ANMELDELSE: SNES Classic Mini


Endelig har vi en SNES i hus. Det er riktignok ikke originalen, som nå er det siste som mangler i samlingen, men en SNES Classic Mini. Denne er det mange som har siklet etter, og det viste forhåndsbestillingene. Det ble fort stengt hos butikkene. I denne runden har Nintendo derimot lært - det er en shitload av oss som vil ha disse konsollene. Vel beredt fikk butikkene tidlig vite hvor mange eksemplarer de ville få, slik at kundene denne gangen faktisk ville få et eksemplar når de hadde forhåndsbestilt. 
 

 I BOKSEN 
- Miniatyrkonsoll av den originale SNES'en
- 20 forhåndsinnstallerte spill
- Starfox 2 som ikke har sett dagens lys før nå
- 2 SNES-kontrollere
- HDMI-kabel
- Strømkabel (ikke inkludert adapter)
- Manual

Er det noe du allerede har mye av i huset, så er det HDMI-kabler og USB-kabler. Trenger vi fortsatt å fiske dem frem for mini-familien? Ja. Ja, det må vi. 


 KONSOLLEN 

Mini-SNES'en følger fotsporene til mini-NES'en. Den er himla liten. Denne konsollen har også et enkelt design. Enkelt og greit en power-switch og en resetknapp. Det krever ikke mange hjerneceller for å komme i gang for å si det sånn. Noe som forgjengeren ikke har derimot, er et deksel man må ta ned for å plugge i kontrollene. Dette dekselet beskytter altså inngangene til kontrollene slik at man får mindre rusk og støv inn, når den ikke er i bruk. Det vil jeg si er et fremskritt.

En annen oppgradering vi får med mini-SNES'en er at kontroller-ledningene er forlenget. Yes! For var det noe som var irriterende med mini-NES'en så var det de korte lengdene. Man trenger ikke ta mini-konseptet helt bokstavelig. De fortsatte med korte strøm- og HDMI-ledninger derimot, og derfor må du fiske frem de du allerede har. 

Her i Europa har vi også vært så heldige å få den peneste modellen av SNES; den smoothe, fargerike nydeligheten her, i motsetning til det amerikanerne er stuck med; nemlig den klumpete, firkantede, lilla utgaven. Jeg er hvert fall svært fornøyd med det. Ikke bare er selve konsollene forskjellige etter region, men menyen er også annerledes etter modell. Ikke på et funksjonelt nivå riktignok, men på det estetiske.     

 PRIS 
Prisen på denne konsollen er nok noe av det mest skuffende. Det er nok ikke direkte Nintendo sin feil, men butikkene. Forskjellen er betraktelig ettersom forgjengeren kostet under tusenlappen, og denne er nærmere to tusenlapper. Det har nok noe med etterspørselen å gjøre. Butikkene vet jo at de får solgt de ut. 

I denne runden slipper man derimot å kjøpe ekstra kontrollere, ettersom du nå får to i pakken. Samtidig er 1500 kr lite sammenlignet med hva du må ut med for den originale konsollen + spill til den. Skal du ha spill med den originale esken, må du ofte ut med, ja, 1500 kr, depending on the title. Prisen blir derfor litt meh hvis du ser det på den måten.  

 SPILL 

 • Contra III: The Alien Wars
 • Donkey Kong Country
 • Earthbound
 • Final Fantasy III
 • F-Zero
 • Kirby Super Star
 • Kirby's Dream Course
 • The Legeng of Zelda: A link to the past
 • Mega Man X
 • Secret of Mana
 • Star Fox
 • Star Fox 2
 • Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting
 • Super Castlevania IV
 • Super Ghouls 'n Ghosts
 • Super Mario Kart
 • Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
 • Super Mario World
 • Super Metroid
 • Super Punch-Out!!
 • Yoshi's Island

Her er det mange godbiter, og Nintendo har klart å plukke noe ut for enhver. Personlige favoritter er Super Mario World, Yoshi's Island, Kirby Super Star og Kirby's Dream Course, og jeg håper jo også at jeg finner noen nye favoritter, da det er en rekke spill jeg ikke har prøvd før.  

De har klart å plukke ut spill som har gitt en balanse av spill som passer bra for både barn og voksne. Det yngre publikum som ikke fikk gleden ved å vokse opp med denne perioden til Nintendo, har mye glede i vente fra mitt perspektiv. 

Multiplayer-stilen til SNES er derimot mer CO-OP enn det er PvP, og det er nok mindre vennskap som ryker av å spille sammen på en mini-SNES, enn det er på en mini-NES. Ja, jeg referer til Galaga fra NES'en. Det var noen tøffe moments der, but I'm back on top. Det var intenst en stund.

Super Mario Kart, og Street Fighter II er blant de veldig få multiplayer-spillene hvor man direkte konkurrerer med hverandre. Mens flertallet av spillene holder seg til en co-op mode eller hvor man bytter på tur. Kanskje det var derfor Nintendo avgjorde at de faktisk ville inkludere to kontrollere denne gangen? Hvem vet. Hvem vet egentlig noen gang hva Nintendo tenker. 
 

 Tl;dr OPPSUMMERING 

Pluss
+ To kontrollere! 
+ Forlengede ledninger på kontrollene til forskjell fra mini-NES'en (kunne fortsatt vært litt lengre)
+ Deksel som beskytter inngangsportene til kontrollene, når konsollen ikke er i bruk
+ Klar til bruk med en gang

Minus
- Prisen har gjort et hopp
- Kort HDMI- og strømkabel

 KONKLUSJON 
Nintendo leverer nok en gang. Dette er definitivt noe man ha. Prisen er litt stivere fra forrige konsoll, men samtidig er det verdt det, fordi du får mye for pengene sammenlignet med hva du må ut med for den originale SNES-konsollen.  

Det er lite å pirke på, og selv om ledningene fortsatt kunne vært litt lengre, har Nintendo uansett vist at de har fått det med seg fra NES'en. Du får mye underholdning i denne lille saken, og denne gangen kan du inviterer venner med hjem med en eneste gang. Originalen er nok fortsatt best, for den fulle nostalgiske opplevelsen, I mean, du kan bare ikke blåse på spillene til mini-modellen.

Bilderesultat for snes vs snes mini

Gikk du glipp av mini-NES'en? Frykt ikke! Den kommer tilbake i 2018, og anmeldelsen min av den kan du lese her.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits