Retrospekt anmelder NES Classic MiniVi starter bloggåret med en anmeldelse! Det er lenge siden jeg har gjort det, og hva passer vel ikke bedre enn å kicke det off med en mini-NES? Dette var julegaven fra meg til Patrick, og har vært en stor suksess i kollektivet. Kan bli en trussel mot forholdet vårt, hvis han slår highscoren min i Galaga...

NES Classic Mini kom ut i 2016, og inneholder 30 spill fra æraen NES-en briljerte. Blant noen av spillene den inneholder har man selvsagt Galaga, som nevnt, og Castlevania, Kirby's adventure, Final Fantasy, The Legend of Zelda, Super Mario bros og Mega Man 2. Med andre ord, har den et veldig bra utvalg av klassikere! 

But let's break things down. 

I BOKSEN: 
- Miniatyrvariant av den originale NES'en
- 30 forhåndsinstallerte spill
- NES-kontroll 
- HDMI-kabel
- Strømkabel
- Manual

Nintendo sier at det skal være med en AC adapter også, men det fulgte ikke med i esken jeg kjøpte, men dette er i så fall markert på esken. Men en slik adapter er noe alle har i huset, sammen med de 100 variasjonene av USB-kabler man har.  Kom ikke her og si at du ikke har noe sånt liggende altså!

KONSOLLEN: 

Mini-NESEN er liten. Den er kanskje 1 fjerdedel av den originale NES'en, hvis vi kun ser på overflaten den dekker. Det er heller ingen lokk som kan åpnes, og den har i all hovedsak uttak til ledningene som skal brukes, og en "power" og "reset"-knapp. 

Den er altså svært enkel. Du plugger inn alle ledningene, og skrur den på. Ferdig arbeid. Ingen oppdateringer, ingen installasjoner, ingenting. Den er klar til bruk med en gang. MEN, et stort minus er at Nintendo dro det litt langt med mini-konseptet. For det er ikke bare konsollen som er liten, men kablene er veldig korte også. HDMI-kabelen var kanskje 1 meter lang, ledningen til kontrollen var bare en halv meter, og strømkabelen var like kort som HDMI-kabelen. Man kan altså ikke sitte i sofaen og spille med ledningene som kommer med. Du må nesten se hva du selv har på lager. Kontrollen har derimot beholdt den samme størrelsen som den originale kontrollen, og godt er det! 
Bruker man kablene fra esken, ender du opp med firkantede øyne, fordi du må sitte oppe i tv-skjermen, og med dagens flatskjermer, kan det bli litt vel intenst. 

La meg illustrere opplevelsen: 

PRIS:

Denne konsollen koster ikke skjorten av deg, og inneholder timevis med moro. Det er derimot store prisforskjeller hos de ulike butikkene på den. Men nå har denne også vært ute en stund, og det er ikke sikkert at alle butikkene jeg nevner tar denne inn lenger. Ha det i minne. 

Rangert fra lavest til høyest: 
Teknikmagasinet: 790 ,-
Elkjøp: 798 ,-
Lefdal: 798 ,-
Gamezone: 798 ,-
Komplett: 899 ,-
Platekompaniet: 995 ,-

Skal du derimot spille sammen med noen, må du i tillegg kjøpe en ekstra kontroll. Skal du forlenge ledningen på kontrollen må du også ha extension cords, eller kanskje du trenger en lengre strømkabel, eller en adapter, eller en lengre HDMI-kabel. Det kan altså fort gå over 2000 kr med ekstra utstyr. Nintendo legger altså opp til dette med sine korte kabler, og det synes jeg er et minus for oss forbrukere. Men for dem er det jo bra. 

INTERFACE: 

Spillene blir listet opp, slik at du kan bla gjennom dem i en rullerende liste horisontalt. Du starter spillet du ønsker, og når du er ferdig trykker du "reset", deretter får du muligheten til å lagre sesjonen din. Her har man 5 plasser til saves. Men det kunne godt vært lagt opp slik at man fikk alternativet til å velge et lagret spill, når man starter spillet, for dette glemmer jeg ofte selv, og må gå ut av spillet, og deretter hente frem det lagrede spillet mitt. Men utover dette, er alt veldig rett frem, og brukervennlig. SPILL:

Som nevnt har mini-NES'en et godt utvalg med spill. Det er mange store spilltitler, og lite fyll for å fylle opp. De har altså levert på denne fronten. Min favoritt er jo selvsagt Galaga, men det skjønte dere vel. Jeg er også svært fornøyd med at Pac Man, Kirby's adventure, Gradius og Super Mario Bros-serien er med. Men nå skal ikke jeg gå gjennom hvert eneste spill, og hvordan de er heller, men her har du listen over innholdet: 
 Tl;dr: OPPSUMMERING:

Overall, er jeg veldig fornøyd med produktet, selv om det er et par ting som kunne vært bedre, men de gode tingene med mini-NES'en, veier veldig opp for de dårlige tingene. Jeg anbefaler altså denne til alle som har et hjerte for retrospill og lokal multiplayer.

Pluss: 

+ Klar til bruk med en gang
+ Brukervennlig interface
+ Godt utvalg av store spilltitler
+ God pris

Minus:  

- Veldig korte kabler
- Følger ikke med adapter
- Legger opp til at man må bruke mer penger, enn nødvendig som følge av korte kabler
- Man kunne godt ha blitt spurt om man vil åpne saven sin, før man starter spillet, fremfor å hente den ut selv. Lett å glemme. 

5 kommentarer

Iselin Renée

03.01.2017 kl.15:48

Har hatt veldig lyst på den :) Dumt kablene var så korte...

Retrospekt

03.01.2017 kl.16:04

Iselin Renée:
Ikke sant, heldigvis er dette kabler de aller fleste ar liggende. Strømkabelen jeg bruker til denne er mobilladeren til samsungen min for å si det slik :P
Men jeg må nok skaffe noen forlengelser til kontrollene. Må nesten ha konsollen på fanget når jeg spiller O_o

Sandra Marie

03.01.2017 kl.16:14

har lyst på den selv!

Izayoi

06.01.2017 kl.15:07

Dette var Julegaven til et vennepar av meg, dessverre ventes den fortsatt på, da der jeg bestilte ikke fikk inn nok, og vi ikke var i første batchen. Men gleder meg til å teste den sammen med dem uansett!

Retrospekt

11.01.2017 kl.17:10

Izayoi:
Gled dere! Ikke bare kommer nostalgien pga. spillene, men den flerspillerstemningen blir også den samme! :)

Skriv en ny kommentar

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits