du starter uten noe som helst, og må klare å finne måter å utvikle skills, som skal hjelpe deg med å unngå å sulte i hjel, eller bli tatt av monstre.   

Dette spillet har Patrick mast om at jeg må prøve, ganske lenge. Men jeg er ofte sånn, når det kommer til anbefalinger at jeg får litt avsmak, hvis folk maser for mye. Det er det samme med filmer på kino. "Du bare MÅ se den filmen! Den er DRITBRA!"
De aller fleste gangene har de som regel rett, men de resterende gangene så har de hypet det så mye, at det ikke når forventningene mine, og jeg ender opp skuffet.

Men nå er det så lenge siden at Patrick har mast, og det er i mellom tiden, også kommet ut en flerspiller-variant, ved navnet "Don't starve together", så da føler jeg for å teste det ut, når vi likevel har det liggende på steam.


WORLD OF GOO:
Tilgjengelig til: PC, WII, iOS, Android

Dette spillet har jeg spilt før, men det er flere år siden. Jeg synes å huske at jeg likte det ganske godt. Kanskje jeg skal spille det igjen, og skrive en anmeldelse til dere? 

Spillet er utviklet av 2D Boy, og kom ut i 2008. Hundre år siden. Amirite? World of goo er et puzzle-spill, hvor man skal bygge strukturer med goos, for å komme til utgangen. Man må også klare å redde nok goos til andre siden, for å kunne komme seg videre, noe som gjør at man gruble seg frem til hvordan man skal klare å få dem over, uten å bruke alle. 


THE NIGHT OF THE RABBIT:
Tilgjengelig til: PC, MAC

Dette spillet ser bare helt sinnsykt bra ut, og jeg har veldig lyst til å prøve dette. Tenk om spillet er like bra som kunsten. Det hadde vært noe. Det er ofte jeg opplever at spill ser bra ut, men ikke egentlig har noen andre gode sider ved seg. Og andre ganger opplever jeg at det er motsatt. 

Dette er et point-and-click adventure-spill, som helt klart har hentet mye inspirasjon fra Alice in wonderland. 

Du spiller som Jerry Hazelnutt, en 12 år gammel gutt, som har funnet en formel til å skape en "carrot flame", når han setter sammen ingrediensene, dukker det opp en koffert, som inneholder en tryllestav, magisk flosshatt og en stor, snakkende albino kanin. Marquis de Hoto, som kaninen heter, forteller gutten at verden har mange parallelle universer, og resten er opp til spilleren å finne ut. 

Dette er jo en av mine favoritt-sjangere, og jeg er helt klart litt snurt, for at jeg ikke har visst om dette før nå. 

IN OTHER NEWS: 

Det er mye spennende i verks for meg om dagen, og jeg har hatt en merkelig uke, som jeg rett og slett ikke klarer å beskrive. Når jeg vet litt mer om tiden fremover, skal jeg fortelle dere litt mer. Men først må et par ting på plass først - og ikke minst må jeg bevise meg selv.

I mellom tiden, skal jeg få inn litt mer tid til dere. Jeg setter jo utrolig stor pris på at dere titter innom i ny og ne, til tross for at jeg ikke har levert så mye i det siste. Jeg kommer til å forsette å presentere dere spill som dette, og skal gjøre mitt beste for å få inn litt anmeldelser. Men jeg tar gjerne imot tips til hva dere ønsker å lese mer om. Det er helt klart. 

#spill #tips 

 

Lurer du på hva som skjer i Norge av arrangementer i år? Her har du en oversikt!Det er så fantastisk mye kult som skjer i dette landet av en rekke ulike arrangementer, og det blir bare flere og flere, for hvert år som går. Men det er ikke alltid like greit å ha en oversikt over alt som skjer. Jeg har derfor laget en liste til dere, slik at det skal være lettere å få en oversikt, og finne informasjon om de ulike tingene som skjer. Mangler det noe på listen? Let me know, så legger jeg det til. 

APRIL:


Det er ikke lenge til Fredrikstad sci-fi festival går av stabelen. Men hva er det som skjer her? På nettsiden skriver de: 
"Vi her på Sci-Fi Fest ser for oss tre dager med alt som er verdt og leve for her i verden: stands med gadgets og collectibles, cosplay konkurranse, workshops, tegneserier, filmmaraton, foredrag, 4 x gaming zones med brettspill, retro gaming, gaming på stort lerret i en av de største kinosalene og lan."

Kult! Festivalen finner sted på Fredrikstad kino 22.-24. april!

MAI: 


Retrospillmessen går av stabelen 14. mai, og holder på frem til 15. mai i Sandefjord. Denne messen holder fokuset på gamle tv-spill, og alt du kan tenke deg innenfor denne kategorien. Jeg vil jo også tørre å påstå at dette er stedet du drar hvis du vil ta en tur ned memory lane. Ikke bare har de stands, og muligheter for å spille retrospill, men det kommer også en del youtube-stjerner, som blant annet Brentalfloss og The Game Chasers.

JUNI: 


Starcon synes å være noe helt nytt, som skal holde til på Metropolis i Stavanger 11. juni. Temaet for connet er star wars, og du vil ha muligheten til å bli med på disko, gaming, paneler og mye mer. Selv om temaet er star wars, ønsker de alle kostymer og serier velkommen. 


Kuroicon er et con som arrangeres av en forening som heter Bergen Laiv Action Cosplay Klubb (eller bare BLACK). Dette går av stabelen 10. juni til 12. juni på ungdomshuset i Fyllingsdalen, i Bergen. Connet vil inneholde workshops, laiv, cosplay og andre ting som brettspill og sosiale aspekter, med overnaturlig som årets tema.  

BLACK er også en klubb som har ukentlige samlinger på mandager, på ungdomshuset i Fyllingsdalen mellom kl.18-22. Så dersom du kunne tenke deg å bruke mandagene dine på å lage kule ting til kostymer og lignende, er det bare å ta turen.


Desucon er Norges mest kjente cosplay-convention, og vil i år finne sted på Norges Varemesse i Lillestrøm, 24.-26. juni. 
Desucon skriver følgende på nettsiden sin: Liker du ting som Ringenes Herre, Star Wars, Naruto, Game of Thrones, League of Legends eller annet som går under Japan, sci-fi, fantasy eller gaming? Er du fan av cosplay også sier du? Du er cosplayer ja? Hvis noe av dette stemmer, er Desucon definitivt noe for deg. Desucon er Norges største samling for folk som liker akkurat dette og mye mer. 


Arcon er Norges største spillfestival, og dekker naturligvis alle typer spill. Her kan du finne program som inneholder brettspill, rollespill, kortspill, laiv ? ja, alt du kan tenke deg i grunn. Arcon holder også en rekke konkurranser, workshops og sosiale begivenheter. Ikke bare konkurranser, men de arrangerer også NM i flere brettspill, kortspill og laivfekting. Det er absolutt verdt turen, dersom du har anledning.


Digitality X er Norges første sommer LAN- og E-sport event. Dette arrangementet er et tett samarbeid mellom Stavanger Forum AS og GeekCrew. Digitality X skal ta gaming til nye høyder, og de lover gaming, spillbaserte konkurranser, sosialt samvær, sceneshow og mye mer. Dette er absolutt noe som høres spennende ut!

JULI: 


Det er ikke mye som skjer i juli her i landet, men heldigvis kan man dra på den kuleste sommerleiren, nemlig Hypercamp
Dette er den ultimate sommerleiren for deg som driver med data- rolle- og brettspill. Samt cosplay og laiv. Her kan man delta på kurs i de interessene man er mest opptatt av, eller prøve noe nytt. Ikke bare er det kurs, men det er også mye sideprogram på ettermiddagene, hvor man enten kan spille rumpeldunk, bade eller bli med må mini-laiver. Er ikke det kult, så vet ikke jeg! 

AUGUST:


Torucon er et con som finner sted i Trondheim 13.-14. august. Her tilbyr de foredrag, paneler, konkurranser, quiz, spill, skattejakt, og stands. I tillegg vil vinneren av cosplaykonkurransen representere Norge i Nordic Cosplay Championship 2017, i Sverige. Og det er jo en kjempekul mulighet for alle dere som cosplayer der ute! 

SEPTEMBER:


Gigacon går av 30. september, og holder på frem til 3. oktober på Exporama i Oslo. Gigacon skriver på nettsiden sin:  
"Gigacon entrer sitt tredje år og arrangerer det største og mest awesome Gigacon noensinne! LAN, eSport, expo, cosplay og pop kultur, alt under samme tak!" 

OKTOBER: 


Polar Party er et dataparty som vil finne sted i Slagenhallen Tønsberg, 4.-8. oktober. Her kan du oppleve sceneshow, gaming, arkadespilling, foredrag, og delta i spillkonkurranser, kreative konkurranser og mer! Polar Party er litt som et mini-TG, så dersom du gikk glipp av muligheten i påsken, kan du ta sjansen her.


Banzaicon er et arrangement basert på japansk kultur, sci-fi, fantasy, internettkultur og relaterte interesseområder. Banzaicon har også et stort fokus på cosplay, og er et ypperlig arrangement, for både erfarne og nye cosplayere. Banzaicon har vokst seg stort på veldig kort tid, og har blitt et kjent navn i cosplaymiljøet opp gjennom årene. 

NOVEMBER: 


Spillexpo gjør noe nytt i år, og kommer i år til å arrangere spillexpo junior, helgen før den vanlige spillexpoen. Her vil det være fokus på barnespill og aktiviteter for barn, og de vil få besøk av forskjellige youtubere. Arrangementet passer best for de mellom 2-12 år, inkludert foreldre selvsagt. 


Hexcon annonserte datoen for arrangementet i dag, og det var jo veldig treffende! Hexcon vil finne sted 4.-6. november på Rosenborg skole i Trondheim. Hexcon er en årlig spillfestival for brettspill, rollespill og miniatyrspill arrangert av spillklubben Hexagon. Det er godt å vite at vi kan finne spillfestivaler så godt spredt i dette landet. Så dersom du ikke fikk muligheten til å dra på Arcon, har du anledning til å dra på Hexcon!


Spillexpo finner sted på Norges Varemesse i Lillestrøm, 11.-13. november. Spillexpo er Norges første og største dedikerte spillmesse. Her finner du spilldistributører, spill- og app-utviklere, spillbutikker, indieutviklere, utdanningsinstitusjoner, offentlige støtteordninger for spill og interaktive produksjoner, som de skriver på nettsiden sin. 

ARRANGEMENTER UTEN DATO: 

Det er en rekke arrangementer som finner sted hvert år, men som ikke har satt dato enda, da de arrangeres litt ut i året. Nå når jeg skriver dette, er dette alle arrangementer som finner sted i Bergen, rundt høsttid. 


Regncon er vestlandets spillfestival, og dekker spillinteressene brett- kort- rolle - og e-spill. Samtidig har de også laiv og kostymekonkurranser. Det har også vært kultur å ha stands, hvor blant annet Tidsreiser selger kult laiv-stæsj, Bergen Game Collective viser frem spillene sine, og Outland stiller med spillbutikk i form av kort- brett- og rollespill. Temaet for årets Regncon vil være myter og legender. Regncon har enda ikke annonsert dato, men pleier normalt sett å finne sted i høstferien. 


Raptus Tegneseriefestival er en festival med fokus på tegneserier. Raptus har enda ikke kommet med dato, men pleier å finne sted i september/oktober, på Litteraturhuset i Bergen. Her kan møte tegneserieskapere, kjente og ukjente, cosplaye, og gå på foredrag om alt mulig som er relevant for tegneserieinteressen. Arrangementet, har de siste årene vært gratis, og det er derfor ingen grunn til å ikke stikke innom, hvis du befinner deg i Bergensområdet. 


ByLan er Bergens største lan, og har godt over 1000 deltakere. Her skal det games. Og skulle du dra alene, eller sammen med noen, er det lett å bli kjent med nye mennesker, som du kan game med, delta i noen compoer og andre konkurranser. 
ByLan pleier å finne sted i høstferien, i Vestlandshallen i Bergen. 

#arrangementer #lan #messer #conventions #oversikt #spillfestival

Level 6!

Det er på tide at litt kliss inntar bloggen min. I dag har nemlig jeg og forloveden min vært sammen i 6 år. 

WHAT. Det er mange år det, når man fortsatt er ung. 

Vi lurer jo selvsagt på hvordan vi har klart det, og har samlet opp noen gode tips til fremtidige kjærestepar. 

 • Etabler hva som er viktig for deg  
  • Spillsamlingen skal aldri selges eller kuttes ned på
 • Vær deg selv 100%, fra starten av
  • Det er slik du ender opp med en liste over bøker du må lese
 • Ikke spill multiplayerspill sammen 
  • Co-op er greit, det blir det lite krangling av
 •  Dine venner er mine venner
  • Ikke nekt kjæresten å være med noen av vennene sine, bli heller kjent med dem. (Spesielt barndomsvenner, de har mange gode historier på lager) 
 • Gjør husarbeid
  • Er du den parten i forholdet, som gjør null til ingenting av husarbeid, kan du banne på at det klikker for den andre parten etter en stund. Bare gjør det. 
 • Snakk sammen
  • Er det en ting jeg har erfart, så er det at forhold rundt meg, ryker, dersom man ikke snakker sammen. Si derfor i fra, når det er din tur til å spille playstation
 • Ta med deg brettspill, når du skal besøke svigers
  • Det er alltid greit å spille sammen, når man er på besøk 
 • Et par "get out of jail for free cards"
  • Det er greit å være på samme side som kjæresten sin. Spesielt i situasjoner der man er usikker på om man har valgt riktig utdanning, ønsker å slutte i en jobb, og slike store avgjørelser. 

Kan det hende vi traff jackpot, når vi møtte hverandre? Godt mulig. La meg komme tilbake til det om 10 år. 

#kjærlighet 

Shiny-breeding i Pokémon ORAS


Det var tirsdag i går! Og dere vet hva det betydde? Pokémon-Tirsdag! 
Egentlig, skulle dette komme i går, men jeg var ikke så flink å dobbeltsjekke at tiden jeg satte for innlegget, faktisk satte seg. Oh well.  

Hva skal vi snakke om i dag da? Jo, i dag skal jeg skrive litt om hvordan man kan få tak i shiny Pokémon i ORAS-spillene, ved å breede. Det er jo mange forskjellige måter å få shinies på, men skulle jeg skrevet om alle metodene på en gang, så hadde jeg nok kjedet dere enormt. 

Mange vet nok at man kan få shinies ved å breede, og jeg skriver dette innlegget, som om du ikke skulle visst noe, slik at nye spillere har et bedre grunnlag for å forstå hva jeg skriver om. 

Når du skal breede, for å få shinies, er det et par ting du bør ha på plass før du begynner. 

I ORAS, har man to steder hvor man kan breede. Det første stedet finner du i route 117, og det andre finner du på Battle Resort, og det er best å bruke det sistnevnte, men da må du ha fullført spillet. Grunnen til at det er best på Battle Resort, er at du kan sykle i ring, fremfor å sykle frem og tilbake, slik som du må i route 117. Det gjør at du kan være relativt inaktiv mens du sykler. Du kan med andre ord følge med på serien du ser på netflix, mens sidesynet ditt, tar seg av resten. Og det eneste aktive du da trenger å gjøre er å klekke eggene, frigjøre plass i teamet ditt, og hente nye egg. 

THE MASUDA METHOD: 

Når du skal begynne å breede, og da for shinies, er det lurt å ha en Ditto. Det er fordi Ditto kan breedes med nesten alle. Det er selvsagt noen unntak. Du kan blant annet ikke breede legendaries. Det er heller ikke mulig å breede Nidorina eller Nidoqueen. Så hvis du skal ha en Nidoran (jente), må du fange den, trade en til deg, eller breede en annen Nidoran (jente). Og selv da er det bare 50/50 sjanse for at du får en jente, da den også kan legge egg med gutter i. 

Siden du er ute etter å få shinies, burde Dittoen din være fra en annen region, enn den pokémonen du skal breede. Dette kan du gjøre ved å fange deg en Ditto, og trade den i GTS'en mot en annen Ditto. Her er det stor sannsynlighet for at du får en fra Japan eller et annet sted, da personen i andre enden, antakeligvis er på jakt etter en Ditto fra en annen region også. 

Grunnen til at du vil gjøre det slik, er på grunn av en metode som kalles "The Masuda Method".


The Masuda Method, gjør at sjansen for at egget ditt gir en shiny, øker. Denne metoden gjør ikke at du får shinies, bare fordi du har to pokémon fra ulike regioner. For å understreke noe med en gang: Et egg har samme sjanse for å klekke en shiny, uansett om du har breedet 100 egg av samme pokémon, eller 5 egg. Sjansen øker altså ikke, uansett hvor mange egg av samme pokémon som har blitt laget på rad.

FLAME BODY: 

Du har breedet frem noen egg, og laget plass i teamet ditt. Før du begynner å sykle, burde du ha en pokémon med flame body som egenskap, sammen med eggene dine. Dette gjør at du halverer tiden det tar å sykle, for at eggene skal klekke. Da bruker du mindre tid på å sykle, og får brukt tiden til overs, til å klekke flere egg. 

På bildet under her, ser du alle pokémonene som kan ha flame body som ability, inkludert utviklingene deres. Eneste unntaket her, er Fletchling, men den har muligheten til å få det, når den utvikler seg. 

En annen egenskap som også kan brukes er magma armor, men denne egenskapen er det kun tre pokémon som kan ha; Slugma, Magcargo og Camerupt.

DEN BESTE RUTEN: 

ORAS-spillene har den beste ruten for breeding, rett og slett fordi du kan sykle i ring. Denne ruten finner du på Battle Resort. 

Som du kan se, har jeg markert opp på bildet, en rød rute, og markert hjørnene. Det er altså slik du sykler på øyen. Hjørnene, er der du treffer, og automatisk svinger. Når du skal ta denne ruten er det absolutt best å bruke piltastene, fremfor spaken på 3DS'en. Da holder du retningen konstant, og slipper å svinge med en gang du beveger på tommelen din. 

Det du gjør er at du står rett foran daycare-gutten, trykker på høyre eller venstre piltast, og når du treffer det første hjørnet, svinger du tommelen din opp på piltasten som peker oppover, uten å slippe taket. Når dette er gjort, svinger karakteren din seg, på egen hånd. 

Da er det egentlig bare å holde inne til et egg er klart til å klekke, og mens du gjør det kan du, som jeg sa i sted, følge med på serien din på netflix. Sidesynet ditt, burde legge merke til når bildet på 3DS'en slutter å bevege seg - da er det nemlig klekketid. EGG SOM IKKE GA SHINY: 

Hvor skal du gjøre av alle pokémonene som ikke ble shiny? Sett at du har breedet frem 32 stk av Ponyta, hvor gjør du av dem? Selv pleier jeg å beholde noen til wonder trading, og resten slipper jeg ut i det fri. Dette kan du gjøre via pcen. Da vil "release" være et alternativ, når du velger den pokémonen du vil se nærmere på. 

ANDRE MULIGHETER: 

Når du fullfører pokedexen din på nasjonalt nivå, vil du motta en shiny sharm av professoren din (i det spillet du velger å bruke), som gjør at sjansen for å shiny, øker enda litt til. Du kan fint fullføre pokédexen uten alle legendaries, da event-pokémon som Mew, Jirachi og Genesect osv. ikke telles med. 

Du kan også kaste deg på wonder trading, der hender det at man får noen spennende pokémon, ja, til og med shinies.

Sjansen for å få pokémon med gode IV'er, legendaries eller shinies, er enda større på onsdager. Da foregår nemlig Wonder Trade Wednesday (WTW), og da er det mange som pleier å sende ut mye spennende, og skulle du sett. Det er i dag! Hiv deg rundt!


#pokemon #breeding #oras #spill #spilltips

5 ting man burde ha

Når man er litt nerd, så er det noen ting man bare MÅ ha. Jeg har laget en liste over generelle ting, som nesten er litt obligatorisk å ha, for alle oss som en interesse vi brenner for, om det så er dataspill eller rollespill, brettspill eller kortspill. Eller kanskje litt av alt? 

1. Man burde ha bokhyller. 


Muligheten til å vise frem samlingen står sterkt hos mange av oss. En av mine drømmer, for fremtiden, er å ha et stort nok sted å bo, hvor jeg har muligheten til å ha et eget "bibliotek". Og det skal gjerne også ha et hemmelig rom, slik at de aller viktigste tingene jeg eier, kan stå skjult, når jeg er bortreist, og stedet er tomt og sårbart for innbrudd. Den sentimentale verdien ovenfor ting, kan jo ikke helt erstattes med forsikringspenger. 

Men det er noe ved det. Det å kunne vise frem hva man har av spill i alle former og farger, samlefigurer, og andre saker og ting. Ikke bare spill, men for min del, også pop-up bøker og annen litteratur. Det er jo også noe med det å ha gjort seg flid med fremvisningen, som gjør at personer som er på besøk, ikke nødvendigvis tør å plukke på alt uten å spørre. 

Bokhyller er et must-have. Til tross for at flere og flere av oss, går over til det digitale formatet, som gjør at fysiske dataspill, minker i hjemmene til folk. 

2. En kopp


En helt egen kopp, som sier litt om hvem du er, og hva du liker, er noe man burde ha. Man trenger ikke nødvendigvis være glad i kaffe for å ha det heller. Noen foretrekker te, andre kakao, eller kanskje en digg kopp med varm solbærtoddy til forkjølelsen? Det er mye man kan drikke fra en kopp. 

3. En good-luck-charm


Eller bare en maskot? Når du skal ut i de verste bossfightene er det greit å ha en egen companion, som bringer deg lykke i fighten. Min companion er Wall-E. Det har noe med at da jeg bodde i min lille hybel, for en god del år siden, ene og alene, kunne jeg bli noe selskapssyk. Det som er så spesielt med min, er at jeg kan snakke med den. Sier jeg noe, svarer den tilbake, og selv om han ropte etter Eve hele tiden, var det bedre enn å være alene hjemme. Call me crazy.

4. En spillforening


Illustrasjon av: bobkitty

Alle burde ha en spillforening å gå til. Et sted der man kan gro interessene sine er viktig, og det å treffe likesinnede i en spillforening, er en god start. Det er jo også slik at idrett, fortsatt er den største fritidsinteressen i landet, og den kommer nok til å være det. Men det er jo ikke alle der ute som synes det er interessant, eller som har anlegg for det. 

Selv vokste jeg opp i en liten kommune der fotball eller kulturskolen, var det flertallet drev med, og jeg endte opp med å være mye hjemme, hos venner eller spille. Da jeg flyttet til Bergen derimot, åpnet en helt ny verden seg for meg, og jeg fant personer som var interessert i det jeg også likte å drive med. Derfor er det viktig å ha en spillforening, og om du ikke vet om noen, må du bare spørre meg, så kan jeg se hva jeg finner. Om ikke, kanskje du skal starte en? 

5. En con-liste


Illustrasjon av: patrickballesteros

Det er viktig å holde seg oppdatert på hvor det skjer ting. Å dra på con, og andre arrangementer, er like viktig som å ha en spillforening. I løpet av uken skal jeg levere en liste over arrangementer til dere. For det er noe eget ved å dra på store arrangementer, og møte nye folk, sammen med vennene sine. Ikke bare det å treffe folk, men å få muligheten til å prøve nye gadgets, eller lære nye ting gjennom spennende foredrag o.l. er også en stor del av opplevelsen.
Har du allerede planer om å dra på et arrangement i år? Let me know, slik at det kommer med på listen senere denne uken.   

#spillforening #companion #arrangementer #kopp #bokhyller

Nå kan du få tak i Hoopa til XY/ORAS!

Nå er Hoopa tilgjengelig til spilllene XY/ORAS! 

Alt du trenger å gjøre er å gå inn på spillet, og i startmenyen gjør du følgende: 

 1. Klikk deg inn på "Mystery gift"
 2. Klikk "Receive gift"
 3. Klikk "Yes"
 4. Klikk "Get with code"
 5. Pass på at du har strøm på 3DS'en, og klikk "Yes" to ganger
 6. Skriv inn følgende kode: HOOPA2016

Du har da mottatt Hoopa, og kan gå inn i spillet, og hente den hos the delivery girl, i hvilket som helst Pokémon center. Lagre før du slår av. Koden virker kun én gang, per spill. Eventen holder på frem til 30. april.

OBS: Fikk du Hoopa ved forrige distribusjon? Da vil du ikke ha mulighet til å få den ved denne eventen. Det betyr derimot ikke at du ikke kan få Hoopa, dersom det i fremtiden, kommer en event hvor den er shiny eller har sin andre form. Da det regnes som forskjellige events. 

Takk til Brettbart, som gjorde meg oppmerksom på dette.

#pokemon #event #spill

La oss snakke litt om nettmobbing, da dere

Illustrasjon av Sean Kane

Jeg synes det er på tide å snakke litt om nettmobbing, og hvordan man skal behandle andre personer på internett. Nå har jeg blogget noen måneder, og har selvsagt sett gjennom en del blogger selv opp gjennom årene, hvor jeg har lagt merke til hvordan personer oppfører seg ovenfor andre. 

Vi må ta en prat.

Uansett om du er 7, 14 eller 56 år gammel. Alder gir ingen unnskyldning for å se vekk i fra folkeskikk. Jeg ser altfor mange personer der ute, som er stygg med andre. Er det virkelig slik vi vil ha det? Hva er det som gjør at folk føler de kan og må være stygg med andre?  

Det er ingen forskjell på reglene i det virkelige liv, og reglene på internett.

Den teknologiske tidsalderen er det som gjelder i dag. Men det betyr ikke at vi lever i to verdener, der det virkelige liv, er noe annet enn internettlivet vårt. Det som blir sagt på internettet, er like virkelig som det du hører og sier i hverdagen din.

Jeg føler meg veldig heldig, som har så snille lesere, og opplever kun positive tilbakemeldinger, og relevante kommentarer for innleggene mine. Det er ingen som har sagt noe stygt til meg her inne, og det er jeg glad for. Men det er mange andre bloggere der ute som blir behandlet veldig stygt, spesielt de som ligger på topplisten. Det skjer også innenfor gaming. Det å slenge fra seg slemme kommentarer, om hvordan man spiller, og for jenter spesielt, er det mange der som opplever stygge kommentarer, basert på kjønnet sitt. "Pell deg på kjøkkenet og lag middag til meg! Det er der du hører hjemme." "Åh, du er jente! Da er det ikke rart du spiller så dårlig."

Det er mange som sier det at, når du utleverer alle meningene dine og historier om privatlivet ditt, så må du tåle tilbakemeldingene du får. Men betyr det at man kan rakke ned på hvordan de ser ut, fordi du er uenig med meningene deres? Betyr det at du har lov å si til en person «Kan ikke du bare ta selvmord, slik at vi slipper å se deg noe mer?», «Fy faen du er stygg ass» eller «Heregud du er dum du har så mange skrivefel. Sjerp deg» osv.? Den siste der inneholder et helt sett med skrivefeil. Det er som regel slik, at man er veldig flink til å se andre sine feil, og ikke sine egne. 


Illustrasjon av Lillian Chan

De vanligste unnskyldningene:

Når et nettroll blir konfrontert, eller får tilbakemeldinger på det de har sagt, kommer de alltid med de tynneste unnskyldningene, og mange av dem fortsetter å stå for det de sier.

 • Vi har da ytringsfrihet i dette landet.
 • Nå misforstod du det jeg sa om at hen var stygg/ekkel/kvalmende/dum. Jeg mente noe annet.
 • Jeg har lov til å gjøre det jeg vil.
 • Dette må hen tåle, når de utleverer seg på den måten
 • Det er jo bare på internettet jeg sier dette
 • Det er harmløs morro

Folk reagerer på ulike måter. Noen fortsetter å være stygg, andre legger seg flat, og resten går i forsvarsmodus. Mange som diskuterer, tyr til personangrep, når de ikke gidder å sjekke kilder eller lese seg opp på fakta.

Ikke vær stygg med andre på nett. Er det jeg har å si. Hvordan hadde du hatt det med deg selv, dersom det var du som måtte motta slik behandling hver dag?

En person som blir mobbet på internett, opplever det samme, som en person som blir mobbet IRL. Det er like vondt. Forskjellen er at man ofte ikke vet hvem det er som mobber på internettet, fordi de ofte opptrer som anonyme.  

Det er behagelig å være en del av spillmagasinet

Etter at jeg begynte å lese bloggene på spillmagasinet, og selv ble en del av det, så har jeg ikke opplevd at noen er stygg med andre. Det er en ganske stor varians av bloggere også. Det er ingen som pirker på bloggeren, hvordan de skriver, ser ut, mener osv.

Det er positive kommentarer, sunne diskusjoner, godt innhold, og god oppførsel. Det er trygt. Hvorfor er det ikke slik i resten av bloggmiljøet? Hva er det som utgjør denne forskjellen?  

Får ikke mobberne dårlig samvittighet av å være stygg med andre? Hvor er empatien til disse menneskene? Jeg får vondt i magen, jeg, av å tenke på hvordan andre klarer å gjøre slikt mot personer. 

Ikke mobb. Verken på nett, eller i det virkelige liv. Det er ikke kult, om det er det du tror. Grip inn, når du ser det. 

#nettmobbing #mobbing #hverdag #oppførsel

Nye pokémonkort!

Jeg gjør noe nytt! Jeg innfører herved Pokémon-tirsdag. Let's face it; jeg skriver way much om dette emnet. Tirsdagene skal derfor vies til Pokémon. Unntaket er nyheter om spillene, slippdatoer og events.

For noen uker siden solgte jeg sjelen min, og postet en status på facebook, hvor jeg i all hovedsak spurte om det var noen som ville bytte eller donere pokémonkortene sine. Eventuelt bytte Pokémonkort, mot magickort. Jeg hadde nemlig sett gjennom kortene mine, og tenkte kort tanken på om jeg kanskje skulle selge dem. Men der satt jeg, og hadde det utrolig fint, da jeg sorterte og så på kortene mine. Jeg konkluderte raskt at jeg ikke kunne kvitte meg med dem. Jeg hadde det altfor gøy med å sortere dem. 

Jeg satte meg derimot et nytt mål: Jeg skulle gå inn for å fullføre settene, spesielt de fra de første årene. Jeg ble veldig ivrig, noe som passet dårlig med lommeboken, og var det som gjorde at jeg spurte om dette på facebook. Når man setter seg et nytt mål, vil man jo starte så fort som mulig, men dette kommer jo faktisk til å ta en del år. Det er jo mange som har disse kortene liggende en eller annen plass, og de blir bare liggende der til en mor eller far kaster dem, huset brenner ned, eller til man flytter, og kaster store deler av det man har. Så hvorfor ikke prøve, right? 

Nå sitter jeg her, med alle kortene jeg har fått, og jeg har fått en hel haug. Jeg fikk en kjempeflott samling fra Anton inkludert en helt nydelig boks from back in the days, og jeg fikk en enda større haug fra barndomsvennen min, Preben, hvor han fikk magickortene mine. Det var helt logisk for oss å gjøre dette byttet. Nå sleever jeg, sorterer etter sett, og setter dem sammen etter nummer i serien, og jeg storkoser meg. Det er mye arbeid derimot, og jeg har ikke nok plass til alt, så fremover blir det en del handling av albumer og sleeves.

Jeg har ikke fått gått gjennom alt enda, men jeg skal vise dere noen kort fra favorittsettene mine. 


Team Rocket serien er definitivt blant favorittene mine. Det er noe eget ved måten disse kortene er illustrert på, som gjør at jeg bare drømmer meg bort til en egen verden. Jeg klarer ikke helt sette ord på det, men jeg kommer nok aldri til å gå lei av disse kortene. 


Gym heroes og gym challenge er også kort jeg liker godt. Det er nok i all hovedsak, fordi pokémonene til gymlederne i tv-serien og spillene, får en større personlighet på kortene. Det er ikke "bare" en Gastly, det er "Sabrina's Gastly", som skinner gjennom måten de er tegnet på. 


Neo destiny er interessant, fordi jeg liker konseptet med light og dark pokémon, men også shining pokémon. Når jeg tenker meg om, så tror jeg faktisk ikke at jeg eier et eneste shiningkort. Det må selvsagt gjøres noe med. 

In other news: Jeg har laget en instagram til bloggen min. Håper du har lyst å følge meg der, bare søk etter retrospektblogg, da blir jeg glad! 

Noe annet som er verdt å nevne, er at jeg kommer til å hoste en giveaway snart. Jeg driver fortsatt å lurer på hvordan jeg skal sette det opp, men jeg har satt sammen en ganske kul stæsj-pakke til den heldige. Stay tuned! 


Denne har jeg faktisk laga sjæl ass. Ikke at det var en utfordring, og jeg har jo ikke laget galaksebildet, men resten har jeg! Det er fra 2014 da, så er en stund siden. 

#pokemon #pokemonkort #tcg #samling 

Retrospekt tester VR-briller

Jeg var jo så heldig å vinne i tegnekonkurransen til Westerdals under The Gathering i påsken, og da vant jeg noen flotte virtual reality glasses i premie. Under her ser dere vinnertegningen min. Men det skal sies; dette er altså 2.0 versjonen. Rett og slett fordi jeg ikke fikk tatt noe bra bilde av den jeg tegnet med promarkers. Det er det samme motivet, oppgradert til vannmaling - det jeg liker best. 

Nå om dagen driver jeg faktisk og utvider dette universet, og planen er at jeg skal dekke en vegg med dem. Det er et langtidsprosjekt, men jeg skal oppdatere dere underveis i prosessen.

Nå skal jeg derimot bruke tiden, på å fortelle dere hvordan det var å bruke disse, og hva jeg likte og mislikte med dem. 


Slik ser brillene ut. Disse brillene kommer fra Spectra optics industries, og kan kjøpes på teknikkmagasinet. Ved første øyekast ser de veldig bra ut, og barnet inni meg gledet seg til å prøve dem, ved første anledning. Da jeg fikk dem, konkluderte jeg med at det måtte vente til nesen min ble litt mer mottakelig for besøk.


Men hvor skulle jeg begynne? Det første var å velge riktig telefon. Det har seg nemlig slik at min telefon har knust skjerm. Jeg oppdaget også at telefonen min slet med å kjøre de fleste VR-appene, noe som ikke var så fryktelig snodig, ettersom det er en iphone 4. Jeg kom derfor frem til at dette var en håpløs sak. Jeg endte opp med å låne telefonen til min forlovede - En iphone 4S. Den klarte å kjøre noen av appene, og jeg kunne sjekke ut VR-filmer på youtube, uten at de knuste sprekkene fra min telefon, ødela opplevelsen.  


På sidene var det åpning i "veggene". Dette var positivt, for å kunne bruke headset til lyd, da lydopplevelsen uten, ikke var noe særlig å skryte av. Det eneste negative med dette, er at det kommer for mye lys inn fra sidene. Noe som gjør at du legger merke til detaljer på innsiden av brillene, som ødelegger en del av opplevelsen. Dette gjør at man enten må sitte i et mørkt rom, eller holde hendene på siden, for å få den beste opplevelsen av bildet. Det sistnevnte alternativet, ødelegger jo på sitt eget vis, dersom man skal bruke noen av spill-appene. 


Jeg testet ut noen apper. Mange av dem krasjet, rett og slett fordi telefonene våre er litt utdaterte, og mange av dem var heller ikke kompatible. Av de appene som fungerte, var det ikke mye spenning. Det var som regel apper, der du bare kunne se deg rundt, på et område. Noe kjedelig, men bildet i seg selv var klart og tydelig. Et av de få spill-appene for VR som fungerte var InMind VR, men dette var egentlig fryktelig dårlig. Visuelt var det fint, men spillopplevelsen var kjip, da spillets tempo var høyere, enn det bevegeligheten vår tillot.

Det beste var egentlig youtube. Jeg så en del trailere, og opplevelsen var ganske bra. Og det fine med brillene er at man kan justere dem slik at du kunne tilpasse dem til ansiktet sitt, og unngå å slite ut synet med en gang. Film-appene var også veldig bra utviklet. En del av dem la opp til at du kunne bruke itunes til å laste inn filmer i appen, mens andre gjorde at du måtte betale for appen, for å kunne se mer enn fem minutter med film. Men igjen, hadde disse mulighet for å laste ned innhold til appen uten itunes.  

Konklusjonen so far, er at filmopplevelsen med brillene var ganske flott. Men jeg tror at opplevelsen min vil bli enda bedre med tid, og oppdaterte telefoner, slik at jeg kan kjøre de litt mer kraftige appene. Spillene derimot var skuffende, og det at de aller fleste spillene kostet penger, gjorde kanskje at jeg ikke kom frem til det bedre innholdet som er der ute. Det er jo litt kjipt å kjøpe et spill, og så viser det seg at telefonen din ikke klarer å kjøre det. Men alt i alt, gleder jeg meg til tiden fremover, ettersom dette er et veldig spennende konsept, som er under full utvikling.

Opplevelsen av VR-brillene blir derfor litt midt på treet for meg, og det er helt klart min egen feil. Jeg kan jo ikke skylde på brillene eller appene, for at jeg ikke har en god nok telefon til dem.  

KORT SAGT:

Pluss: 
- Mulighet for å justere briller til å passe ansikt
- Bra og tydelig bilde
- Åpning for å kunne bruke headset
- Film-appene var godt utviklet, og la opp til mange valgmuligheter
- Knust skjerm påvirker ikke sammensetningen av bildene, du ser bare sprekkene, som du ville gjort til vanlig. 

Minus: 
- Lys kommer inn fra siden av brillene, og forstyrrer opplevelsen
- Appene sluker batteriet på telefonen din
- Ikke mange interessante gratis-apper
- De fleste appene koster penger
- Litt tunge til å se film med, men ikke noe du legger merke til når du spiller, da du er i aktivitet

Katten min var derimot ikke så imponert eller interessert. Og hun jakter normalt sett på alle de kule tingene mine. 


#VR #teknologi #vurdering #test #tegning

Endelig er tegningene deres ferdig

For noen uker siden la jeg ut et innlegg, hvor dere skulle lage dere en karakter, og det skulle jeg bruke til å tegne og male noe til dere. Etter planen skulle disse kommet ut forrige lørdag, men det å konstant hoste, og snørre, gjorde det ikke så enkelt. Men i dag fikk jeg malt ferdig den siste, uten å være redd for å male heftig utenfor streken. Dessverre ble tegningene fotografert med ipaden, fordi jeg - som mange andre TG-deltakere, ikke har pakket ut greiene sine enda, fordi vi har vært syke. Jeg kan heller oppdatere dette innlegget, når jeg får rotet frem kameraet mitt, og tatt noen bedre bilder. 

But I present to you: 


Gardengamer, en mage, uten nugatti i tenna. Gardengamer er en blogger jeg har veldig sansen for, rett og slett fordi innleggene hans er så morsomme. Det er denne bloggen jeg besøker dersom jeg trenger å le litt, og han er også blant mine første lesere, som også er enig i at det er helt normalt å ha samtaler med seg selv. 


Morellen, en hunter, som har herbalism som sitt profession. Morellen kan fint fighte en battle med fiender, og slå dem ned mens hun oppdager nye blomsterarter. Morellen har en blogg hvor hun skriver om de flotte dyrene sine, og det siste hun har lest innen litteratur. Rapportene av bøkene er svært nøye og godt skrevet, til den grad at jeg flere ganger får lyst å lese dem selv. 


Pandacat er en alvemage, som egentlig endte opp med å være litt mer hunter enn mage. Pandacat har også sydd seg en ny, fresh kjole, for selvom man er badass, kan man noen ganger lage seg noe litt ekstra pent. Pandacat er en blogger som beskriver seg selv som en "veldig rar, sær og ikke så høy skapning", og skriver i stor grad om hverdagen sin, og sitt brede spekter av interesser som blant annet manga, anime, bøker, filmer, og samboeren sin. 

Det har vært gøy å tegne disse til dere, og det er min måte å vise at jeg setter pris på at dere leser bloggen min. Det har også vært spennende å kunne utforme tegninger innenfor områder jeg normalt sett ikke pleier å tegne, så jeg håper jo at hendene mine har lært litt nye kunnskaper. Men det er klart, jeg har jo tatt meg litt kunstnerisk frihet oppi det hele, og det merker sikkert noen av dere. 

#tegning #vannmaling #karakterer #blogger
 

I dag starter eventen for Jirachi

Det blir søren meg to innlegg på rappen i dag. Rett og slett fordi jeg helt hadde glemt at det er ny Pokémon-event i dag! Fra i dag av, og frem til 24 april, kan du nemlig laste ned Jirachi til ditt Pokémon-spill via internett. 

Benytt sjansen mens du kan! Det blir nok lenge til neste gang. Spesielt siden du kan få tak i Jirachi gjennom internett, er det ingenting som hindrer deg fra dette. Jirachi kan lastes ned til ORAS og XY.

#pokemon #spill #event #nintendo

Fem spill; jeg skulle likt å sett en remake av


Det er så ufattelig mange bra spill der ute! Og det er mange av dem; jeg skulle likt å se en remake av. Jeg har derfor plukket frem min topp 5 ønskeliste over spill jeg vil se fornyet. Denne listen inneholder ingen Zelda-spill. Hvorfor ikke? Kom an. Det trenger man ikke ønske seg. Det blir en realitet før eller siden uansett. Listen inneholder heller ingen spill, som allerede har blitt remaket, men spill som jeg stort sett spilte, når jeg var liten. 


5. BANJO-KAZOOIE
Dette spillet er egentlig ikke et spill jeg virkelig virkelig virkelig, vil se en remake av. Men på grunn av mangel på ideer, kom den seg til listen. Det er uansett et fantastisk nintendo 64-spill, og det skulle gjerne ha blitt fornyet. Det hadde vært ganske behagelig å spille dette spillet med litt mindre følsomme kontrollere, og litt rundere grafikk. Jeg ville derimot ikke lagt til eller endret noe av storyen i spillet, da det er flott som det er. 


4. SPYRO-TRILOGIEN
Hva forventet du egentlig? Selvfølgelig kom disse spillene seg til listen. Det er tross alt de beste spyro-spillene, og de spillene som har kommet etter disse, har ikke kunne måle seg med disse. Det er nok kanskje grunnen til at folk så sårt ønsker seg remakes av disse spillene, fordi de nyere spillene er helt forferdelige. Vi vil alle tilbake til den gode Spyro-tiden. Det er ikke det samme nå lenger. 


3. DARK CLOUD
Dette er et av favoritt-spillene fra da jeg var liten. Jeg spilte demoen i timesvis, for å se hvor langt jeg klarte å komme før tiden gikk ut. Spillet er relativt undervurdert, og gir en veldig stor Zelda-vibbe. Men jeg liker det. Det kan være både vanskelig og lett, alt etter hvilken flaks du har med items i starten av spillet. Jeg liker også veldig godt storyen, og artworken. Dark chronicles, oppfølgeren, er også ganske bra, det ser gjerne enda bedre ut, men skal det komme remakes av disse, selv om de ikke er direkte knyttet til hverandre storywise, må de starte med det første likevel. 


2. KLONOA 2: LUNATEA'S VEIL
Spillsamlingen min mangler dette, og jeg trenger det sårt! Det første Klonoa-spillet fikk en remake til Wii i 2008, hvor de ikke endret noen ting, annet enn grafikken. Det ble ganske vakkert i sluttresultatet. Det ønsker jeg for dette også. Men jeg ønsker ikke at det lander på WiiU. Om bare PS2-versjonen av spillet, i det minste kunne blitt lagt til i playstationstore, hadde jeg vært lykkelig. Det første ligger jo der, hvorfor skal ikke dette gjøre det også? 


1. POKÉMON SNAP
NINTENDO! HØR MEG! Hvorfor i all verden er det ikke laget en remake av Pokémon Snap til WiiU! Tenk hvor kult det faktisk hadde blitt! Folk maser jo helt sinnsykt om dette, og jeg synes det er dumt at Nintendo ikke ser potensialet! Dette er jo faktisk et spill, som hadde solgt bra, spesielt siden etterspørselen er så stor! 

Det er så mye de kunne gjort med det også. Det har stort potensiale for forlengelse, og de kunne lagd DLC-pakker, og lagt til nye verdener, som folk må kjøpe. De kunne tjent bra på dette. Jeg hadde definitivt vært 100% forpliktet til dette spillet. 

Er du enig med listen min? Hva er din topp 5 ønskeliste på remakes? 

#spill #gaming #remake #nintendo #playstation 

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits