januar 2017

Slik kan du vinne opp til 3 Sun & Moon displays til Pokémon TCG!

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; er du interessert i pokémonkort, bør du bli med i Pokémon-kort Norge gruppen på Facebook! 
Akkurat nå kjører de en kjempesvær giveaway, i samarbeid med cardshop.no! 

Hvorfor er den svær spør du? 
Cardshop, ønsker å gi en heldig vinner opp til 3 displays med Pokémon Sun & Moon-settet! 

DETTE GJØR DU: 
1. Bli med i facbookgruppen "Pokémon-kort Norge - Kjøp/Selg/Bytt dine kort her!
2. Like konkurranseinnlegget
3. Like cardshop.no på Facebook
4. Kommenter i konkurranseinnlegget, hvilket energy-symbol som passer deg best. Du kan velge mellom følgende: 
Grass, Fire, Water, Lightning, Fighting, Psychic, Colorless, Darkness, Metal, Dragon og Fairy

Når du har gjort dette, er du med i trekningen av ett eller flere displays fra Sun & Moon-settet. Grunnen til at jeg sier "ett eller flere" er fordi gevinsten øker, jo flere likes det blir. 1000 likes, gir nemlig 3 displays til EN heldig vinner! Del altså dette videre med dine venner, slik at premien blir større! 

Konkurransen stenger 3. Februar, kl. 20.00HVORFOR BØR ENHVER POKÉMON TCG
ENTUSIAST VÆRE MED I DENNE GRUPPEN?

1. Det er et kjempeflott miljø på gruppen!
2. Sjansen for at du ender opp med å kjøpe falske kort, er minimal til ingenting! Medlemmene her er kjempeflinke til å si ifra, når de ser annonser med slikt innhold!
3. Gruppen har en egen tråd, hvor man kan spørre om verdi på kort. Kjempegreit, hvis man ikke vet dette selv! 
4. Det er trygt å kjøpe/selge/bytte på denne gruppen! Gruppen har nemlig en tilbakemeldingstråd, hvor du kan sjekke responser, slik at du selv kan føle deg trygg før du inngår en avtale. 
5. Gruppen har jevnlig giveaways, hvor du kan vinne kult stæsj! 
6. Gruppen har også en sidegruppe, som heter "Pokémon-kort Norge - Et sted for samlere", hvor man kan preike om alt mulig som har med pokémonkort å gjøre. Vis frem samlingen din, spør om oppbevaring, erfaringer, trygge nettsider og lignende. Alt du kan tenke deg! 

Dette er bare et utsnitt av alle grunnene jeg kommer på til at man burde være her!  

Jeg ønsker dere alle lykke til! 


#konkurranse #pokemon #pokemontcg #cardshop #pokemonkort
 

Dette trenger du å vite om Nintendo Switch!


Det er endelig kommet mer informasjon om den nye konsollen til Nintendo; Switch, som slippes 3. Mars i hele verden. Det er ikke lenge til! Hva mer vet vi? Det har ikke kommet veldig mye informasjon om spill som vil være tilgjengelig ved release, av den enkle grunn; at det ikke er så mange som har fastsatt releasedato. GRR. Men før vi går mer inn på det, må jeg knuse alle deres hjerter.

BAKOVERKOMPATIBILITET

Nintendo har alltid vært flink med bakoverkompatibilitet. 
WiiU'en ga oss kompatibilitet til Wii-spill. 
Wii'en ga oss kompatibilitet med GameCube-spill. 
Switch gir oss ingen av delene. 

Dette munner ut i at Switch ikke har disc-drive. GOD DAMN IT. 
Det er en trist nyhet, at de beveger seg bort fra bakoverkompatibiliteten, men jeg må jo undre; kommer de til å satse på en bedre eshop? Vil Virtual Console levere enda flere spill? Vi har jo sett en økning i dette feltet, spesielt med Pokémon sitt 20-årsjubileum, hvor Pokémon Snap nylig ble tilgjengelig til WiiU. LAG EN REMAKE ALREADY. 

HVILKE SPILL KOMMER? 

Det kommer en rekke spill, men det er vanskelig å si hvilke spill som kommer til å være tilgjengelig til release. Vi vet at Zelda: Breath of the Wild kommer. But what more? Selv om vi mangler release date på en rekke av spillene, har de likevel annonsert en del av dem. 

  • Mario Kart 8 Deluxe
  • ARMS
  • 1, 2, Switch
  • Splatoon 2
  • Super Mario Odyssey
  • Xenoblade Chronicles 2
  • Fire Emblem Warriors

PRIS? 

Det er blitt sagt at konsollen kommer til å ligge på 300$. Butikkene i Norge har allerede lagt opp forhåndsbestillinger, med den summende prisen av 4990, hos cdon. Men ikke få hakeslepp, helt enda. De sier selv at det er en estimert pris inntil de får vite den offisielle prisen, som ikke kom før i dag, så plukk opp haken din fra gulvet igjen.

Unngå derimot å forhåndsbestille konsollen hos butikker, som skal ha deg til å betale hele summen ved bestilling, frem til den har stabilisert seg. 

SPECS

Hva er vel et "dette må du vite"-innlegg uten litt specs?

Lagringsplass: 32 GB
Kan lagringsplassen utvides? Ja! Med et microSDXC-kort
Oppløsning: 1280x720
Input for headset: 3,5 mm jack
Batteriets levetid: De har estimert 6 timer, alt avhengig av bruk. Det var jo litt slapt, da.
Høyttalere: 2 stk, i bunnen

Spillene kommer i det de har kalt for et game card (se bilde). 

 
#nintendo #switch #konsoll

Samlingen er endelig komplett!

Jeg brukte hele 2016 på å få tak i alle disse boksene, og endelig er Mythical Collection-samlingen komplett. 
Jeg fikk omsider tak i dem alle, og DET har vært en utfordring, det! 

Jeg har mottatt ødelagt vare fra ebay, sendt venner til Lørenskog, bestilt via nettbutikken til BR, og løpt fra en butikk, til en annen for å rekke å kjøpe en boks som ble utsolgt på dagen. Jeg har spandert på meg de ekstra 12 kr for innpakking gjennom nettbutikken, to ganger, for å være sikker på at boksene ikke skulle bli ødelagt i frakt, og jeg har nå pakket dem alle inn i cellofan, for ekstra beskyttelse mot slitasje. 

Nå står de der, i bokhyllen min, og tar opp akkurat en hel hylle uten at noen av dem blir most av hverandre. Så det var bra det ikke kom 12 bokser, for da vet jeg ikke helt hvordan jeg skulle hatt dem stående.Jeg er lettet. 
Og nå sitter jeg her uten mål og mening. Hva skal målet mitt bli i 2017? Hva skal jeg samle på nå? 
Jeg vurderer å kjøpe inn theme decks fra de første settene som kom, og gjøre dette til mitt neste mål. Det blir en dyr affære, men det blir nok verdt det. 
Får du ikke litt nostalgi av tanken? Det gjør definitivt jeg! 


 

5 spill vi kan glede oss til i 2017

Nytt år, innebærer nye spill! Yes! Så hva kan vi glede oss til? Jeg skal hvert fall fortelle deg hvilke 5 spill jeg gleder meg til og som jeg er spent, nysgjerrig, hyped og ja, alle resterende ord i vokabularet som kan beskrive utålmodigheten min. 

NI NO KUNI: REVENANT KINGDOM

Plattform: PS4
Release: 2017
Utvikler: Level-5

Dette har jeg ventet på - lenge. Faktisk siden Ni No Kuni: Wrath of the White Witch kom ut, har jeg ventet på dette. Level-5 har teamet opp med Yoshiyuki Momose og Joe Hisaishi, og det kan jo ikke bli bedre! 

Level-5 har alltid levert spill jeg får instant sans for, og jeg håper de ikke skuffer meg denne gangen. 
Ni No Kuni: Revenant Kingdom, tar oss tilbake til den velkjente verdenen i en gripende fortelling i dette nye RPG eventyret. De har holdt kortene tett til brystet, men like før jul fikk vi vite at det skulle komme i 2017, og de la igjen en ny engelsk trailer for å pine oss litt til mot release. Men før den tid, må jeg nesten begynne å spare penger til en Playstation 4, for frem til nå har jeg ikke sett noen grunn til å kjøpe en. 

WORLD TO THE WEST

Plattform: PC, XBOXONE, PS4, NINTENDO
Release: Q1 2017
Utvikler: Rain Games

Det er ikke lenge igjen til vi får se World to the West på hyllene. Dette spillet drar universet fra Teslagrad et steg lenger i et helt nytt format, fra plattform til 3D topdown. World to the West er et adventure action puzzle spill, hvor du kan spille som 4 forskjellige helter, med 4 forskjellige personligheter, mål og egenskaper. Ved å spille som alle karakterene, vil du kunne oppdage mange hemmeligheter, og kriker og kroker, med en spennende story som er sydd inn i alle gledene av å utforske. Sammen med crisp musikk, og vakker art, blir kombinasjonen av alle elementene spennende å se. 

Dette er et spill du kan glede deg til! Og vi må jo innrømme at det er ekstra kult at spillet er utviklet av et norsk indieselskap.

THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD 

Plattform: WII U, SWITCH
Release: 2017
Utvikler: Nintendo

Breath of the wild, har vi ventet på siden de avslørte spillet. Dette er nok det mest spennende Zelda-spillet vi har sett på lenge, og det syns! Spillet er et åpen verden action adventure spill, i HD oppløsning! Spennende! 

Historien er satt i Hyrule naturligvis, hvor vi, selvsagt, spiller som Link (IKKE ZELDA! GET YOUR SHIT TOGETHER!). 
Link våkner etter en søvn på 100 år, av en mystisk stemme som leder han mot å bekjempe Calamity Ganon. 

Spillet gir oss enormt med spilltid, og vil være kompatibelt med amiiboer som vil komme til spillet. Din evne til å legge strategier, og planlegge hvordan du skal gå frem vil bli satt på prøve, og det vil være 100 forskjellige dungeons å gå gjennom. 

Dette er nok det største spillet Nintendo har kommet med frem til i dag, og det blir spennende å se om våre forventninger måler opp med resultatet. 

YOOKA-LAYLEE

Plattform: PC, MAC, LINUX, PS4, XBOXONE 
Release: 11. April. 2017
Utvikler: Playtonic Games

Yooka-Laylee er et åpen verden 3D plattform spill fra utviklerne Playtonic Games. Playtonic, består av tidligere medlemmer fra Rare, som blant annet utviklet Banjo Kazooie, som spillet er svært inspirert av.

Det blir spennende å se om de klarer å fornye konseptet. Jeg kjenner jo at det kribler litt i fingrene mine, når jeg ser traileren, da musikken og lydeffektene alene gir meg lysten til å spille Banjo-Kazooie på Nintendo 64. 

Med Yooka, kameleonen, og Laylee, flaggermusen, skal vi gjennom mer enn 5 forskjellige spillverdener, hvor kombinasjonen av Yookas og Laylees evner vil hjelpe oss gjennom en rekke puzzles og utfordringer, på jakten etter Pagies. 

Spørsmålet blir om spillet vil være bra fordi det faktisk er det, eller om den nostalgiske følelsen fra Banjo-Kazooie vil skape et press, og gjøre oss mer kritiske til opplevelsen. Jeg tror derimot at spillet kan være en stor glede for de som ikke vokste opp med Banjo-Kazooie, og jeg håper de har utviklet spillet til å føles som et eget spill, og ikke bare et reskin av inspirasjonskilden. 

EVER OASIS

Plattform: 3DS
Release: 2017 
Utvikler: Grezzo 

Dette er kanskje et av spillene jeg er mest nysgjerrig på i år. Ever Oasis er et RPG action adventure spill til Nintendo 3DS. Og det må jeg si, jeg har ikke sett så mye spennende til denne håndkonsollen som skal komme i år. 

Det er teamet bak The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D som leverer dette konseptet. Selv håper jeg dette blir litt som opplevelsen av Fantasy Life, et noe ukjent konsept, som virkelig tok oss som har spilt det med storm. 

Du spiller som en Seedling, som sammen med Isuna, din partner, skal bygge opp en oase. Spillet byr på karakterer du må slå deg sammen med for å fullføre dine oppdrag i en verden du må kjempe mot fiender, for å opprettholde freden i ørkenen. Her må du vinne materialer i grotter og dungeons fylt med puzzles og tjene opp dewadems, valutaen i spillet, og bygge butikker og utstyr. Jeg er spent, og ser frem til dette spillet som gir meg vibber fra både Fantasy Life, Dark Cloud, og Rune Factory Fantasy-serien. Dette virker å ligge midt i min gate, så ja, jeg gleder meg jo litt da! 

Retrospekt anmelder NES Classic MiniVi starter bloggåret med en anmeldelse! Det er lenge siden jeg har gjort det, og hva passer vel ikke bedre enn å kicke det off med en mini-NES? Dette var julegaven fra meg til Patrick, og har vært en stor suksess i kollektivet. Kan bli en trussel mot forholdet vårt, hvis han slår highscoren min i Galaga...

NES Classic Mini kom ut i 2016, og inneholder 30 spill fra æraen NES-en briljerte. Blant noen av spillene den inneholder har man selvsagt Galaga, som nevnt, og Castlevania, Kirby's adventure, Final Fantasy, The Legend of Zelda, Super Mario bros og Mega Man 2. Med andre ord, har den et veldig bra utvalg av klassikere! 

But let's break things down. 

I BOKSEN: 
- Miniatyrvariant av den originale NES'en
- 30 forhåndsinstallerte spill
- NES-kontroll 
- HDMI-kabel
- Strømkabel
- Manual

Nintendo sier at det skal være med en AC adapter også, men det fulgte ikke med i esken jeg kjøpte, men dette er i så fall markert på esken. Men en slik adapter er noe alle har i huset, sammen med de 100 variasjonene av USB-kabler man har.  Kom ikke her og si at du ikke har noe sånt liggende altså!

KONSOLLEN: 

Mini-NESEN er liten. Den er kanskje 1 fjerdedel av den originale NES'en, hvis vi kun ser på overflaten den dekker. Det er heller ingen lokk som kan åpnes, og den har i all hovedsak uttak til ledningene som skal brukes, og en "power" og "reset"-knapp. 

Den er altså svært enkel. Du plugger inn alle ledningene, og skrur den på. Ferdig arbeid. Ingen oppdateringer, ingen installasjoner, ingenting. Den er klar til bruk med en gang. MEN, et stort minus er at Nintendo dro det litt langt med mini-konseptet. For det er ikke bare konsollen som er liten, men kablene er veldig korte også. HDMI-kabelen var kanskje 1 meter lang, ledningen til kontrollen var bare en halv meter, og strømkabelen var like kort som HDMI-kabelen. Man kan altså ikke sitte i sofaen og spille med ledningene som kommer med. Du må nesten se hva du selv har på lager. Kontrollen har derimot beholdt den samme størrelsen som den originale kontrollen, og godt er det! 
Bruker man kablene fra esken, ender du opp med firkantede øyne, fordi du må sitte oppe i tv-skjermen, og med dagens flatskjermer, kan det bli litt vel intenst. 

La meg illustrere opplevelsen: 

PRIS:

Denne konsollen koster ikke skjorten av deg, og inneholder timevis med moro. Det er derimot store prisforskjeller hos de ulike butikkene på den. Men nå har denne også vært ute en stund, og det er ikke sikkert at alle butikkene jeg nevner tar denne inn lenger. Ha det i minne. 

Rangert fra lavest til høyest: 
Teknikmagasinet: 790 ,-
Elkjøp: 798 ,-
Lefdal: 798 ,-
Gamezone: 798 ,-
Komplett: 899 ,-
Platekompaniet: 995 ,-

Skal du derimot spille sammen med noen, må du i tillegg kjøpe en ekstra kontroll. Skal du forlenge ledningen på kontrollen må du også ha extension cords, eller kanskje du trenger en lengre strømkabel, eller en adapter, eller en lengre HDMI-kabel. Det kan altså fort gå over 2000 kr med ekstra utstyr. Nintendo legger altså opp til dette med sine korte kabler, og det synes jeg er et minus for oss forbrukere. Men for dem er det jo bra. 

INTERFACE: 

Spillene blir listet opp, slik at du kan bla gjennom dem i en rullerende liste horisontalt. Du starter spillet du ønsker, og når du er ferdig trykker du "reset", deretter får du muligheten til å lagre sesjonen din. Her har man 5 plasser til saves. Men det kunne godt vært lagt opp slik at man fikk alternativet til å velge et lagret spill, når man starter spillet, for dette glemmer jeg ofte selv, og må gå ut av spillet, og deretter hente frem det lagrede spillet mitt. Men utover dette, er alt veldig rett frem, og brukervennlig. SPILL:

Som nevnt har mini-NES'en et godt utvalg med spill. Det er mange store spilltitler, og lite fyll for å fylle opp. De har altså levert på denne fronten. Min favoritt er jo selvsagt Galaga, men det skjønte dere vel. Jeg er også svært fornøyd med at Pac Man, Kirby's adventure, Gradius og Super Mario Bros-serien er med. Men nå skal ikke jeg gå gjennom hvert eneste spill, og hvordan de er heller, men her har du listen over innholdet: 
 Tl;dr: OPPSUMMERING:

Overall, er jeg veldig fornøyd med produktet, selv om det er et par ting som kunne vært bedre, men de gode tingene med mini-NES'en, veier veldig opp for de dårlige tingene. Jeg anbefaler altså denne til alle som har et hjerte for retrospill og lokal multiplayer.

Pluss: 

+ Klar til bruk med en gang
+ Brukervennlig interface
+ Godt utvalg av store spilltitler
+ God pris

Minus:  

- Veldig korte kabler
- Følger ikke med adapter
- Legger opp til at man må bruke mer penger, enn nødvendig som følge av korte kabler
- Man kunne godt ha blitt spurt om man vil åpne saven sin, før man starter spillet, fremfor å hente den ut selv. Lett å glemme. 

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits