Førsteinntrykk: Nintendo Switch!På fredag tok jeg turen på Platekompaniet og plukket opp en Nintendo Switch, og spillet Zelda: Breath of the wild. Deretter dro jeg hjem, og pakket den inn i fint gavepapir, som senere på kvelden, ble forsiktig pakket opp av verdens tregeste gaveåpner; Patrick i anledning hans bursdag.

Grunnen til at jeg bare kommer til å skrive om førsteinntrykket, er rett og slett fordi Patrick har vært limt til denne konsollen flere dager i strekk nå, og jeg har kanskje fått samlet inn 2 timer spilltid på den -siden fredag. Og nå er det onsdag, og derfor skal jeg gjøre noe jeg aldri gjør i innleggene mine, og det er å skrive en smiley:

: ( 

 INNHOLD: 
I pakken får du med følgende

- Skjermen (selve konsollen)
- To Joy-Con's for høyre og venstre hånd.  
- Joy-Con grip
- Joy-Con wrist straps
- Dock
- HDMIkabel
- Strømkabel
- Manualer

 BRUKERVENNLIGHET:  
Du har fått 3 muligheter for hvordan du kan sette sammen Joy-Con kontrollene. Du kan sette dem på konsollen, du kan ta wrist straps på dem, slik at du holder en i hver hånd, eller du kan sette dem på grippet, og få en mer kjent kontroll ut av det. 

Samtidig har du flere muligheter for hvordan du kan bruke konsollen. 
- Spille på TV'en, ved å ha konsollen i docken. 
- Sette konsollen på bordet, ved hjelp av støtten på baksiden og spille med
1. Joy-Con grip
2. Joy-Con straps
- Du kan bære med deg konsollen og spille med den som en 3DS. 

Pluss: Mange muligheter! Du kan sette opp konsollen på den måten som passer deg best. Jeg anbefaler straps om du vil ligge å sløve i sofaen, og grip hvis du sitter oppreist.
Minus: Når konsollen er så ny, er det knotete og ikke like smooth å ta av og på kontrollene. Med Joy-Con straps er det også en egen lås, som må holdes nede, og en knapp på baksiden som må holdes inne, når du skal løsne dem. Jeg forestiller meg at dette blir enklere med tiden, når delene er mer brukt. Men nå når disse er så nye, er det noe knotete. 
 TIPS:  Skaff skjermbeskytter til konsollen. Ripene er dømt å komme, enten fordi du tar den mye med deg ut, men også hvis du er litt hardhendt ved å sette konsollen ned i docken.  OPPSETT: 
Konsollen er enkel å få på plass. Du plugger inn strøm og HDMI-kabel, og setter konsollen ned i docken. Ha derimot docken i en tv-hylle som har litt høyde, eventuelt ved siden av TV'en dersom du ikke har barn eller dyr, slik at du enklere kan løfte konsollen ut og inn av docken. Det er også mulig å ha docken liggende, men ettersom det mangler noe som gir den lille ekstra tryggheten for at den kan ligge sånn, så ville jeg ikke gjort dette. Det kunne for eksempel være tillagt noen form for gummi langs skinnene, slik at oddsen for at konsollen kan skli ut, ville vært mindre.  

Ledningene blir dekket til av et lokk på konsollen, og de har til og med hatt de flate HDMI-kablene i tankene, når de har designet utgangen til ledningene. Perfekt! Jeg skulle derimot ønske at USB-utgangen og HDMI-utgangen kunne ha byttet plass, slik at HDMI-kabelen ikke blir liggende i en slitende vinkel. 

Det er altså mulig å sette konsollen på bordet, men dette ENE støttebenet på baksiden, er ikke nok. Jeg ville ikke satt konsollen på flybrettet slik som de gjorde i traileren, for å si det slik. Den velter altså veldig lett ved bevegelse av underlaget. De skal jo få litt skryt for at de har lagt til gummi på enden av støttebenet, men det er et stort trekk at det kun er et støtteben, og et enda større trekk er det at støttebenet er så svakt laget, og lett kan knekke. Pluss: Enkel å få på plass i stuen. Ser bra ut! Lokk som dekker ledningene, med utgang som passer til HDMI-kabler som har flat kabel, og derav større bredde. Gummi på støttebenet på konsollen. 
Minus:  Inngangen til USB og HDMI kunne ha byttet plass, for å unngå vinkelen som HDMI-kabelen får. Et støtteben er ikke nok, og ikke når det kan knekke så lett. Anbefales ikke til bruk på fly, tog, og lignende, da den lett velter dersom bordet rister litt. 

 NINTENDO ID: 
Er det noe jeg hater med Nintendo, så er det hvordan deres Nintendo ID fungerer, spesielt om du har glemt hvilken mail du har brukt på ID'en din, fordi du også har glemt passordet. Nintendo ID må du ha på plass for å benytte deg av e-shoppen, og når du glemmer innloggingsinformasjonen din er det et helvettes (unnskyld språket) makkverk å få orden på dette.

Men, det skal ikke gå ut over konsollen, for dette er et makkverk uansett hvilken konsoll du er på. Både Wii U, 3DS og nå Switch. 

 TIPS:  Nettopp laget deg en Nintendo ID? SKRIV DET NED. Legg informasjonen på en plass der du vet du kan finne det igjen. Men unngå å lagre det på mail og telefon, spesielt om du har lagret kortinformasjonen din på kontoen. Grunnen til at jeg oppfordrer deg til å gjøre det på denne måten, er at det er så mye enklere for deg å heller finne det igjen på en lapp, enn det er å gå gjennom hele prosessen for å finne det ut gjennom Nintendos tjenester. Makkverk, sier jeg! MAKKVERK.

 INTERFACE: 
Konsollens interface er helt grei. Den føles fortsatt litt naken, men jeg har egentlig ikke noe imot dette, da det fortsatt er enkelt å forstå hvor man finner hva, og ikke minst - navigere seg rundt om. Interfacen til Wii U var blant annet fylt av mye "støy" med forstyrrende elementer, og mas.

På Switchen trenger man heller ikke å måtte bytte bruker før man starter opp et spill, da du blir spurt om hvem som spiller, når du starter spillet dersom det er flere brukere på konsollen. Superbehagelig! 

Pluss: Enkelt, stilrent, brukervennlig! 
Minus: Litt nakent, men det er helt ok.

 

 SPILLKASSETTENE: 
Spillene til konsollen, kommer nå i chip, og ikke disc. Kassetten til spillet virker noe svak. Hvis du rister på den, kan du høre at delene ikke er like kompakt, som 3DS-spillene er.  Det for min del, gjør at jeg føler jeg må være så voldsomt forsiktig, når jeg tar spillet ut og inn av konsollen.

Spillkassettene er også veldig små! Det er altså veldig lett å rote dem vekk, dersom de ikke blir lagt i coveret sitt med en gang. En annen bekymring vil jo være at barn lett kan svelge dem, men for de som ikke har fått det med seg, så er det et stoff på spillet som smaker helt forferdelig hvis man legger tungen på dette, som skal forhindre situasjoner som det. Min bedre halvdel, Patrick, har selv smakt, og det så ikke veldig godt ut, fra hans ansiktsuttrykk å dømme.

Pluss: Spillet er dyppet i et stoff, som gjør at barn (eller dyr) ikke vil spise det, eller putte det i munnen flere ganger. 
Minus:  Spillet lager lyd, når du rister på det, og virker derfor ikke veldig solid. 

 TIPS:  Ikke smak på spillet! Med mindre du er veldig nysgjerrig da, men nå er du altså advart!  KONTROLLENE: 
Ved første opplevelse, virket Joy-Con kontrollene veldig små, men etter å ha brukt dem litt, var det sånn sett helt greit, da du skal ha lengde på fingrene dine til å nå alle knappene også. Som for eksempel - og +, som man bruker en del i Zelda. Dersom du spiller med Joy-Con straps, får du utbytte av hele kontrollen med hånden din. Uansett hvor fingrene dine er, kan du nå knapper, som kan komme til bruk. 

Men at Nintendo fortsetter å lage glatte spaker, irriterer meg. At de enda ikke kan se at opplevelsen ville vært bedre, om spakene hadde hatt en ruglete tekstur på skapen begriper jeg ikke. Tommelen sklir lett av dersom man holder for hardt på den, eller svetter på fingrene. 

Det er derimot veldig sweet at alt som skal til for å ta et screenshot er en enkel knapp nå, som gir deg enkel tilgang til å ta bilder mens du spiller. Kontrollene er også relativt behagelige å holde i hånden, både i Joy-Con grip og Joy-Con straps, samt innstallert på skjermen. 

Men noe som er veldig negativt, er at kontrollene mister signal med konsollen så lett, dersom noen går mellom konsollen og kontrollene blant annet. At det skal så lite til, er ikke optimalt. Her har både Wii og WiiU prestert bedre enn Switch. 

Pluss: Lett å holde i hendene, behagelig, screenshot-knapp(!) og mange muligheter som hvert individ kan tilpasse seg. 
Minus: Kontrollene mister lett signal når noe blokker konsollen.  HELHETLIG INNTRYKK: 
Jeg er veldig fornøyd med konsollen. Det forundrer meg fortsatt at et så lite beist, kan romme så mye. Likevel, er det småting som kunne vært bedre, men det er ikke noe som gjør at jeg kommer til å be dere vente med å få tak på konsollen. Den er amazing, akkurat slik jeg håpte, og jeg vil anbefale den på det sterkeste! Det gleder meg at Nintendo har levert noe så flott og innovativt til spillverdenen. 

Men det er klart; det KUNNE vært flere spill på lanseringsdagen, men Zelda: Breath of the Wild veier enormt opp for dette, og er absolutt et spill som gjør det verdt det.

 Tl;Dr OPPSUMMERING: 

Pluss: 
+ Mange muligheter for hvordan du kan spille med konsollen, og bruke kontrollene. 
+ Enkel å bruke, enkel å få på plass.
+ Ser smashig ut!
+ Lokk som dekker ledningene på baksiden, med utgang som passer for HDMI med flat ledning.
+ Gummi på støttebenet på baksiden av konsollen.
 + Interfacet er enkelt, stilrent, og brukervennlig. Bruker kan skiftes når man starter opp spillet, fremfor å gjøre dette på forhånd. 
+ Spillene er dyppet i et stoff, som gjør at de smaker fælt. På den måten unngår man at dyr og barn svelger det like lett. 
+ Kontrollene er lette å holde i hendene.
+ Screenshot-knapp! 
+ Grafikken på konsollen er vakker, selv på den lille skjermen! 

Minus: 
- Litt knotete og tungvint å skifte oppsettet på kontrollene, men det vil komme seg når delene er mer brukt, og mindre ferske. 
- Inngangen til USB og HDMI kunne ha byttet plass, for å unngå awkward vinkel på kabel. 
- Et støtteben er ikke nok, det skulle vært to, og konsollen velter lett dersom underlaget er i bevegelse. 
- Interfacet er litt nakent, men det er helt ok for min del. 
- Spillkassettene kunne vært litt mer kompakt, da de lager lyd dersom du rister dem. 
- Kontrollene mister signal altfor lett hvis noe blokker konsollen/kontrollene når man spiller. 

 TIPS: 
1. Skaff skjembeskytter til konsollen for å unngå riper.
2. Ikke smak på spillene! Det smaker fælt!
3. KJØP ZELDA: BREATH OF THE WILD!


#nintendo #switch #vurdering #konsoll

2 kommentarer

jon sigvart

15.03.2017 kl.14:23

så det beste er å vente med å kjøpe den? syns den er dyr enda, også må du kjøpe ekstra utstyr for flere spillere. eller hva syns du?

Retrospekt

16.03.2017 kl.14:49

jon sigvart:
Jeg vil anbefale å få tak i en, spesielt om en ikke eier en WiiU fra før av, og kan kjøpe Zelda: Breath of the Wild til den.

Det er kun småting som kunne vært bedret, nitpick som jeg kaller det, men konsollen i en helhet er nydelig etter min mening. Jeg har ikke opplevd noen store nedsiger med konsollen. Men det er klart, det er alltid noen som er uheldige og får defekte maskiner, men slik er det hos alle konsollprodusenter. Ikke sett meg i gang med alle problemene PS4 hadde ved lanseringen sin.

Det er lite spill ute enda, men Zelda leverer enormt med spilltid, og det er mye å gjøre i spillet, som holder en underholdt lenge. Men her kommer jo Mario Kart 8 Deluxe blant annet i april.

For flerspiller, dersom man skal spille 1-2 Switch f.eks, trenger man ikke kjøpe ekstra utstyr nødvendigvis, da de kontrollene som følger med, kan brukes av to spillere.

Prismessig er det en legit pris for en konsoll, men vil unngå å kjøpe den hos Spaceworld, Toys'R'Us og Komplett, da de tar 200-300 kr mer enn de fleste andre butikker som Expert, Elkjøp, Platekompaniet og Cdon for å nevne noen.

Det er definitivt verdt pengene, og i heimen vår har den underholdt oss mye allerede. :)

Skriv en ny kommentar

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits