Nye pokémonkort!

Jeg gjør noe nytt! Jeg innfører herved Pokémon-tirsdag. Let's face it; jeg skriver way much om dette emnet. Tirsdagene skal derfor vies til Pokémon. Unntaket er nyheter om spillene, slippdatoer og events.

For noen uker siden solgte jeg sjelen min, og postet en status på facebook, hvor jeg i all hovedsak spurte om det var noen som ville bytte eller donere pokémonkortene sine. Eventuelt bytte Pokémonkort, mot magickort. Jeg hadde nemlig sett gjennom kortene mine, og tenkte kort tanken på om jeg kanskje skulle selge dem. Men der satt jeg, og hadde det utrolig fint, da jeg sorterte og så på kortene mine. Jeg konkluderte raskt at jeg ikke kunne kvitte meg med dem. Jeg hadde det altfor gøy med å sortere dem. 

Jeg satte meg derimot et nytt mål: Jeg skulle gå inn for å fullføre settene, spesielt de fra de første årene. Jeg ble veldig ivrig, noe som passet dårlig med lommeboken, og var det som gjorde at jeg spurte om dette på facebook. Når man setter seg et nytt mål, vil man jo starte så fort som mulig, men dette kommer jo faktisk til å ta en del år. Det er jo mange som har disse kortene liggende en eller annen plass, og de blir bare liggende der til en mor eller far kaster dem, huset brenner ned, eller til man flytter, og kaster store deler av det man har. Så hvorfor ikke prøve, right? 

Nå sitter jeg her, med alle kortene jeg har fått, og jeg har fått en hel haug. Jeg fikk en kjempeflott samling fra Anton inkludert en helt nydelig boks from back in the days, og jeg fikk en enda større haug fra barndomsvennen min, Preben, hvor han fikk magickortene mine. Det var helt logisk for oss å gjøre dette byttet. Nå sleever jeg, sorterer etter sett, og setter dem sammen etter nummer i serien, og jeg storkoser meg. Det er mye arbeid derimot, og jeg har ikke nok plass til alt, så fremover blir det en del handling av albumer og sleeves.

Jeg har ikke fått gått gjennom alt enda, men jeg skal vise dere noen kort fra favorittsettene mine. 


Team Rocket serien er definitivt blant favorittene mine. Det er noe eget ved måten disse kortene er illustrert på, som gjør at jeg bare drømmer meg bort til en egen verden. Jeg klarer ikke helt sette ord på det, men jeg kommer nok aldri til å gå lei av disse kortene. 


Gym heroes og gym challenge er også kort jeg liker godt. Det er nok i all hovedsak, fordi pokémonene til gymlederne i tv-serien og spillene, får en større personlighet på kortene. Det er ikke "bare" en Gastly, det er "Sabrina's Gastly", som skinner gjennom måten de er tegnet på. 


Neo destiny er interessant, fordi jeg liker konseptet med light og dark pokémon, men også shining pokémon. Når jeg tenker meg om, så tror jeg faktisk ikke at jeg eier et eneste shiningkort. Det må selvsagt gjøres noe med. 

In other news: Jeg har laget en instagram til bloggen min. Håper du har lyst å følge meg der, bare søk etter retrospektblogg, da blir jeg glad! 

Noe annet som er verdt å nevne, er at jeg kommer til å hoste en giveaway snart. Jeg driver fortsatt å lurer på hvordan jeg skal sette det opp, men jeg har satt sammen en ganske kul stæsj-pakke til den heldige. Stay tuned! 


Denne har jeg faktisk laga sjæl ass. Ikke at det var en utfordring, og jeg har jo ikke laget galaksebildet, men resten har jeg! Det er fra 2014 da, så er en stund siden. 

#pokemon #pokemonkort #tcg #samling 

15 kommentarer

Garden Gamer

05.04.2016 kl.21:11

Vil dette si at du spiller både Magic og Pokemon TCG? Selv åpnet jeg noen Oath-boostere i dag. Jeg fikk min femte Endbringer:p

Jeg har ikke akkurat kjøpt SÅ mange Oath-boostere at jeg burde ha dobbelt opp av mange rares, men her sitter jeg altså med FEM av samme type!

Retrospekt

05.04.2016 kl.21:41

Garden Gamer:
Jeg spilte en gang i tiden, var veldig casual player, og det krasjet dårlig med intense spillere, du vet, de som spiller for seg selv i 10 minutter før det er din tur. Så fikk litt avsmak, og det gjorde at kortene bare ble liggende der, og jeg endte opp med å ta med meg mindre brettspill istedenfor :P

Kjenner igjen det fenomenet da! Har også opplevd det med pokemon-boostere. Hvor jeg tre ganger på rad endte opp med manectric ex x)

sceneteppe

05.04.2016 kl.21:36

Så gøy å snuble over bloggen din!

Jeg digger kortspillet og har flere deck selv, men bloggere som skriver om det er sjelden vare :D

Retrospekt

05.04.2016 kl.21:45

sceneteppe:
Så kjekt å høre!
Jeg er ganske åpen om interessene mine, og til tross for at jeg snart er 25 år, så er og forblir, dette interesse nummer 1^^

Garden Gamer

05.04.2016 kl.22:14

Skjønner hva du mener. Pokemon TCGs store styrke etter min mening er hvor fort det går og at man kan trekke så mye og Pokemon, selvsagt:) Artig med coin-flip også!

Retrospekt

05.04.2016 kl.22:52

Garden Gamer:
Coin-flip er farlig! Jeg flippa en mynt i øyet på noen en gang, var litt mer forsiktig etter det x)
Men spiller som regel online om jeg vil spille spillet. Kjenner få som faktisk gidder irl :(

Jeg gjorde forresten det SYKESTE tradet på ORAS her om dagen! Jeg tradet fra med en Fraxure på GTS, for en SHINY EEVEE. Kunne ikke tro at det faktisk skjedde, så måtte faktisk be Patrick dobbeltsjekke for meg! O_O

Garden Gamer

05.04.2016 kl.23:07

XD Morsomt! Håper han ikke ble blind, da.

Shiny Eevee! Det er jo drømmen! Gratulerer:)

Den lille Pandaen c:

06.04.2016 kl.14:53

Elsker bildet ditt <3

Retrospekt

06.04.2016 kl.21:23

Den lille Pandaen c::
Takk ^^

Brettbart.no

06.04.2016 kl.22:34

Morsomt lesestoff dette. Gøy å se bilder av gamle kort. Trist at man ikke har noen av de lenger selv. Har på en måte begynt på nytt igjen nå, men tar nok litt tid før man får ting på plass.

Coin-flip er genialt, men satser man mye på dette så bør man noen kopier av Trick Coin i dekket sitt.

Retrospekt

07.04.2016 kl.00:26

Brettbart.no:
Skal du starte helt fra starten da, eller blir det å begynne der de er nå? :)

Coin-flip *grøss*
Jeg tror hovedproblemet mitt med de er at de er litt for lette, klarer ikke helt å koordinere kraften i fingrene mine, med vekten på mynten, skulle jeg ikke ha trick coin-kortet tilgjengelig til spill x)
Men nå spiller jeg hovedsakelig på appen, da. Der går det fint for seg :P

Brettbart.no

07.04.2016 kl.11:06

Er nok XY serien som det går i ja. Selv der er det jo mye. Spiller også mest online. Har sikkert mer enn det dobbelte av kort der i forhold til hva jeg har i fysisk form. Men så er det jo det evige økonomi spørsmålet da. Jeg er jo også veldig glad i andre bordspill. Og når det gjelder kortspill er nok LCG biten litt lettere enn TCG for lommeboka. Kommer jo litt an på hva du foretrekker. Samlebiten blir jo litt borte når det gjelder LCG.

Retrospekt

07.04.2016 kl.14:45

Brettbart.no:
Jeg er nok litt mer opptatt av samlebiten, enn spilledelen når det kommer til kortspill. Og jeg begrenser jo meg selv en del, når det kommer til innkjøp av nye kort, så har jo en god del hull i samlingen.

Spiller en del brettspill, og deckbuildingspill, men det der går det ikke så mye penger ut, siden jeg er medlem av en brettspillforening, der vi blir enige om hva vi skal kjøpe inn med frifondsmidler vi får fra Hyperion.
Men det blir nok litt mer fokus på å kjøpe inn til seg selv, den dagen jeg har kjøpt mitt eget sted. Drømmen er å ha et eget bibliotek med spill, brettspill og litteratur ^^

Robin Bærheim

28.04.2017 kl.04:03

hvordan vet du hvilken rekkefølge de skal sorteres i ?

Retrospekt

29.04.2017 kl.16:56

Robin Bærheim:
Nede i høyre hjørne ser man hvilket sett kortene tilhører med et ikon, her står det også et tall for hvor mange kort som er i settet. Typ 12/109 for eksempel. Tallet til venstre sier hvilket nummer kortet har, mens tallet til høyre forteller antall kort i settet :)

På de eldre kortene ligger ikonet for settet på høyre siden av bilderammen sitt hjørne, mens tallet fortsatt er nede i hjørnet ^^

Så da sorterer jeg først alle kortene som tilhører samme sett, og deretter setter jeg dem i rekkefølge etter nummeret de har :)

Skriv en ny kommentar

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits