Retrospekt tester Jabra Move Wireless Headset

For nesten en måned siden, røk mitt flotte Urbanears headset. Et headset jeg var veldig fornøyd med fordi det var god lyd, behagelig på ørene og jeg kunne brette det sammen, slik at det tok mindre plass. Det ga også muligheten til å kunne koble et headset nummer to til seg. Noe som var veldig praktisk for meg og forloveden min, når vi tok tog til og fra Oslo, siden vi da kunne se på filmer sammen, uten at lydopplevelsen ble kuttet. 

Dessverre, var ikke levetiden til headsetet noe imponerende. Det klarte å holde ut i 1 år og 3 måneder. Noe som er en helt vanlig levetid på slike dingser som dette. Men når man er så forsiktig med ledningene, og behandlet det på en så god måte som det jeg gjorde, nettopp for å forlenge levetiden, så er det noe skuffende å vite at det ikke hjalp i det hele tatt.

Derfor ble jeg så glad, da jeg på fredag som var, fikk headset i bursdagsgave fra Espen og Patrick. Jeg fikk et Jabra Move Wireless Headset. 

GENERELT:
Jabra Move kommer i forskjellige farger, hvor du kan velge mellom svart, rødt og blått. Det har en solid bøyle, som tåler en støyt, og du kan justere det etter hodet ditt. Det har myke puter, som legger seg godt på øret ditt, slik at du ikke merker noe press. Espen, som bruker briller, sa at selv for han, var det godt å ha de på seg, uten at brillene ble presset inn i skallen. Selv glemmer jeg at jeg har headsetet på meg, spesielt om jeg bruker det med den trådløse funksjonen. 

TRÅDLØSHET: 
Du må bruke bluetooth på enheten du vil koble headsetet til. Dette gjør du enkelt ved å trykke på knappen på headsetet. Ved førstegangsbruk, må du inn på bluetooth-innstillingene på enheten din, og koble det til derfra. Men dette trenger du kun gjøre en gang, etter det, kobler headsetet seg til selv. Dette er naturligvis for at man skal unngå at det kobler seg opp til andre sine enheter.
 

Det er forresten en veldig hyggelig kvinnestemme inni der, som sier ting som "Connected", "Disconnected", "No device connected" osv. Men det er ikke noe som er plagsomt. 

Når du bruker headsetet trådløst glemmer du litt at du har det på deg. Det er ingen ledninger som kiler deg på kinnet, eller som roter seg bort i jakken eller som havner under sekken du nettopp tok på deg. Du slipper at ledningen havner bak ryggen din, når du tar av deg nevnt jakke eller sekk, og livet er egentlig så mye enklere. I tillegg er det veldig lett. Det er nesten som å ha lue på seg.   

LYD: 
Det er veldig god lyd. Det rasler ikke. Det spraker ikke. Bassen er digg. Ørene dine blør rett og slett ikke, som det gjør av billig-headset. Du hører alt, slik du skal høre det. Det lekker derimot litt. Når du beveger deg over halvveis på volumet, kan andre begynne å høre, hva du hører på. Men dersom det er en del bråk rundt deg, vil ikke folk høre deg før du når tre fjerdedeler av volumet. Jeg kjefter på deg hvis du skal ha det på det høyeste. Det er ikke bra for deg.  3.5 MM JACK:  

Bluetooth tar mye strøm fra enheten din. Det er ikke noe som er headsetet sin feil, men mer en sak som mobilprodusenter bør se nærmere på. Derfor kan det hende at enheten din tømmes fortere for strøm enn du ønsker. Dette kan du unngå ved å bruke jack-ledningen du får med headsetet. Men så var det jo dette med ledningskrøll da... Likevel er det positivt at de fortsatt har gitt deg, som bruker, muligheten til å velge dette selv. 

BATTERI OG LADING:
Jeg, som iphone-bruker, får opp et ikon på telefonen, som viser at bluetoothen er på. Men det viser også batteristatusen på headsetet. Der kan man lett se om batteriet er fullt/halvfullt/nærmer seg tomt. I pakken følger det med en ladeledning til headsetet, som du kan koble til en datamaskin eller adapter som du setter i stikkontakten, og det tar bare 1-2 timer før det er fulladet. 

Du trenger ikke noe ekstra greier for å lade headsetet på datamaskinen din. Noe andre ting, ofte gjør. Når du har ladet det opp, og er klar for å ta fatt dagen med lyd på øret, så kan jeg faktisk ikke svare deg på hvor lenge batteriet holder. Det er fordi jeg har merket at telefonen min er nærmere å gå tom for strøm, enn det headsetet er. Bare i dag har jeg brukt det ganske mye, med et lydnivå rundt halvveis, i mer enn 6 timer, hvor jeg har ladet telefonen én gang i prosessen. Og da er batterinivået på headsetet fortsatt på fullt.  

MULTI-FUNKSJONER:  


Jabra Move har en rekke multifunksjoner! Bildet over viser en oversikt over hvilke funksjoner som er tilgjengelig. Det at du kan ta telefonen med headsetet er jo litt kult. Men for meg er ikke dette en relevant funksjon, siden jeg misliker sterkt å snakke i telefonen på den måten. Derfor måtte jeg ta en titt på noen andre anmeldelser, for å i det minste levere noe på dette, og der er det ikke mange som er fornøyd, da man høres dårlig i telefonen gjennom headsetet. Men dette spiller ikke inn på min personlige vurdering. 

I starten var jeg noe klønete med knappene, men etter å ha vendt meg til hvor de er, så har jeg blitt skikkelig pro. Det er ganske behagelig å slippe å måtte ta opp telefonen hver gang jeg vil skru ned/opp lyden, skifte sang osv. Spesielt deilig er det å slippe å dulte borti personen jeg sitter ved siden av på bussen, for å ta opp telefonen fra lommen. Det er noe med det å slippe å veive albuen sin opp i trynet på folk som er deilig å slippe. Både for meg og vedkommende. 

PRIS:  
Du har sikkert gruet deg litt for å vite hvilken prisklasse Jabra Move ligger i, spesielt hvis du ble litt giret på å få ditt eget. Det koster litt. Det gjør det. Men tenk over alt du tjener på det. Alt det positive jeg har sagt nå. Og her er enda en fin ting: Hvis du er en av de som har en slitt telefon, med dårlig batteri, som virkelig slukes av bluetoothen, og derfor velger å bruke ledning i stedet - så kan du trøste deg med at du slipper å kjøpe et helt nytt headset, når ledningen er ødelagt/utslitt/revnet/ledningerass. Du trenger bare kjøpe deg en ny ledning. Noe som er vesentlig mye billigere enn å kjøpe et nytt headset til 5-6-7-800 kr. 

Det er derimot en stor prisforskjell på Jabra Move hos butikkene. Det er billigst i nettbutikker (men ha i minne den frakten, da). La oss fokusere på butikk. Jeg vil oppfordre alle som vurderer å kjøpe dette, til å kjøpe det hos Spaceworld. Her koster det nemlig bare 795 kroner. SYV-HUNDRE-OG-NITTI-FEM?! ER DU SYK ELLER?! Kom an. Et skikkelig headset koster penger. Skjerpings. Du må MINST ut med 600 kroner for å få et skikkelig et. Men hvis du synes 795 kroner er mye, så bør du hvert fall ikke kjøpe det på verken Teknikmagasinet (899,-) eller Expert (999,-). Du sparer faktisk 100-200 kroner på å kjøpe det hos Spaceworld. Hvem skulle trodd at Spaceworld hadde det billigste alternativet.

Igjen, er dette en veldig god pris for alt du får av dette headsetet. 

Du kan høre på musikk mens du lager mat, uten at ledningen dupper ned i sausen din. 
Du kan faktisk SPISE uten at ledningen dupper ned i maten din.  
Du slipper å plage folk på bussen med albuen din for å endre musikken. 
Du slipper ledning! 
Du slipper å miste telefonen i bakken, når ledningen hekter seg i døren/armlener/butikkstativer/andre personer og en mengde andre scenarioer. 
Du slipper å tvinne opp ledningen hele tiden, etter at du har hatt den surrende rundt telefonen din.
Jeg kan ikke få understreke nok, hvor deilig det er å slippe ledninger. #haterledningerass 

KONKLUSJON: 
Jeg gir headsetet full pott for mitt bruk, og vil absolutt anbefale dette videre. Det er amazing på så mange måter, og det er bevist i hvor mye jeg faktisk har å si om det. Det er et headset som tar for seg alle de plagsomme elementene og opplevelsene som vi har med standard-headsets, og fikser det. Det er selvsagt ikke optimalt for gamere, da det ikke har mikrofon (som funker slik man ønsker), men det veier opp på så mange andre ting, og er definitivt det optimale hverdagsheadset. 

TL;DR - OPPSUMMERING: 
+
Lang batteritid
Du kan velge om du vil ha det trådløst eller ikke
Veldig god lydkvalitet
Multi-funksjoner
God pris hos Spaceworld
Mye for pengene
Veier veldig lite
Behagelig på ørene
Kort ladetid
Stilig design


Dyrt hos Expert
Kan ikke brettes
Lekker lyd ved høyere volum, spesielt på fullt 


#headset #lyd #anmeldelse #test #review 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits