Nyttige tips til Pokémon Go


Jeg har samlet opp litt nyttige ting om spillet, som vi alle er så fryktelig avhengige av. Noe vet du kanskje om fra før? Kanskje du nettopp har begynt? Hvem vet. Jeg kommer derimot ikke til å gå veldig detaljert inn i det å ta over gymmer, da jeg selv ikke har brydd meg så veldig mye om dette - enda, men du kommer til å se en del om hvordan du kan forsterke pokémonene dine. 

STRØM:
De aller fleste vet at Pokémon Go tømmer telefonen din for batteri, veldig fort. Og det er noen ting som kan forhindre dette.

SKRU AV AR MODE:
AR-mode er veldig gøy, hvis man har lyst å ta artige bilder. Og vi har jo alle sett den sporadiske Magikarpen på middagsbordet, og Psyducken i toalettet, men faktum er at denne funksjonen tar mer strøm når du bruker den, enn ved å la vær, da den i tillegg bruker kameraet ditt på telefonen. Dessuten gjør dette også, at det er vanskeligere å treffe Pokémonen når du kaster baller på den (humre), og du slipper å se awkward ut, der du flimser på gaten.

SJEKK AT BATTERY SAVING MODE  FAKTISK VIRKER:
Battery saving mode, er en innstilling du kan finne i spillet, som henholdsvis skal gjøre at du sparer strøm. Når telefonen din er opp-ned, vil skjermen gå i svart, men spillet vil likevel gi fra seg varsler når det dukker opp pokémon, og vil registrere lengden du går til eggene dine. Ganske neat, ikke sant? 

Når den virker. 

Det er ikke alle telefoner dette virker på. Noen opplever ikke at telefonen skrur av skjermen med denne funksjonen i det hele tatt. Og, for å bruke meg som eksempel, så opplever jeg at skjermen skrur seg av, men den varsler ikke om pokémon eller registrerer avstanden jeg har gått til eggene mine. Helt håpløst. 

Sjekk derfor at det virker, før du aktivt begynner å bruke det; for når den ikke virker, gjør den faktisk ikke noe annet enn å tømme telefonen din for strøm. 

STRØMSPARING PÅ SELVE TELEFONEN: 
De aller fleste telefoner gir deg mulighet til å ha strømsparing på. Dette gjør for de fleste at mange bakgrunnsprogram ikke kjører, når du ikke vil at de skal gjøre det. Det kan også være lurt å stenge programmer du har brukt underveis, for de tar faktisk strøm de også når de er åpne i bakgrunnen. Steng facebook, nettlesere, innstillinger, instagram, snapchat og alle de uendelig mange programmene du bruker daglig, fullstendig etter at du har brukt dem. 

KJØP DEG EN NØDLADER ELLER TO: 
Hvis du tror telefonen din kommer til å holde hele dagen, tar du kraftig feil. Kjøp deg en nødlader om du har planer om å være lenge ute. De koster ikke veldig mye alt ettersom. 

Mange bedrifter driver i disse dager og deler dem ut gratis også, men ha i minne at du har fått den gratis. Det betyr ikke at den er av høyeste kvalitet. Det er tross alt promo-materiale fra bedriftene, og de tar det billigste alternativet de finner, når de skal dele ut så mye. Skulle du derimot få tak i en gratis nødlader, kan den heller være nødladeren til nødladeren din. En nød-nødlader om du vil.  ITEMS: 
Det er mange items i spillet, som er greit å vite litt om før man bruker dem feil. Det er jo ikke sånn at du får en walkthrough av dem når du begynner, med unntak av den lille beskrivelsen. 

INCENSE: 
Incense er et item du kan bruke for å tiltrekke pokémon til deg selv. Dette gjør ikke at andre spillere kan fange de som spawner når du bruker disse, og er ganske greit å bruke når du vil ha flere, bor på et sted der det er lite av dem osv. MEN bruk dem når du beveger deg. Det er faktisk bevist at man mottar flere pokémon av å være i bevegelse, enn du vil få av å sitte i ro. 

Når du er i ro, får du en pokémon hvert 5. minutt.
Er du i bevegelse, får du en pokémon når du har gått 200 meter. So you better get them legs moving!  

Jeg skulle ønske jeg visste det når jeg satt i stuen, hjemme hos mamma, på landet. Da hadde jeg heller gått meg en tur, for når jeg oppholdt meg i huset, fikk jeg veldig få på den halvtimen itemet varer. 

For de som vil lese kode: 

LURES: 
Lures har nesten samme funksjon som incense, men må legges på pokéstops. Denne varer også i en halvtime, og gjør at det spawner pokémon, som alle i nærheten av dette pokéstoppet kan fange. 

Det sies også at hvilke typer pokémon, og hvor høy combat power de har, påvirkes av hvor høyt level treneren som la opp luren har. Spar derfor lurene dine til du er 15+, helst 20+, for da kan du få utrolig mye kult. 

EGG INCUBATORS: 
Man kan få egg, når man swiper poké stops. Da får man egg som krever at man går 2 km, 5 km og 10 km, og man starter med en standard egg incubator, som man alltid har, når man kommer langt nok. Den er orange, og den kan du bruke så mye du vil.

Du kan derimot få blå egg incubators. Disse kan brukes 3 ganger, før de er oppbrukt, og jeg vil råde deg til å sette 5 km og 10 km egg i disse, fremfor 2 km. Og det er jo fordi det tar mye lenger tid å klekke 5 og 10 km egg, enn 2'erene. Setter du et 10 km egg i den blå, samtidig som du fyller opp den orange kan du på den tiden det tar å klekke et 10 km egg, klekke disse kombinasjonene med den orange:

5 stk 2 km egg
2 stk 2 km egg, og 1 stk 5 km egg
2 stk 5 km egg

Hvis du satser på å klekke egg mens du tar buss/trikk/tog/bil, og tror det kommer til å gjøre prosessen kjappere, tar du feil. Spillet måler farten din, og hvis du er i altfor fort bevegelse, slutter den å telle avstanden. Til og med sykkel kan bli for fort for det. Det funker hvis du sykler sakte. Det funker på sparkesykkel, og det funker om du sitter i rush-trafikk eller er i sakte nok fart. Bemerk deg også at du får mye mer candy for en pokémon som klekkes fra et egg, enn dersom du fanger den in the wild. Så selv om du klekker en pokémon du er møkk lei av, kan det likevel være nyttig om du mangler candy til den. 

LUCKY EGG: 
Lucky egg, gir deg dobbelt så mye XP. Og XP gjør at du levler opp. Et lucky egg kan derfor være ekstra nyttig, om du bruker det riktig. Du får dobbel XP av å fange pokémon, swiper poké stops, tar gymmer og vinner, og utvikler pokémon. Du kan med andre ord innhente ganske mye på den halvtimen det er aktivt. 

Slik går du frem hvis du vil powerlevle:

- Opphold deg i nærheten av poké stops. Helst med lures. Da får du XP for å swipe stedet, og fange pokémon. 
- Samle opp pokémon du kan utvikle. Fortrinnsvis pidgeys, weedles og caterpies. De trenger kun 12 candy, og spawner, overalt, hele tiden. De er med andre ord lett å få tak i. Du må ha mange. Mange. 

Jeg fikk en regndråpe på skjermen min her om dagen, som aktiverte lucky egget mitt, når jeg browset gjennom tingene mine, for å finne noe å trashe. Krise! Heldigvis hadde jeg oppsamlet meg en ganske god samling med Drowzees, Pidgeys, Spearows, Weedles og Caterpies mens jeg var i nærheten av lure områder. Det gikk med andre ord ikke til waste, og jeg levlet fra 14 til 17 på en halvtime. 

Hvis du er usikker på om du har nok pokémon til å sitte å utvikle i en halvtime, kan du bruke PidgeyCalc
PidgeyCalc regner ut alt for deg. Du legger til antall pokémon du har, og antall candies. Du kan velge å regne det ut, kun for den ene pokémonen, eller for flere av gangen. Den forteller deg da om du må overføre noen av dem for å få nok candies til å utvikle, hvor lang tid det vil ta, og hvor mye XP du kan samle opp. Ganske nyttig. 


STAR DUST:
Star dust er noe du kan bruke til å utvikle pokémonene dine, sammen med candies hvis du vil ha en sterkere pokémon. Dette får du når du fanger pokémon, eller klekker egg. Så selv om du ikke har lyst å fange den derre Rattataen IGJEN, så vil du det likevel slik at du får star dust. Det kan nemlig brukes på alle pokémon, og er ikke låst til en spesifikk en, slik som candies. 

Men spar på det. Under ser du hvorfor. 

UTVIKLING:
Du har fanget nok Machoper til å kunne utvikle en, slik at du får en Machoke. Du er low level, og Machopen din er ganske suck. Hvis du ikke har planer om å få sterke pokémon, kan du sånn sett, se vekk i fra dette. 

Vent med å utvikle. 

Here's why; En Machop trenger 25 candies for å utvikle seg til en Machoke, og den har to steg av utviklinger, og du må ha 50 candies for å få en Machamp. Det tar tid. Du utvikler Machopen din, og får en Machoke, og mens du driver og fanger nye Machoper, levler du opp, og begynner å finne sterkere pokémon. Innen den tiden du har fått nok candies til en Machamp, har du fått en enda sterkere Machop, som ville gjort seg bedre, og du har ikke nok candy til Machoke og Machamp igjen. 

Æsj. Right? 
Utvikle dem, når du har nok candies til begge utviklingene, slik at den nylige Machopen du fanget, ligger på nivå med trenerlevelet ditt. Det er ganske langsiktig, men hva er dere tror Team Instinct i Bergen driver med? De gjør seg klar til krig, og kommer til å overrumple alle. Bare vent. 

Utover det, når du styrker pokémonen din, vil den på et tidspunkt, ikke nå lengre. Men det betyr ikke at den ikke kan bli sterkere. Du må bare trene deg selv opp i level, for da kan du fortsette. Slik er det i spill-serien på gameboy/3DS også. Hvis du har pokémon som er levlet over et visst punkt, før du har tatt en gym, mister du kontroll over dem, og de gjør som de vil. Samme prinsipp følger i Pokémon Go med power ups. Det går parallellt. 

TA HENSYN:
Ta hensyn der du er. Forsøpling, støyforurensing, og generelt dårlig oppførsel i både trafikk og ellers der du er, er noe man kan holde seg for god for. Fortsetter det, kan det ødelegge for mange andre. 

Her i Bergen, er akvariet et veldig populært sted, for å finne mye spennende, men det er dumt når andre ødelegger det for resten. Vis hensyn når du er ute om natten spesielt. Tenk på de som bor i disse områdene, som må holde ut med biler som fyrer musikk, folk som roper og skriker, og som våkner opp til søppel utenfor døren sin. 

Det er ikke greit. Det er fortsatt bare et spill. Husk det.


#pokemongo #pokemon20 #pokemon #spill #gaming #spmg #tips 

24 kommentarer

Hanne

23.07.2016 kl.16:30

Tusen takk for nyttig info! :-D

Jeg har et spørsmål ang. Insence: Bør man bruke det der det er mange pokemons fra før, eller går det an å bruke der det ikke er noen? Her jeg bor er det absolutt ingen og man må i sentrum, ca 2 km unna, for i det hele tatt å finne noen

Retrospekt

23.07.2016 kl.16:33

Hanne:
Jeg ville brukt det der det var lite pokémon, så lenge man også er ute og går da, sånn at man får flere ^^

Det er ikke noen forskjell om det er pokéstops der eller ikke. For du spawner dem jo til deg selv :)

Hanne

23.07.2016 kl.17:25

Flott!👍 Da skal jeg prøve det neste gang jeg er ute og går tur. 😊

Daniel

25.07.2016 kl.02:04

Hei! Veldig bra skrevet og morsomme bilder! Men hvor anbefaler du å finne strøm pokemon?

Retrospekt

25.07.2016 kl.02:18

Daniel:
Jeg har ikke funnet så mange selv enda, men jeg fikk en haug med Voltorbs og Magnemites, på vei til akvariet.
Jeg har også en venninne på Sotra, som sier at det er masse electric-pokémon der. :)

Retrospekt

25.07.2016 kl.03:08

Daniel:

Men nå vet jeg jo egentlig ikke om du bor i Bergen og omegn, da.

Trond Sinfour Borgersen

25.07.2016 kl.11:26

Bare et dumt lite spørsmål.. når man setter igjen en Pokémon på en Gym og den blir overtatt, får du tilbake din pokemon og må heale den eller er den borte? Hilsen lvl 15 som ikke har testet ut Gym enda fordi jeg vil være PAWNZOR!

Retrospekt

25.07.2016 kl.16:39

Trond Sinfour Borgersen:
Pokemonen din blir satt i gymmen til du blir slått ut. I samlingen din, vil du se at den har et gym-merke på seg.
Når dette merket er borte igjen, har noen slått deg ut av gymmen, og du må heale den, men mister den ikke.

Når du har tatt en gym, får du 10 coins i belønning. Om du setter inn en weak en, på et populært sted, er det lurt å claime disse myntene i shoppen, for de mister du om du ikke claimer dem i tide.

Men, det tar 21 timer før du kan claime nye mynter, og det er derfor folk tar en gymrute, som oftest på natten, slik at de rekker mest mulig coins.

28.07.2016 kl.23:46

Jeg er ute og går nå om kvelden, og merker at spillet virker tregt. Når det dukker opp pokemon klarer jeg ikke å aktivere dem ved å trykke på dem.

Er dette pga overbelastet server?

Retrospekt

29.07.2016 kl.22:18

Anonym:
Noen ganger er det serveren, andre ganger er det telefonen din. Hvis telefonen er litt gammel, kan det hende den sliter litt med å reagere i spillet. Samboeren min har iphone 4s, og spillet virker bare på halve skjermen. Snodig, men sant.

Husk også at spillet har en del bugs.

Boostie

04.08.2016 kl.15:17

Hei,

Fin artikkel. Har likevel et par spørsmål jeg håper du kan hjelpe med.

Er det noen vits å bruke Power up før evolve? F.eks om man skal evolve en pidgey - pidgeotto - pidgeot.

Har du noen tips til hvilke pokemon man levler opp om man ikke bruker IV kalkulator? Kan man se potensialet på noen måte?

Retrospekt

05.08.2016 kl.14:32

Boostie:
Hei!
Jeg ville ikke brukt power up før man utvikler. Hvis du bruker masse candy og star dust på det, og utvikler den, så kan det hende at move setet ikke er bra nok, og du har sløst masse ressurser på den.

Etter oppdateringen har jeg ikke satt meg inn så veldig mye i justeringene de har gjort enda. Men min tommelregel er å ikke utvikle en pokemon som har under 500 i cp.

Jeg har derimot tenkt å gjøre litt research på dette neste uke, og komme med et innlegg om akkurat dette temaet, så da kan det hende jeg har grublet frem et bedre svar til deg da :) Men først skal jeg rante litt om villfarelsene folk har om pokemon-kort sin verdi, etter at tv2 kom med en artikkel om dette nylig. Grr!

Bård

06.08.2016 kl.18:11

Hei! Eggene jeg aktiviserer klekker ikke. De blir bare borte når jeg har gått langt nok. Ingen ting skjer. Hva er galt?

Retrospekt

06.08.2016 kl.18:40

Bård:
Mange opplever at animasjonen for eggklekking ikke skjer, men som regel har du likevel fått dem.
Sjekk recent pokemons, og se om du ser en du kan huske du ikke har fanget, det vil være eggpokemonen din.

22.09.2016 kl.11:40

er det større sjanse og få bedre Pokémons når du bruker de blå incabubator i for-x 10 km egg

Retrospekt

23.09.2016 kl.01:26

Anonym:
Nei. Det har ingenting og si.
Men forskjellen er at de blå, bare kan brukes 3 ganger før de forsvinner. Derfor er det lurest å bruke de blå til 5 og 10 km egg, for på den tiden du har gått langt nok, har du klekket mange 2 km egg (for eksempel) med den orange. :)

23.09.2016 kl.21:31

Takk veldig nyttig info

Liss Sandmo

20.10.2016 kl.19:18

Hvor blir det av mine pokemon baller? Jeg har både kjøpt og samlet flere og nå får jeg beskjed om at bagen min er full. Men når jeg skal fange en pokemon får jeg beskjed om at æ ikke har noen baller igjen??

Retrospekt

20.10.2016 kl.21:20

Liss Sandmo:
Hm. Dette har jeg aldri opplevd eller hørt om. Kan det hende at andre items har fylt opp bagen din? Potions, berries og slikt tar jo også opp plass.

Det kan også være at spillet ditt har glitchet. Prøv å lukk det helt og start opp igjen. Skjer det igjen, kan du prøve å avinstallere, og installere på nytt for å se om det løser problemet.

morellen

20.06.2017 kl.13:14

Spørsmål: Hvis jeg vil ha de nye utviklingene av Eevee, MÅ jeg gå 10kilometer med den Eevee'en jeg skal utvikle først??

Retrospekt

20.06.2017 kl.16:28

morellen:
Hvis du ikke har navngitt Eevee til "Tamao" eller "Sakura" og utviklet dem, så trenger du ikke det. Men disse navnene kan du bare bruke en gang, så hvis du har gjort det må du gå 10 km med en Eevee for å utvikle den til Umbreon (kveld) eller Espeon (dag).

morellen

20.06.2017 kl.16:36

ah, ok. takk!

Berit

17.07.2017 kl.09:17

Hei! Jeg har 1000 pokemon. Dette er visst maks antall man har plass til. Hva gjør jeg nå for å få plass til flere? Er det kanskje noe i spillet som jeg ikke har gjort? Tips?

Retrospekt

17.07.2017 kl.14:11

Berit:

Wow! Imponerende!
Da må du nok overføre noen med transfer. Da kan du sende pokemon til professoren for å lage plass, og da vil du få et candy for hver pokemon du overfører.

Siden du må overføre en del, kan du trykke og holde inne på en pokemon i oversikten, markere alle du vil kvitte deg med og transfere dem.

Det jeg gjør er å beholde en av hver, og de med høyest cp.
Så du vil gjerne fjerne de du har mange av og de med lav cp. :)

Skriv en ny kommentar

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits