Slik kan du spare inn penger til pokémon-samlingen dinDet koster seg å samle på pokémon-kort. Det er en dyr affære, og det er ikke alltid lommeboken strekker til. Likevel er det mye du kan gjøre for å spare inn på denne hobbyen, og det er det dette innlegget skal handle om.

 KJØP KORT PÅ OUTLAND ELLER CARDSHOP
Det er lurt å vite hvor de beste prisene på kort er. I Norge er det Outland og Cardshop som har de mest gunstige prisene.

Hos Cardshop er det fri frakt dersom du handler for over 999 kr, og de har veldig gode priser både på blister-pakker og EX/GX-bokser. Leveransen er kjapp, og varene blir sendt forsvarlig pakket.

Hos Outland kan du få en booster-pakke til 49 kr, eller 3 for 125. Skal du kjøpe enkeltpakker unngår du å handle disse på BR eller Nille blant annet. Prisen på et booster display er bare noen få kroner forskjell fra Cardshop, men for den utålmodige som ikke klarer å vente på posten, er dette stedet å gå for å få varen med en gang.

 VÆR PÅ UTKIKK ETTER TILBUD 
Alle butikker har tilbud. Og dette er en av de få grunnene til at jeg handler kort på BR. Den andre grunnen er eksklusive varer, som kun BR får ta inn. BR har nemlig tilbud på en god del av varene sine, når disse er på vei ut av produksjon. Blister-pakker med pins kan gå for 100 kr, og enkelte store EX-bokser kan ha gått 2-300 kr ned i pris.

Du trenger ikke å besøke butikken for å sjekke dette, da tilbudene blir utlyst på nettsidene, hvor du også kan sjekke om lokalbutikken din har disse på lager. Men skal du handle på tilbud, må du ikke ta helt av heller, for da har du plutselig ikke spart noe som helst, og det er lurt å ha i minne.

 BYTT KORT MED ANDRE 
Det lønner seg å bytte kort med andre. Spesielt om du nærmer deg et komplett sett, og til stadighet får kort du allerede har fra booster-pakker. I Norge har vi en veldig flott salgsgruppe for pokémon-kort som du kan gjøre dette hos.

Der kan du etterlyse kort du vil ha i bytte mot du allerede har, og slippe unna med bare fraktkostnader, eller hvis du er heldig; ikke betale en verdens ting fordi du møter dem in person.

Det er derimot viktig at tilstanden på kortene dine er som du sier, så det vil være en fordel å investere i sleeves og album for å forlenge levetiden på kortene.

 SELG KORT DU IKKE TRENGER 
Har du masse duplikater, eller kort du ikke er interessert i, kan du selge disse for å kjøpe andre kort. Tilstand på kortet er som sagt, veldig viktig, også her. Undersøk hva kortet er verdt, og pris det deretter. Eller selg kortet på budrunde.

Kjøpere har nok selv sjekket hva kortet er verdt, så ikke vær grådig når du setter pris. Jeg ville ikke lagt inn et bud på et kort som er verdt 50 kr, hvis minsteprisen er satt til 100 kr. Det sier seg selv.

 PANTEPENGER 
Pant er noe alle har, og alle må levere det på butikken på et tidspunkt. Ikke bare er det bra for miljøet at du panter, men du får noen ekstra kroner av det.

Uansett om du bor hjemme hos foreldrene dine, eller for deg selv, må panten leveres. Lag deg en krukke som du kan samle pantepengene dine i. Ikke legg dem i lommeboken (da er det så lett å bruke dem).

Har du besteforeldre som bor i nærheten, kan du jo spørre om du kan levere panten for dem, og få beholde myntene for dette. Men nøkkelen her er å unngå å bruke disse pengene til du har nok til det du vil ha. Pantepenger egner seg godt til langtidssparing, fordi dette er penger vi ofte «glemmer» at vi har.

 BLI MEDLEM HOS TRUMF OG COOP 
Hvor handler du som oftest? Dersom du handler i en butikk som tilbyr coop- eller trumf-medlemskap vil jeg sterkt anbefale deg å melde deg inn asap. Hver gang du handler får du nemlig litt igjen, og dette er på samme måte som med pantepenger, noe vi «glemmer» at vi har.

Hos trumf kan også flere medlemmer i husholdningen linkes opp til samme konto, noe som jeg og samboeren min har gjort. Du trenger bare å registrere bankkontoen din, og hver gang du handler med bankkort registreres trumfen din. Betaler du med kontanter kan du bruke medlemskortet du har fått.

Coop og trumf er noe som egner seg for langtidssparing, og du vil ikke få så mye gevinst før det har gått en god del måneder. Pengene du sparer inn med disse ordningene kan nemlig overføres til kontoen din, når du vil ha dem. 

 SEND INN LØSKORTENE DINE FOR BOOSTER BOKSER 
Over tid hoper det seg opp masse løskort, som kan være vanskelig å bli kvitt på en effektiv måte. Men disse kan du sende inn til ccgcastle eller deriums, og få en booster boks (eller flere) tilbake for.

For at dette skal fungere må du ha 1400 kort du kan sende inn. 1400 kort gir en booster boks, og blant disse kortene kan du ikke sende inn energikort. Kortene må også være i god tilstand, så ikke send inn ødelagte kort.

Du må selv betale frakten for kortene, men du betaler ikke frakten tilbake. Dette er en ypperlig måte å gi løskortene dine en nytte, og hvordan du går frem finner du på disse nettsidene.

 BLI MEDLEM I POKÉMANIA SAMLEKORTFORENING
Pokémania samlekortforening er en forening hvor pokémon-kort er i fokus. Her får du en rekke fordeler hvis du er medlem, og medlemskapet koster bare 50 kr! 

Fordelene her gir deg 15% på tilbehør til kort, 10% på alt pokémon-relatert, og 5% rabatt på booster displays hos Cardshop. Du får også muligheten til å delta på eksklusive giveaways som kun medlemmer av foreningen kan være med i. 

Pokémania arrangerer også Norges første pokémon-con 24-25 juni i år. Hvor medlemmer får rabatt på inngangsprisen. Dette er verdt å få med seg dersom du har muligheten, og vil finne sted på Sagene Samfunnshus i Oslo. 


Har du egne tips som kan passe inn her, er det bare å legge dem igjen i kommentarfeltet! 

2 kommentarer

SCD

15.06.2017 kl.21:05

Veldig mange gode tips og idéer her! En veldig flott sammensatt liste:)

Gamezone.no har også veldig greie priser på bokser og boosters, og hvis det er spesielle singles jeg skal ha så pleier jeg å bestille fra strikezoneonline.com. Der har de veldig mye og velge imellom, og prisen på både kort og frakt er veldig rimelig. Pluss kortene er alltid i perfekt stand.

Retrospekt

18.06.2017 kl.17:11

SCD:
Takk for det ^^

Jeg skal sjekke ut strikezoneonline, de er jeg faktisk ikke kjent med, og de er jo supert at kortene kommer i den tilstanden som blir fortalt! (Dette savner jeg fra en rekke nettbutikker som selger enkeltkort). Takk for tips!

Skriv en ny kommentar

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits