mars 2016

Dette må du være obs på dersom du skal kjøpe eller selge Pokémon-kort


For en måned siden, la dagbladet ut en artikkel ved navnet "Har du disse, kan du sitte på en gullgruve". De snakket selvsagt, om Pokémon-kortene til folk. Det som er problemet med slike artikler, er hvordan de fremstiller at produktet har en høy verdi, uten å nevne at kvaliteten og tilstanden på dem er viktig. 

Dette skal jeg gå grundig gjennom i dette innlegget. For det som skjer når slike artikler kommer ut, er at folk overpriser det de skal selge. Dette skjedde også, når artikkelen om N64-spill, og retrokonsoller kom ut. Personer som hadde disse spillene, priset dem opp i skyene, og så solgte de spillkassetter med ødelagte klistremerker, som det også var tusjet navn på. Du får ikke mye for dem, når de er dårlig behandlet altså. 

Dette merker jeg skjer nå, med Pokémon-kort. Det er folk som selger slitte kort fra første generasjon på finn, til 100 kr stk (dette gjelder de i glins). Disse har slitte hjørner, riper, og vannskader. Styr unna! De er ikke verdt det. 

Først må du vite litt om kortene dine. Det er mange der ute, som ikke har peiling på hva de har. Dette kan utnyttes av folk som har peiling, og du vil få mindre for kortene dine, men det kan samtidig gå andre veien, hvor du ender opp med å kjøpe/selge et kort for mye mer enn det er verdt. Jeg kommer ikke til å bruke dette innlegget til å fortelle deg hva hvert eneste kort er verdt, og det er fordi verdien hopper ganske mye opp og ned.  

Gå gjennom samlingen din, og sortér kortene dine. Se etter disse tingene, og for ordens skyld, sortér dem etter hvilket sett de tilhører, og luk ut slitte og stygge kort. Sjekk derfor både fremside og bakside på kortene. Uansett om de er common eller rare, fjern de ødelagte. Dersom du skal selge kortene dine enkeltvis, er det ingen som har lyst å kjøpe ødelagte kort. Du får ingenting for dem.

DU SKAL SELGE KORTENE DINE
HVORDAN TJENER DU MEST PÅ DEM?

 1. Du har veldig mange commons og uncommons, få rares, og en hel bunke med trainers og energies. Lag pakker. Fordi commons og uncommons ikke har den høyeste verdien, vil du få mest for dem, om du selger dem samlet. Legg ved noen rares, energies og trainers. Det gjør pakken enda mer appellerende, og selg dem samlet fra settene de kommer fra.
 2. Men energies og trainers er det jo ingen som vil ha? Joda. Samlere som skal ha komplette sett, trenger faktisk energies og trainers også. Som du så på bildet over her, så har alle kort nummer på seg. Dette har trainers og energies også. Noe som betyr at et sett ikke er komplett uten. Jeg er en av dem, som har satt seg et mål om å en dag ha komplette sett, og trenger faktisk disse kortene for å fullføre målet. Ta derfor like godt vare på dem, som resten.
 3. Du har noen first edition cards. Bra! Men før du selger dem for 200 kr stk, sjekk verdien likevel. Du har kanskje et Machamp first edition kort i glins i samlingen din? Det ble trykket 1 million kopier av dette kortet, og per i dag er det ikke verdt så mye, som du tror. Er det shadowless however, har det en høyere verdi. 
 4. Prøv å ta så gode bilder som mulig av kortene, før du legger ut annonsen. Kort som flyter rundt på bildet, ligger oppå hverandre, eller som har blitt avbildet fra lang avstand er ikke det beste du kan gjøre. Vis at du behandler kortene godt. Samlere mister interessen dersom kortene ligger hulter til bulter, fordi det gir et inntrykk av at kortene ikke blir best mulig behandlet. Ha kortene i album eller sleeves, og SLUTT å ha strikk rundt dem. Det ødelegger kantene på kortene. De mest kresne av oss alle, kommer til å be om nærbilder av kortenes kanter, fremside og bakside! 


IKKE GJØR DETTE.

DU SKAL KJØPE KORT
HVORDAN GÅR DU FREM? 

 1. Som jeg nevnte tidligere, er det ikke så mange av de som selger kort, som vet så mye om hva de selger. Gå derfor gjennom så mange annonser som mulig, og se om det er noen som selger kort til en billig penge. Du kan gjøre et godt kupp! Nå som du har lest dette innlegget, så vet du jo litt om hva du skal se etter. 
 2. Gjør litt research. Det er mange nettsider der ute, som lister opp verdier på kort. Det er lurt å være forberedt før du skal kjøpe. Bruker du ebay, er det en vesentlig stor forskjell på hva en selger vil ha for kortet, og hva de faktisk blir solgt for. Husk det. 
 3. Be om nærbilder av kortene, dersom du vil ha fine kort. Ikke bare fokuser på fremsiden, men kantene og baksiden også. Når det kommer til falske kort, er det svært få av de som klarer å ha riktig farge på baksiden. Dette gjelder de "gode" falske kortene. Det er som regel veldig åpenbart at et kort er falskt. Derfor er det lurt å sjekke dette, dersom du skal kjøpe kort fra noen som er langt unna deg. 
 4. Prut! Folk ber alltid om mer enn de er verdt! Prøv å prute ned prisen, men ikke skamprut heller. 
 5. Mye av det jeg har sagt på selger-delen av innlegget, bør du ha i minne som kjøper også. 

SLIK FORLENGER DU LEVETIDEN PÅ KORTENE DINE: 

Du har kanskje ikke lyst til å selge kortene dine helt enda? Du har lyst å vente en del år til? Selv om kortene dine bare ligger der i en eske, uberørt over lang tid, så sliter dette på kortene likevel. Spesielt om de ligger på feil plasser. 

HA DETTE I MINNE: 

 1. Legg kortene i album, eller ha sleeves på dem. På outland kan du få 100 sleeves til 49 kr. Kjøp gjerne blanke sleeves også, slik at når du den dagen skal selge kortene dine, og gå gjennom samlingen, så slipper du å ta dem ut av sleevet for å sjekke bakside og kant på kortene. Dette gir nemlig slitasje det også, dersom du gjør det ofte nok. 
 2. Som jeg sa tidligere, unngår å ha strikk på dem! Dette lager merker på kantene over tid. 
 3. Unngå å ha kortene dine stående på rom der det er fuktig, og temperaturen endrer seg mye. Ha heller ikke esken stående i direkte sollys. Unngå derfor å ha esken på loftet, i kjelleren eller i en bod. 
 4. Ikke press så mange kort som mulig oppi en eske. De skal jo ut av den på et tidspunkt, og det å pirke dem ut med fingrene, og dra dem opp langs kanten, kan bøye og slite på kortene. 

Nå håper jeg du har lært mye. Jeg har plukket ut noen av de styggeste kortene mine, fra samlingen min, når jeg var liten. Fortell meg hvorfor du ikke hadde kjøpt disse: 
#pokemon #pokemonkort #samleobjekt #samling #verdi #tilstand 

Takk for i år!TG er over, og jeg sitter igjen med en glede og sorg over det. En glede fordi jeg endelig skal dra hjem til min egen seng, hvor ingen vekker meg, tråkker borti madrassen min, og temperaturen holder seg konstant. En sorg, fordi det er over. Alle de flotte menneskene jeg har møtt har dratt i hver sine retninger, og alle de spennende tingene er over. 

Men hvordan var TG da?

Jeg har jo rapportert underveis, men jeg har jo hatt det veldig kjekt. Jeg har møtt noen flotte folk, jeg har truffet på mange bekjente, og kjente, og jeg har kost meg til de grader. På et tidspunkt hadde jeg sikkert feber. 

Jeg ble selvsagt syk, men det var ikke noe jeg ikke forventet, og kom derfor godt forberedt på det. Jeg vant tegnekonkurransen til Westerdals, og fikk noen helt fantastiske virtual reality glasses i premie! Jeg gleder meg til å prøve disse ut, når jeg kommer hjem. Det blir derfor et eget innegg om historien bak disse, når jeg har fått prøvd dem ut.

Jeg fikk sett starten på foredraget "Spill er sunt" av vår egne Bernt Erik Sandnes, fra Spillmagasinet. Jeg fikk dessverre bare sett starten, før jeg ble sendt avgårde sammen med noen andre, til å fikse nerfarenaen, som vi i Hyperion hadde ute på parkeringsplassen. Men av den delen jeg selv fikk hørt, satt jeg og tenkte "Dette skulle pappa ha hørt, for 15 år siden", kanskje han da hadde hatt en større forståelse for nytten bak interessene mine. 

Jeg har sett de fantastiske Juniorsymfonikerne, som spilte spillmusikk, og dette var kanskje favorittkonserten min under TG. De andre var egentlig ikke helt i min gate, for å si det slik. 

Jeg har med andre ord kost meg, og jeg gleder meg veldig til jeg er hjemme. Det er godt TG bare varer i fem dager. Jeg tror nok ikke jeg hadde klart å være der i mer enn det. Akkurat nå sitter jeg på kontoret til Hyperion i Frivillighetshuset, og slapper av før nattoget hjem har avreise.   


Det var action på nerfarenaen vår. Når disse bildene ble tatt hadde vi mellom 10-13 spillere, som løp som galninger etter hverandre. 


Traff på påskeharen gjorde jeg også! 


Dette var definitivt favorittcosplayet mitt. Denne jenta heter Julie Wiseth, 19 år, og stakk av med andreplassen i cosplaykonkurransen. Hun cosplayer Nova fra Starcraft.


Juniorsymfonikerne spiller mariomusikk.


Her holder jeg premien jeg fikk i tegnekonkurransen til Westerdals. 


Men. Kjære deltakere. Vi må ta en alvorsprat. Se på dette rotet dere har etterlatt dere. (Alle dere som faktisk kastet søppelet sitt selv, kan se vekk i fra dette. Dere fortjener bare masse skryt.)

Tenker dere over hvem det er som må rydde opp alt dette her etter dere? Ja, det er crewet. Hva har crewet gjort for dere den siste uken? De har arrangert et av de største datapartyene i Norden, for at nettopp dere skal ha det kjekt i påsken. Vet dere hvor mye enklere dere hadde gjort det for crew, dersom dere hadde brukt de ekstra fem minuttene på å ta deres eget søppel? Dere hadde kanskje halvert alt arbeidet det tar å rigge ned. Det tar veldig lang tid å rydde opp søppel og pant etter 5000 deltakere. 

Jammen, det er jo jobben deres.

Ja, det er en del av jobben. Men er det virkelig den beste grunnen du har til å oppføre deg som en ungdom, som har "en mamma som rydder opp etter deg"? Crew har gjort en fantastisk jobb under dette arrangementet. Uten dem hadde ikke du kunne vært der i påsken. 
Tenk på crew neste gang. 

#spmgtg16 #tg16 #avslutning #hjemreise 

Cosplay på TG

Jeg skal la bildene snakke for seg selv, men før det vil jeg bare si at det er så utrolig flott å se hvor mange av cosplayerne som virkelig har lagt arbeid inn i kostymet sitt. Det er rett og slett imponerende hvor mange bra cosplays jeg har sett i år. Man blir jo helt lamslått av det. Jeg skulle bare ønske at kamera mitt ikke var så slitent, og kunne klare å fange disse øyeblikkene på en litt mer fokusert måte. 

Ellers er stemningn i skipet for min del, slik:
- Drop the base. Nei, seriøst, hodet er slitent. 
- Jeg har blitt forkjølet, og har heldigvis vært forberedt på at dette skulle skje. 
- Jeg burde sove. 

#cosplay #tg16 #spmgtg16 #

Noe av det du kan finne på når du er på TG

TG er stort! Det skjer mye hele tiden, og for noen av oss, kan det være vanskelig å finne ut hva man skal gjøre. Så hva kan man egentlig finne på, når man vil ha et change of scenery, strekke litt på bena, og ha en liten pause fra skjermen? 

NORD I SKIPET: 
Helt nord i skipet, finner man e-sport scenen, som TG har fått av Elkjøp. Denne er egentlig helt sykt fet, noe dere kan se på bildet over her. Her kan du sitte å chille, eller være helt sykt oppspilt. Alt ettersom. Dette er et ganske behagelig område, fordi scenen er satt opp med ryggen mot resten av skipet. Noe som betyr at alt fokuset ditt ligger rett frem når du skal følge med på det som skjer på scenen. 

Det er også nord i skipet, du finner vannkokere, og kaldt vann. Rett ved siden av dolly dimples. Alle de gangene jeg har hatt lyst å raide dem. Alle gangene jeg går forbi. Det lukter så godt!

SØR I SKIPET: 

Sør i skipet finner du området, som har blitt døpt "The Village". Her kan du chille i sofaer, besøker ulike butikker som selger kult stæsj, klatre i en klatrevegg, eller besøke spillutviklere. Det også litt andre stands der, slik som Telenor. En annen stilig ting som skjer i "The Village" er alle cosplay-aktivitetene. På nettsiden til TG finner man oversikt over de ulike workshoppene som går i løpet av denne uken. 
Hyperionrekken ligger også ganske tett ved dette området, og som jeg har sagt før, kom bort en tur! 

VEST I SKIPET: 

Langs tribuneveggene finner du en rekke stands, som har kule ting som er verdt å sjekke ut. Flertallet av disse standene, er representater for høyere utdanning. Noroff, Westerdals og Universitetet i Oslo blant annet. 

Her er det en rekke aktiviteter, man kan bli med på. Du kan teste occulus rift, sjekke ut 3D-printere, kanskje de til og med printer noe for deg? Du kan delta i smash-turnering, tegnekonkurranse, få gratis frukt, og teste ut noen ganske interessante dingser, uten at jeg skal spoile det. Den store gleden er jo å oppleve slikt på egenhånd. 

ØST I SKIPET: 

Det er i all hovedsak hovedscenen, som skaper action i østdelen av skipet. Her skjer det mye forskjellig. Om natten finner man soveplasser her, men på dagtid er det show. Akkurat nå, når jeg skriver dette her, intervjues cosplayere på scenen. Her viser de frem det de har laget, og mye av det er ganske imponerende, spesielt med tanke på tiden de har lagt i det. 

Nå har du en liten oversikt over hva som er her, om du så er på TG eller ikke. Det som er så kult med TG, er jo at du kan få med deg ganske mye, selv om du ikke er her, fordi det streames på nett. Jeg skal bruke kvelden på å finne ut hva jeg skal tegne, for jeg har selvsagt lyst til å delta i tegnekonkurransen til Westerdals. Det er bare kjempegøy å tegne med promarkers! 

#gaming #TG16 #dataparty #oversikt #spmgtg16

Stemningsrapport fra Hyperionrekken på TG

Det er god stemning i vikingskipet! De fleste er på plass med hyller, dekorasjoner, maskiner og digg, og spiller nå intenst etter en dag med reising, og rigging. Åpningsshowet går fortsatt som det suser, og "Arne" ropes i ny og ne. 

Jeg er på plass på Hyperionrekken, og det er bare å komme bort å hilse på om du vil! Vi sitter på rad 77 og 78. Litt redd for at du ikke kommer på en god samtalestarter? Bare si enhjørning, og du trenger ei bekymre deg mer! 

Jeg har aldri vært så nære å være deltaker på TG før, så dette er helt nytt for meg. Hva gjør man egentlig, når man ikke skal jobbe på samme måte som tidligere år? Jeg aner ikke.

Jeg har hvert fall forberedt meg. WiiU, med masse ulike spill og velge mellom. En annen icebreaker du kan bruke om du vil ta turen; "Skal vi sm4ashe eller?" Jeg er down. 

Jeg har også pakket med meg min companion, Wall-E. Det kuleste jeg eier. Wall-E svarer når du snakker til han, og danser til musikken du spiller på høyttaleren hans. Han er derfor min maskot i år, og skal spre positive vibber med sin søthet. Nå er jeg mer spent på hvor lenge jeg klarer å holde meg våken i kveld, da jeg allerede var trøtt før jeg kom inn inngangen i formiddag. Det tar på å ta nattog. Trøtt før det starter!? Hvor gammel er jeg? 5 år? 

Nøyere gjennomtenkt rapport kommer imorgen, når hjernen min er uthvilt. 


Stemning fra rekkene ved scenen. 

 Juniorsymfonikerne spiller mario-soundtrack, og dirigenten, Andreas Patrik Hansson, viser det tydelig med passende hodeplagg. 


Espen har laget kunst av meg, Espen, Patrick og Kristian i dag. Det sprer latter. Det er sikkert og visst. 

#gaming #dataparty #TG16 #hyperion #spmgtg16

HordaLAN Dataparty: 5 år!

Første lanet, gikk av stabelen i 2012, hvor de hadde 240 personer tilstede, inkludert crew. På deres femte år, har de vokst  opp til hele 800, og det er ingen tvil om at de gjør noe riktig! 

Jeg, og min gode venn Espen, fra Hyperion Vest-styret, brukte gårsdagen til å ta turen til Hordalan Dataparty på Sotra Arena. Hordalan, er som sagt 5 år i år, og dette har de markert med å ha lanet sitt i hele 5 dager. Vi fikk en omvisning av lederen,  Haakon Glomnes, som viste oss rundt i lokalet.  

Men var det bra eller? 

Klart det! Det første som slo meg var at det var så stille når vi kom. Hvor er den irriterende, hjernesyrende musikken? Det  har seg nemlig slik at de ikke spiller musikk i hytt og pine på dette lanet. Det var ganske så behagelig skal jeg si dere.  Men hver dag, kl. 20.00 er det sceneshow i salen, og da er det stemning.

Men det beste med lanet, er all variasjonen over ting man kan gjøre. Du trenger ikke sitte med datamaskinen din hele dagen. Når vi var innom var det konkurranser i bueskytting, hinderløype, vanndrikking, og sjonglering blant annet. Jeg ble  tilbudt å prøve bueskytting, men det takket jeg nei til. Jeg er bare helt forferdelig klønete, og hadde nok, på et og annet  vis, skutt ned en lampe i forsøket på å treffe blinken. La meg presisere; jeg klarer ikke ta ned en persienne en gang uten at den faller ned på gulvet. WHAT. True story.  

Hordalan hadde også hatt besøk av GG Bergen, som holdt turneringer i super smash bros melee, og super smash bros 4. GG Bergen er nemlig en forening som arrangerer ukentlige spillsamlinger på Laksevåg, i Bergen. Verdt å ta turen dersom du liker konsollspilling!

Bergen Brettspillklubb, tok også turen, hvor de hadde egen brettspillbar, for alle som trengte litt pause fra skjermen. Jeg synes det er helt fantastisk at Hordalan skaper en arena, hvor andre foreninger kan komme og ha program og vise seg frem! For det er jo det vi vil er det ikke? At spillkultur skal bli enda større markert blant fritidsinteressene? 

Hordalan hadde i år et fokus på cosplayere, og arrangerte cosplaykonkurranse på søndagens sceneshow, hvor de hadde 13 deltakere. Dette gikk av stabelen med Mia Maki som cosplayhost, og dette hadde gått veldig bra.   

Det eneste negative jeg har å si om Hordalan, er hvor lite street pass jeg fikk når jeg var der. ET TREFF, og det var mine gode venn Espen. Men det er jo strengt tatt helt urelatert til dem... Men jeg forventet mer, da. 


Når vi kom frem, møtte vi Haakon i inngangen, og fikk rosa dagspassbånd. "Rosa, det liker jo dere i Hyperion". Her poserer min gode venn Espen, som håndmodell. 


Når Hordalan åpnet, hadde de inngangen her. Det kunne jo selvsagt ikke gjøres på noen annen måte. 


Dumme meg, tenkte ikke over hvilket objektiv jeg hadde på kamera, før jeg dro ut. Derfor fikk jeg ikke et flott panoramabilde av hallen, fordi jeg hadde jo selvsagt 50 mm-linsen på... Pinlig.


Hordalan går nå inn blant de store, og det er kjekt å se at de gjør det så bra. Styret og crewet deres har gjort en glimrende innsats for å få alt på plass, og til å gå rundt. Lanet har gått strålende, uten store problemer og utfordringer rundt svingene, og det må jo bare hylles. Det er jo drømmen, når man arrangerer noe!

Nå skal jeg selv bruke dagen på å pakke til The Gathering, for i kveld retter vi nesen mot østlandet, og jeg kommer til å rapportere fra Hyperionrekken i vikingskipet denne uken. Ta turen innom!

#gaming #dataparty #hordalan

Norges kuleste sommerleir; Hypercamp!

TRUDEEE, HVOR HAR DU VÆRT?! 

Åh! Unnskyld! Jeg har vært på landet, der villgeiter går i hagen, og verdens ende er der mamma bor (du må snu for å komme deg vekk).
I mellomtiden har jeg arbeidet med påskeeggene deres, og grublet på hva jeg skal skrive om, når jeg kom tilbake til svillisasjonen. 

Så hva skal du skrive om i dag?

Jeg skal skrive om verdens kuleste sommerleir! 


Ååååh! Fortell mer!

Hypercamp er den kuleste sommerleiren i Norge for ungdom mellom 16 til 26 år. Den arrangeres av Hyperion - Norsk Forbund for Fantastiske Fritidsinteresser. Det er en sånn sommerleir der man kan gå på kurs i ting man interesserer seg for. Som for eksempel bueskytting, cosplay, ulike workshoper der du kan lage magi-staver, tilbehør til kostymer, rollespill, e-sport, laiv og til og med rumpeldunk. 

Sommerleiren har også en storlaiv, rumpeldunkturneringer, ridderturneringer og mye annet morsomt. Alt dette skjer på Hudøy, en liten perle av en øy, 25-29. juli i år. Og siste kveld har vi leirbål, der man kan lage program sammen med de man ønsker. Man kan synge, lage sketsjer, og selvsagt, noe som har blitt et fast inventar de siste årene: Årets hypercampfilm, laget av underetegnede. Ta en titt på fjorårets film:  

Dette høres, og ser kjempegøy ut! Hvordan melder jeg meg på?

Du besøker enkelt og greit denne siden. Her kan du lese enda mer om sommerleiren, og det er en opplevelse for livet skal jeg si deg! Her treffer du likesinnede mennesker, og har aldri et kjedelig øyeblikk. 

Den flotte hypercampkunsten er laget av vår flotte, Jenny Jordahl. Hun er også verdt å sjekke ut, for hun har en egen tegneserie som heter "Livet blant dyrene". Hun har også gitt ut hele TO feministbøker, F-ordet: 155 grunner til å være feminist, som hun ga ut sammen med Marta Breen og Madeleine Shultz, og Den store rumpefeiden, sammen med Marta Breen. Hun gjør det gøy å lese med sine flotte illustrasjoner, striper og pastellfarger. 

Kunne du tenkt deg å dra på denne sommerleiren? Ser det ikke kjempegøy ut? 
#hypercamp #hyperion #sommerleir #sommer

Pokémon 20; En oppsummeringDere har nok definitivt fått med dere alt det kule som skjer i anledning 20-årsjubileet til Pokémon, og det skjer kule ting på alle fronter. La oss oppsummere alt som kommer i år. For det er jo ikke bare litt heller! Det er ganske så mye. 

DETTE SKJER PÅ SPILLFRONTEN: 


Det har kommet spesial-utgaver av 2DS og New 3DS med pokémontema! Til New 3DS får man to coverplater, som man kan bytte på 3DS'en, av Charizard og Blastoise. Mens 2DS-utgaven er designet i fargene til spillene Red, Blue og Yellow. Fett! Selv har jeg ikke tenkt å skaffe meg noen av disse. Hva skal jeg med to 2DS'er, og to New 3DS'er? De blir nok uansett vanskelig å få tak i. Da begge utgavene allerede er solgt ut, de aller fleste steder. 


Ikke bare har det kommet ut stilige utgaver av 2DS, og New 3DS i anledning jubileet. Men det er altså mulig å kjøpe de første spillene på eshopen til nintendo for 80kr per spill. Pokémonene du fanger i spillene, skal kunne overføres til pokémon banken, slik kan de kan brukes i de nye spillene; sun and moon.


Det blir masse events i år! Alle de mest ettertrakede event-pokémonene blir tilgjenglig i løpet av året via kode eller nedlastning på nintendo network. Heng med! Disse er ikke ofte tilgjengelig! Til nå har Mew og Celebi allerede blitt sluppet. Ikke gå glipp av det! 

NYTT SPILL. Vi vet veldig lite om det enda, men vi får ikke bare et massivt tilbakeblikk til den første generasjonen i år, men det kommer en helt ny! Det er forventet å komme ut i slutten av 2016, og det er alt vi har fått vite. Jeg er spent! 

Jeg holdt nesten på å glemme noe av det kuleste av alt; Pokémon GO! Jeg lar traileren snakke for seg selv. Jeg blir rørt hver eneste gang de klarer å fange Mewtwo. Det er noe med den musikken, som tar meg hver eneste gang. *drar tåre vekk fra øyekrok* (Men så skal det sies at jeg tårer opp av ingenting. Både gode og dårlige øyeblikk. Er helt håpløst å se film med meg.) 

Note to self: Skaff deg caps, når dette kommer ut. DETTE SKJER PÅ SAMLEKORTFRONTEN: 

En ny expansion til TCG er ute. Men disse kan man ikke få tak i så enkelt som andre serier. Disse blir nemlig ikke solgt for seg selv. 

Generations inneholder reprints av kort fra XY-serien med pokémon fra første generasjon. Det inneholder også kort fra Radiant collection. Og det er noen flotte kort skal jeg si dere! Men hvordan får du tak i dem? Scroll on, my friend.
Generations får du kun tak i ved å kjøpe Red and Blue Collection boksene som kommer i år. Her er det fire utgaver, et som fronter Charizard EX, Blastoise EX, Venusaur EX (Endelig får Venusaur være med å leke), og Pikachu EX. Disse pakkene inneholder 4 boostere fra generations, et flott EX-kort og pin av de nevnte. 

Den andre måten du kan få tak i dem på, er ved å kjøpe Mythical Pokémon collection pakkene. Som vil slippes jevnt i år. Her får man to booster pakker, et flott full art kort, og en pin. Jeg skal ha alle. Og jeg har ingen planer om å åpne dem heller. Kanskje jeg skal kjøpe to av hver? Heh...Det blir en dyr affære.

Mew sin pakke er allerede ute, og Celebi er rett rundt hjørnet. 

I tillegg kommer det en hel haug med dill. Plushies, figurer, t-skjorter, tilbehør til kortspillet osv. Men det har ikke jeg noen stor interesse for. Men hvis du har det, så kan du alltids sjekke ut Pokemon 20, sin egen nettside. 

#spill #pokemon20 #nyheter 

Lag deg en karakter, og få et easter egg


Illustrasjon av: PandaPhobia

Det er påske snart, og jeg har planlagt et easter egg til de flotte leserne mine. For at du skal bli en del av dette, er det viktig at du svarer i kommentarfeltet på det som kommer videre nå.

Hvilken rase er du? 

 1. Human
 2. Elf
 3. Gnom

Hvilken class er du? 

 1. Mage
 2. Hunter
 3. Medic

Hvem er din companion?

 1. En enhjørning 
 2. En katt
 3. En føniks

Hva er ditt profession?

 1. Tailoring
 2. Herbalism
 3. Fishing

Vi stopper der. Du kan velge en av hvert alternativ i spørsmålene. Fortell gjerne også litt om hvordan du ser ut. Hårfarge, lengde på håret, øyefarge, og kroppsbygning. Hva jeg skal med dette kan du sikkert gjette deg til, men det innebærer vannmaling. Resultatet legges frem på påskeaftenen, sa hun med en optimistisk tone. 

Jeg blir skikkelig lei meg hvis ingen vil være med, altså.


#påske #påskeegg #karakter

Why will it never end!?Dette er meg i dag. 

Hva skjer?

Jeg er ikke syk. Jeg er ei heller trøtt. Men jeg er ufattelig lei av medlemslister i dag. Organisasjonsarbeid er så mangt. Det kan være gøye ting, som standarbeid, og arrangere kurs og events. Det kan være styremøter og komitéarbeid. Men det er også søknader, som skal ha medlemslister. Som leder av regionslaget Hyperion Vest, er det viktig at alt dette blir gjort. 

Søknader i seg selv er morro, men medlemslister? Renskrive medlemslister? Det er sinnsykt mye arbeid! Det innebærer å samle alle medlemslistene inn i en stor medlemsliste, telle kjønn, alder, bosteder, og luke ut duplikatmedlemmer.

Hjernen min er med andre ord mush i dag, og jeg er himla lei. LISTEN TAR ALDRI SLUTT (Det er jo strengt tatt en bra ting, da.) Det blir derfor utrolig behagelig når jeg er ferdig, og kan slutte å leke repeterende robot. 

Derfor er dette det beste dere får fra meg i dag; en slurvete tegning, og informasjon om hvor mye arbeid det innebærer å renskrive medlemslister.

#organisasjonsarbeid #medlemslister  

Humble bundle; For en god sak!

Jeg er veldig fan av humble bundle. Hva er det som gjør at humble bundle er så nice? Rett og slett, så er det fordi du kjøper en pakke med spill, hvor du som kjøper, selv bestemmer hvor mye du vil betale, og hvor går pengene dine? De går til veldedighet, til utviklerne eller til humble bundle tip jaren.  

Per i dag har de dette tilbudet:  


Denne pakken støtter det amerikanske røde kors, og directrelief. To gode formål. Merk at du også kan legge til din egen veldedighet, som du ønsker å donere til. 

Dette er en måte å bidra til veldedighet, som samtidig gir deg noe tilbake. Men det beste er jo at man selv kan velge hvor mye, og hvor pengene dine skal gå. Det er en litt kjekkere måte å bidra til, enn den vanlige "bli-stoppet-på-hvert-bidige-hjørne-i-byen-av-gateselgere-rutinen". For skal jeg være helt ærlig, så synes jeg det er en veldig utmattende metode. Det hjelper ikke å si til dem "Men jeg er student, jeg har ikke så mye penger", eller "Jeg har bare deltidsjobb, så jeg har ikke så mye til overs". Med humble bundle, betaler du en gang. Du må ikke bekymre deg over å glemme å avlyse automatiske giroer, når du ikke har penger til å donere den måneden.

Jeg er dessuten veldig spent på hvordan Oceanhorn er. Det minner meg så sinnsykt om Zeldas windwaker, og det ser jo veldig bra ut også. Dette spillet har flydd meg hus forbi, og jeg har ikke oppdaget det før nå. Og hva så om jeg kjøpte noen spill jeg skulle ende opp med å ikke likte? Pengene gikk til et godt formål. Og det er helt greit det også. Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas combines captivating storytelling, breathtaking 3D visuals and exciting gameplay into one epic action-adventure experience. In the game you explore the islands of Uncharted Seas, a world filled with many dangers, puzzles and secrets.

Warmachine: Tactics is a turn-based tactical combat set in the award-winning world of the Iron Kingdoms. Command your custom squad of steam-powered robots and elite warriors in raging battles dominated by magic and mechanika. Battle in online multiplayer and play the epic 21-mission single player campaign!


Lead your team of Runners to survive a corrupt megacorporation?s intrigue threatening thousands of lives in this new action-strategy game set in the most popular cyberpunk universe of all times ? Shadowrun.

Det ble litt klipp-og-lim her på slutten. For jeg må egentlig komme meg avgårde til svigermor, og feire bursdagen til min bedre halvdel. Hysj, ikke si at jeg er sein.  

#spill #gaming #veldedighet

Snart er det datapartytid!


Snart er det datapartytid! Selv skal jeg på The Gathering med Hyperion. Men det er ikke bare TG, som runder hjørnet med stormskritt! Hordalan, Rogahack, og CAPSlock LAN, går også av stabelen snart! 

Jeg har allerede begynt å planlegge hva jeg skal ha med meg til TG. Det er tross alt lurt å ha det på plass før man drar til andre siden av landet. 

For hva er det egentlig som er lurt å ta med seg, når man skal på en slik event? 
Vel, først av alt, det mest livsviktige du trenger, det som kommer til å avgjøre om uken blir god eller dårlig, er; lypsyl! 

Jeg tuller ikke. Det er så tørr luft i det skipet at munnen min bare skrumper inn, og fingrene mine sprakker. (Memo to self; husk håndkrem) 
La oss rette oppmerksomheten fra min følsomme hud, og tilbake til listen min. 

Nødvendigheter: 

 •  Klær; gode og varme klær
  • Det kan bli veldig kaldt, spesielt under lufting. 
 • Toalettsaker; hygiene people, hygiene!
  • Man trenger ikke å være med på å bekrefte stereotypen om at nerder aldri vasker seg på LAN. Ha derfor med deg essensielle ting som tannkost, tannkrem, såpe, og håndkle. 
  • Jenter vil nok ha med seg litt flere ting som sminke, sminkefjerner, hårkost o.l. 
 • Næring; fortrinnsvis i form av kaffe
  • Jeg skal definitivt ta med meg presskannen, og kaffe. Livet er ikke optimalt uten. (Og er det en ting jeg har erfart opp gjennom årene, så er det beste å være ansvarlig for sin egen kaffe, om ikke kan man ende opp uten.) 
  • Mat som holder seg uten kjøl
   • Knekkebrød, leverpostei, kaviar, syltetøy etc. Det blir en dyr affære å kjøpe mat hver dag i skipet. Heldigvis for meg, så ordner Hyperion middag. 
  • Vannflaske og saft 
 • Komfort; kroppen vil sette pris på det
  • Liggeunderlag
  • Sovepose
  • Pute
  • Og fordi jeg ikke har planer om å dra med meg en kontorstol på togt, så må et godt og tykt teppe til
 • And now, the fun part; elektronikk!
  • Den elskverdige drittlaptopen min (Den er ikke så ille, men sammenlignet med hva andre kommer til å ta med, så er den ganske dritt)
  • Viftebrett til den elskverdige drittlaptopen
  • PC-monitor
  • WIIU + spill
  • 3DS + spill (Jeg vil ha street pass!)
  • Kamera 
  • Og selvsagt ladere og kabler til alt dette da...(Kjære julenisse; jeg ønsker meg trådløse kabler til jul. Plzplzplz.) 

Men det er klart, dette er jo bare en kvart av det folk vanligvis tar med seg. Det er jo mange som har med seg hyller, egne stoler, dekorasjon, høyttalere, nettkabler osv. også. Men kanskje det aller viktigeste du trenger; reisebillett, og eventbillett. Er jo dumt å dra uten dette, da kommer du ikke langt. 

Og til alle dyreeiere der ute; dyrepass! Jeg må huske å levere katten min hos mamma. Greit nok at katter er selvstendige dyr, men de trenger kos og oppmerksomhet også. Katten har egen pakkeliste. Må ha orden på alt. 

 • Mat
 • Kattesnop (det er jo påske tross alt)
 • Katteleker
 • Noe som lukter matmor og matfar

All set! Eller? Har jeg glemt noe? Ut med det! 


#spill #dataparty #pakkeliste #tg

GAMEBOY! I choose you!

Våren har sitt inntog om dagen, noe som får meg til å pakke frem gameboyen, og spillene til den. Nostalgien skyter over meg, og barndomsminner blomstrer frem. En god følelse, som passer godt i disse dager. Nå kan jeg faktisk sitte ute i solen, og spille, uten å miste tomlene mine av all kulden. Likevel er det lurt å være litt taktisk, når man velger spillet som skal få varme opp for gameboy-sesongen. 


#gameboy #spill #tegneserie #stripe

Amanita Design; Spillutviklerne som varmer hjertet mittEr det et spillselskap som varmer hjertet mitt, så er det Amanita Design. De lager i all hovedsak, pek-og-klikk spill, som er utrolig vakre. Snart kommer de ut med spill nummer tre i Samorost-serien, og jeg ser virkelig frem til det. 

Når jeg selv trenger inspirasjon, er det Amanita sine spill jeg setter meg ned med, på grunn av den vakre spillkunsten deres. Pek-og-klikk sjangeren, blir ofte undervurdert. "Æsj, det er jo så kjedelig", "Men det er jo så lett", "Det er ikke så underholdende". Men det er faktisk ikke bare-bare å spille disse spillene.

Hvis du vil utfordre hjernen din, er det nettopp pek-og-klikk spill, som virkelig får satt grublingen på prøve. Og hvis du er ute etter å føle noe, når du spiller spill, så er det ikke noen annen sjanger, som kan få deg til å kjenne mer på sinnet, irritasjonen og frustrasjonen enn pek-og-klikk spill, nettopp fordi du selv må tenke deg frem til løsningen av et puzzle, for å komme videre. Men den følelsen du får, når du har fullført spillet? Den er en helt annen enn den du får av å fullføre spill som pokémon, zelda, eller mario. 

Amanita Design er ikke bare utrolig dyktige med kunsten de lager, men også lydsporene. Sammen utgir dette noen helt enestående verdener. Man kan rett og slett ikke spille disse spillene, uten lyd. Det blir ikke det samme. 


Det første Samorost-spillet kom ut i 2003, og er mulig å spille gratis på nettsiden til Amanita Design. Spillets kunst skilte seg ut fra andre spill, og falt i god smak hos folk. I det første spillet, må hovedkarakteren hindre at planeten hans, krasjer i en annen planet. I oppfølgeren derimot, som kom ut i 2005, hvor vårt mål er å redde hunden til hovedkarakteren. 

Snart kommer det tredje spillet i serien ut, 24.mars, og jeg gleder meg. Jeg ser virkelig frem til dette. Blir det like vakkert, og bra som de tidligere spillene? Eller vil jeg bli skuffet denne gangen? Tiden vil vise. 


Det neste spillet, er kanskje favoritten min fra Amanita; det nydelige, Botanicula. 

Dette spillet kom ut i 2012, og du spiller en gruppe med karakterer sammen, som har hver sin fantastiske personlighet. Fylt av humor, redsel, og mot, drar disse fem karakterene ut på eventyr for å redde det siste frøet, til deres hjem, fra skumle vesener. Spillet er utrolig vakkert, og i dette spillet, slik som de andre, er det ingen dialog som finner sted. 

Dette spillet er ikke bare tilgjengelig til datamaskiner, men også til nettbrett, og egner seg utrolig godt til det. 


Machinarium var det første fulle spillet, som Amanita utviklet, og kom ut i 2009. Her spiller man som en robot, som har blitt bannlyst til skraphaugen, og vi må hjelpe han tilbake til byen, slik at han kan redde kjæresten sin. 

Det som er så utrolig behagelig med spillene til Amanita, er at de er så tidløse. Det er som om alle spillene, er laget samtidig. De krever heller ikke mye av enheten du spiller på, og det er ikke oppløsningen i spillet man tenker på når man ser at et nytt spill skal komme ut. Du tenker "Åh, blir dette like vakkert, som de andre?"

#spill #amanita 

Gratulerer med kvinnedagen!8. mars er en viktig dag. Den internasjonale kvinnedagen. Kvinnene i Norge har kommet langt med likestillingen og rettighetene våre, opp gjennom årene. Men det er fortsatt mye å kjempe for, både i Norge, og i andre land. Som en dataspiller, som tilfeldigvis er jente, håper jeg en dag at disse tingene endrer seg:

1. Når du googler "female characters in games" på bildesøk, får du opp en rekke halvnakne damer fra spill. En dag håper jeg å se kvinnelige karakterer, som bare er genuint badass, og populære, uten at de må være designet på en måte som gjør at kroppen deres er i fokus. Dette gir også et urealistisk syn for hvordan kvinner faktisk ser ut. 2. Du blir ofte behandlet på en annen måte fordi du er jente som spiller dataspill. En dag håper jeg at folk ikke en gang trenger å tenke over hvilket kjønn en dataspiller er, når man blir kjent med nye folk gjennom online-spill o.l. Det å en dag få slippe å bli slengt kommentarer etter seg, om hvordan brystene dine ser ut, eller om du kan gå på kjøkkenet og lage mat, hadde vært veldig befriende. 

3. En dag håper jeg at en jente kan si "Jeg spiller dataspill", uten at folk antar at det er the sims, candy crush saga, eller en form for motespill i en nettleser etc. 
Det er ingenting som sier at dataspilling, kun er for gutter, eller at jenter ikke kan spille spill som WoW, LoL, CoD etc. Jeg begriper virkelig ikke at folk blir så overrasket av det. Dette er kanskje ikke like rart for norske spillere, men dette er første antakelse hos mange andre nasjonaliteter. 


4. En dag håper jeg at jenter spiller dataspill, fordi de liker det. Ikke fordi de gjør det for å få oppmerksomhet fra gutter.

5. En dag håper jeg at kjønnet på helten i et spill, ikke spiller noen rolle for avslutningen av plottet. Dette "jomfru i nød"-opplegget, kan godt legges dødt med en gang. Hva er det med oss kvinner, som gjør at vi er så ypperlige til å bli satt i situasjoner, hvor vi må reddes hele tiden? 

6. En dag håper jeg at gutter, slutter å gå ut i fra at en jente ikke er like flink til å spille, som det dem er. Ofte er det faktisk omvendt, og det har ingenting med kjønnet ditt å gjøre, men anlegget ditt for å bli god. 


#spill #spillkultur #kvinnedag #likestilling 

Jakten på nordlyset


Jeg gikk glipp av nordlyset, det intense, sterke, ekstreme nordlyset. Ja, det som skinte over Bergen by, søndagkveld. Jeg kom ut for å se det, når det hele var over. Jeg fikk derimot observert naboen på verandaen sin, som pusset tennene sine grundig. Det var vel en attraksjon i seg selv. 

Gleden var derfor stor, når lokalavisen tipset om at det kunne skje mandagkveld også. I min iver, og glede, bestemte jeg meg for å IKKE gå glipp av det denne gangen. 

Jeg rakk 22.00-bussen hjem fra jobb. Ruslet inn døren kl. 22.40, sparket ikke av meg skoene, nei, jeg slengte fra meg alle tingene mine. Jeg pakket på meg fire-fem-seks-lag med tøy, og polstret meg mot alle utfordringer som skulle møte meg. Om det så var seks jakthunder som ville spise meg, eller en sumo-bryter som ville bumpe magen min; Jeg var klar. 

Jeg slengte med meg kameraet og stativet, og lusket stille ut i natten som en superhelt.

Jeg kom til stedet jeg skulle hauke fra, og jeg hadde Bergen by på alle kanter. En halvtime hadde gått. Ikke noe nordlys var å se. Jeg hørte stemmer fra fjellet, i det spotify skiftet sang. Jeg snudde meg, og så en rekke lommelykter rusle nedover fjellet. "Huh" tenkte jeg, og ristet på hodet. 

Nok en halvtime gikk. Ikke noe nordlys var å se. Blålysene raste gjennom hovedveien. Tre brannbiler svingte inn til det gamle HiB-bygget, det nåværende asylmottaket. "Huh" tenkte jeg, og ristet på hodet. 

Nok en halvtime gikk. Ikke noe nordlys var å se. Jeg begynte å bli rastløs, men motivasjonen var fortsatt sterk. Jeg rullet meg ned fra benken, og ned på bakken, hvor jeg tittet opp på stjernene. "Huh. Hvor er månen?" Jeg satt meg opp, og begynte å ta bilder av byen mens jeg ventet, og nok en halvtime gikk. 

"Pst, Trude. Jeg må tisse."
"ARGH. SERIØST?!"
"Ja..."
"Kan du holde deg litt til?"

"Nei..."

Motivasjonen min var sterk, men blæren min var svak. Jeg måtte kaste inn håndkleet. 

Jeg ruslet fort hjem. Gikk inn på badet, kledde av meg de fire-fem-seks-lagene med klær, og gjorde blæren min tilfreds. Jeg krøp inn i sengen, kastet dynen over meg, og lå der, litt lei meg, i ti minutter før min bedre halvdel kom hjem. 

"Pus! Det 3D-puslespillet jeg fikk, ble dritkult!" ropte han, når han kom inn på rommet. 
Litt knust og careface, sukket jeg.
"Åh, jeg liker ikke når du er trist"
Nesen min snufset litt, og min bedre halvdel satt seg i stuen. 
Jeg ropte på han, og han kom inn på rommet igjen. 
"Kan du legge den andre dynen oppå meg?" spurte jeg, med store bambiøyne. 
Jeg snufset igjen. Kald og jævlig.
"Kan du pakke meg inn som en burrito også? Pretty please?" 
Min bedre halvdel pakket meg inn, og jeg ligger der, godt innpakket og smiler, som det lykkeligste vesenet på jord; den sjeldne Burrito-Trudi. Aldri observert i offentligheten. 

#nordlys #bergen

Når du har fullført et spill

Du vet den mestringsfølelsen du får, når du har fullført et spill? Vel, den er ofte kortvarig, er den ikke? Må få gjort noe med den skyggen. 

#spill #gaming #tegneserie #stripe 

Har du tenkt over hvordan adblocken din påvirker andre?Adblock er et magisk verktøy, er det ikke? Du slipper reklamer over alt på nettet. Popup-reklamer. Reklamer som dekker hele nettsiden. Ja, alt. Du trenger ikke tenke på noe annet enn innholdet på nettsidene du besøker. 

Men har du tenkt på hvordan dette påvirker dine favoritt-nettsider? De nettsidene du besøker hver eneste dag, eller bare noen ganger i uken? Tenker du over hvor nettsidene får midlene til å lønne bidragsyterne sine? Redaksjonen? Menneskene som står på dag ut, og dag inn, nettopp for å levere det beste innholdet til deg?

De fleste nettsider får pengene sine fra reklameannonser, og det er dumt hvis de må legge ned fordi majoriteten av leserne har adblock.

Pressfire er en av de nettsidene, som nå har gått ut og sagt at adblock-bruken til leserne er et problem. Her er de fullstendig ærlige med leserne sine. De forteller hva de ikke vil gjøre, hvilke muligheter de har, og hvordan de kommer til å gjøre det fremover. Jeg synes du skal ta deg tid til å lese den artikkelen.  

Kanskje du ender opp med et annet syn? Jeg håper det. Jeg vil ikke miste pressfire, eller noen andre flotte nyhetssider om spill. Ha derfor i minne, hvordan din adblock påvirker andre. For hvordan vil dette påvirke deg selv i fremtiden? Fortsetter denne utviklingen seg, så vil du skjønne at din egen adblockbruk, snart kommer til å bitchslappe deg i trynet. 

Har du ikke adblock? Kjempefint! Hva?! Du tenker å skaffe deg det nå?! Før du gjør det, vil jeg bare nevne et par ting:

1. Pass på at du faktisk innstallerer en legit utgave da! For det er mange versjoner der ute, og noen blokkerer reklamene til nettsidene, men de fronter sine egne reklameannonser. Andre gir deg virus. Og noen er til og med kjempevanskelige å fjerne. 

2. Skal du først ha adblock, deaktiver adblocken på nettsider du liker, når du besøker dem. Ved å gjøre det, viser du at du setter pris på dem. 

Tl;dr? La meg vise deg en illustrasjon; Dette er hvordan adblock påvirker favoritt-nettsidene dine: 

#adblock #nettsider #midler

I dag kan du få regi-trioen fra Pokémon


Fra i dag av, kan du motta Regice, Regirock og Registeel, dersom du har Pokémon Bank! Dette tilbudet gjelder frem til 31. mars i år, og Pokémon bank koster nesten ingenting for et helt år, og er den enkleste måten å overføre pokémon fra et spill til et annet. Dette gjelder alle spillene fra black and white, og oppover i serien. 

Regi-trioen kommer med sturdy, ice body og light metal som hidden abilities, og vil derfor være litt mer spesielle, enn de du får i ORAS-spillene. Husk også at du kan få hold på Celebi gjennom mystery gift via internettet, og at du kan plukke opp en kode for Mew, hos BR-leker. 

Det er flott å være Pokémon-spiller i år. Pokémon er tross alt 20 år, og du vet ikke når neste mulighet vil banke på, så best å gjøre det nå mens du kan! 


#spill #pokemon20 #event

Dette blir det neste fra skaperne bak Teslagrad

"Four heroes. Four stories. One journey."

Jeg ble invitert til Rain Games sine lokaler, for å få en sniktitt på deres neste spill, og det er bare til å glede seg! 

Spillet har fått navnet "World to the West", og er et action puzzle game i 3D format. Spillet utforsker videre på verdenen som vi fikk se i debutspillet deres, Teslagrad, og Rain Games har laget et spill som på mange måter er helt annerledes, fra det vi har opplevd tidligere. 

I World to the West kan man spille som fire ulike karakterer, i en verden med korrupte kolonier, og glemte sivilisasjoner. Alle karakterene har sine egne sett med evner, og ulike mål for hva de gjør i denne verdenen. Spillet inneholder en rekke hemmeligheter, og sammen med historien, vil dette spillet inneholde mye underholdning for spilleren. Jeg klarer nesten ikke vente.

Jeg fikk prøve en demoversjon, som ikke har blitt distribuert utenfor kontorlokalene enda. Jeg var noe klønete til å begynne med, men alvorlig talt, hvem er det egentlig som liker å spille spill, med publikum hengende over skuldrene sine? Ikke minst, når det er utviklerne selv som følger spent med! Det falt selvsagt litt presentasjonsangst over meg.     

Klønete gaming til side; spillet var kjempeartig. Det var visuelt vakkert, og spilldesignet var spennende. Jeg fikk prøve ut 3 av de 4 karakterene, i en demobuild som utelot historien. Noe som gjør at jeg er kjempespent på hvordan hele spillet er sydd sammen i sluttresultatet. 

Karakterene man kan spille er Lumina, the teslamancer, som er inspirert av karakteren du spiller i Teslagrad. Hun kan "blinke" fra et sted til et annet. Knaus, the orphan har evnen til å grave seg under jorden som en muldvarp, og kan stunne fiender med spaden sin. Miss Teri, the mind bender, kan tankekontrollere andre vesener, for å utnytte deres egenskaper. Og sistemann, Lord Cloningston, the gloriously mustachioed strongman, den ene karakteren som ikke var en del av demoen, kan slå blokker av stein, og denge fiender. Han er tross alt en strongman. 

Spillet, skal etter planen komme ut i tredje eller fjerde kvartal i år. 

World to the West er ikke det eneste folk sitter og venter på fra Rain Games. 9.mars kommer deres første spill, Teslagrad, ut på xbox one, og denne utgaven vil inneholde 10 nye og utfordrende brett, som man ikke vil kunne få tak i noe annet sted. Kanskje dette er anledningen til å varme opp til World to the West? 


#spill #gaming #teslagrad #worldtothewest #gaming #raingames

Når du ikke vet hva du skal spille

Jeg er jo en casual gamer, og noen ganger opplever jeg slike perioder hvor jeg har spilt gjennom de spillene jeg har. Så i de periodene jeg ikke har noen nye spill, diskuterer jeg ofte med meg selv om hva det skal bli. Noen ganger er det spill jeg har veldig lyst å spille, men som jeg samtidig ikke er i humør til å spille. Det er ikke rett feel, kan du si.  

Jeg har derfor laget en liten stripe til dere, hvor jeg illustrerer disse dagene. For det som skjer, når jeg ikke finner ut hva jeg skal spille, er at jeg ender opp med å spille det jeg liker å kalle hjernedøde spill; 2048, candy crush, og andre teite mobilspill, som egentlig krever ganske lite av deg. 


#spill #tegneserie #gaming #hverdag

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits