09. Hverdag

Kjære 2016,

2016, du altså. Ja, og det mener jeg. 

Hva var dealen din, når du tok over jobben for 2015? Var målet ditt å etterlate mest mulig rot til 2017? Du har gjort mye snodig i år. Brexit? Trump som president? Utallige terrorangrep? En enorm flyktningkrise? Hadde du en bucket liste over alle kjendisene du ville bli kvitt i år? Ikke helt moden for jobben som årets år? 

Sukk. Du har gjort mye rart, og du overrasker meg ikke lenger, det er sikkert. Men la oss se vekk fra alle de kjipe tingene du har gjort i år, og heller se på hva du har gjort for oss innenfor spillverdenen. For der har du jo klart mye etter min mening. Kan det tenkes at du egentlig bare har jobbet med tanken om at vi her på jorden bare er et spill? Kanskje du har sett på oss som simmene dine, og at du er en spiller, som styrer alt som skal skje med oss? Kan tenkes. 

Skal vi se. Du har jo klart noe. Det har du. Pokèmon Go alene har jo vært en svær suksess. Folk mistet forstanden av å jakte på små digitale vesener i form av pokémon. Du fikk folk til å mosjonere uten at de var klar over det. Jeg har sett ansatte fra kommunen samle seg for å gå på tur med jobben for å fange pokémon. Jeg har sett ungdommer henge i flokk utenfor akvariet i Bergen. Jeg har sett en hel gjeng med sommerleirdeltakere til Hypercamp, stoppe på Tøyen t-banestasjon, for å fange en Pikachu. Og hvordan de samme ungdommene har fått abstinenser fra spillet på Hudøy utenfor Tønsberg. Ja, til og med statsministeren vår, har spilt pokémon go. Det har jo vært festlig. Som du har fått med deg har jeg jo rapportert fra felten, både før og etter jeg fikk spille det selv. 

Livet blant dyrene av Jenny Jordahl. Sjekk henne ut, hun lager mye bra!

Egentlig, har du gjort mye bra for Nintendo i år. Slik som Yo Kai Watch, Pokémon Sun & Moon, og ikke minst NINTENDO SWITCH! Og om jeg er glad for at det ikke er du som er året den faktisk kommer ut. Du hadde nok kludret det til på et vis også. 

For oss Pokémon-entusiaster har du jo levert 20 års-jubileet. Det har vært enormt stas å få tak på de siste legendariske pokémonene til pokedexen min i spillene. Svært fint har det også vært å få samle på Mythical Collection bokser med 11 forskjellige legendaries. OG NÅ ER DEN SISTE BOKSEN PÅ VEI I POSTEN TIL MEG! YES!
Men, 2016, kunne du ikke latt noen andre enn BR få ansvaret for å distribuere disse? For et rot det har vært. Stadig forsinkelser har det vært. La Outland ta seg av dette neste jubileum, VÆR SÅ SNILL.

Bilderesultat for nintendo switch vs ps4

Mini-NES'en, som Nintendo kom med i år, var fin da. Du fikk med Galaga! Jeg må innrømme jeg var litt furt når min forlovede hadde regjerende highscore en stund, men jeg tok over den til slutt! Var kanskje ikke den beste vinneren...MEN SÅNN BLIR DET NÅR MAN ENDELIG VINNER OVER HAN, FOR HAN VINNER ALLTID! ...det er liksom en grunn til at vi skjeldent spiller sammen.

Noe av det beste i år, her på nerdefronten, må uansett være slippet av Owlboy. DET TOK BARE NI ÅR. Kanskje det er dette du har hatt alt fokuset ditt på, mens verden gikk i grus rundt deg? Var kanskje lei av å vente du også? Takk for at du gjorde dette offentlig for oss alle. Det har vært en fryd. En sann glede har det vært å følge med på teamet etter slipp.

Kanskje det er derfor dette er det vakreste jeg har sett i år:


Gjengen fra D-Pad Studio, dagen Owlboy ble sluppet.

Og, 2016, la meg bli litt personlig med deg her også. Jeg er veldig glad for at du har slengt meg inn på studier igjen. Bare dette første semesteret i år, har virkelig vært fint. Tiden har gått så fort, og jeg er svært glad for det. En annen glede er jo at jeg fortsatt har min flotte familie, både den jeg ble født inn i, og den jeg har valgt selv. Samme med Hyperion-miljøet, og gleden av å få fortsette å få være leder for Hyperion Vest, og stadig få møte flott engasjert ungdom som vil skape aktivitet for andre. Det er så utrolig fint å se!
Jeg er også veldig takknemlig for tiden jeg fikk med Rain AS. En utrolig kjekk jobb, med flotte kollegaer, og ikke minst alt det jeg har lært. Og erfaringene mine i år, har vært mange, og det, 2016, det er jeg veldig takknemlig for. Synes derimot du skulle latt meg få se litt flere himmelfenomen. Jakten på nordlys, stjerneskudd, blodmåner og formørkelser har vært tøff med alle disse skyene du har latt henge tungt over Bergen i år. Ikke veldig hyggelig av deg, så du kan fortelle 2017 at jeg vil se mye av det når han begynner på jobb. 

Jeg håper du reflekterer over jobben din i år. For hvis du kommer tilbake i 2026, så håper jeg du gjør det litt bedre. Vi er ikke et spill du kan starte på nytt igjen, men du skal få en sjanse til å gjøre opp for deg. Det er nemlig viktig å gi nye sjanser, synes du ikke?    

Til slutt vil jeg bare si at det har vært veldig kjekt å blogge i år. Både på grunn av dere lesere, Spillmagasinet og alle dere som har motivert meg til å fortsette. Så med det vil jeg si takk for det gamle, og...

GODT NYTTÅR!

Arts & Crafts for nerder: Lag dine egne bordbrikker, magneter eller nøkkelringer!

Noen ganger er man i det kreative hjørnet, og dyrker interessene sine på andre måter enn man vanligvis gjør. 
Noen uttrykker interessen gjennom å lese om det, andre gjør det gjennom cosplay, tegning, filming, klær man går med og lignende. 

Jeg liker godt pokémon, og har derfor laget meg noen bordbrikker til det nye stuebordet, som mamma donerte etter flyttingen sin. 
Man trenger ikke så voldsomt mye, for at dette skal gå i boks. 

 DETTE TRENGER DU:   

 • Finn ut hva du vil perle. Det finnes masse sprites som er små nok til å gjøre dette, på nett. 
 • Perler i de fargene du trenger. (Disse er rimelig billig i butikkene, og har som regel en kampanjepris for hver femte pose du kjøper. 
 • 1 Perlebrett, fortrinnsvis de store brettene.
 • Strykejern
 • Bakepapir, pizzaark etc.
 • Tid

Hva gjør du? Du perler motivet du ønsker. 
Stryk første siden, kjøl det ned, og deretter stryk den andre siden. 
På den måten unngår du at det ikke bøyer seg, og blir flatt. Det er viktig.

 PERLER TIL OVERS? 

Magneter: Du kan lage magneter til kjøleskapet, og da trenger du bare magneter til å feste på baksiden, og lim, hvis magnetene ikke inkluderer noe å klistre dem fast med. Du kan for eksempel lage mini-gameboys, Mario-sopper, eller små sprites fra favorittspillet ditt.

Nøkkelringer: Kjøp deg noen nøkkelring-hanker hos en hobbybutikk, eller bruk en du har fra før av. Gjenbruk er kult. Stryk hanken sammen med perleverket, eller lim dem på. Det blir litt opp til deg selv. Her er det også lurt å stryke på begge sider, slik at det holder seg, og ikke blir ødelagt. 


#artsandcrafts #diy #kreativt #fandom #dataspill 

Retrospekt uttaler seg i mediaPå torsdag ble jeg kontaktet av NRK Østfold. WOW NRK?! I know right! 

De skulle skrive en artikkel om pokémon-kort, og ville høre hva jeg hadde å si, etter å ha lest blogginnleggene mine om dette. 

Jeg har jo tidligere sagt hva jeg mener om slike artikler, fordi slike artiklene ofte skrur opp forhåpningene til folk, mer enn de informerer om hva som skal til for å tjene penger på gamle pokémon-kort. Derfor ble jeg lett med på å si et par ord om dette, da NRK tok kontakt. Nå kunne jeg endelig få presisere et par ting, som er viktig å få frem, når man skriver om dette. 

Artikkelen kan du lese her: Pokémon-kort går som varmt hvetebrød 

Det er jo veldig spennende dette her, og det var jo ikke akkurat dette 10 år gamle Trude, trodde hun kom til å gjøre med pokémon-interessen sin, 15 år senere. Hadde jeg kunne dratt tilbake, skulle jeg dratt til 10 år gamle meg, og gitt henne en high five. We did it! 


 #pokemon #pokemon20 #nrk #spmg #kortspill

Gå for dem som ikke kan


På lørdag som var, gikk pride-paraden i Bergen av stabelen. Det sies at vi i år også, slo deltakerrekorden, for oppmøtte i paraden. 

Er ikke det flott? Er det ikke flott å se at dette antallet stadig vokser, år etter år? Definitivt! Flere og flere støtter det homofile miljøet, og det varmer hjertet mitt. Men det er fortsatt mange land igjen, som ikke ligger på samme nivå som oss i Norge, og det er en god del arbeid igjen der. 

I paraden i år, gikk jeg med Hyperion Vest, som er et av regionslagene i Hyperion - Norsk Forbund for Fantastiske Fritidsinteresser. Nerdenes forbund - for å kort oppsummere hva det er. Forbundet som jobber for at barn og ungdom skal kunne ha muligheten til å drive med fritidsinteresser som dataspill, rollespill, laiv, cosplay, og kortspill (for å nevne noe) på et sosialt og inkluderende nivå. Hvor ungdom kan arrangere aktiviteter for ungdom. 

Hyperion bidrar blant annet med midler til arrangementer som The Gathering, ByLan, Arcon, Regncon og Torucon. Og som frivillig i Hyperion, lærer man mye om organisasjonsarbeid, og man får gleden av å skape aktiviteter til andre ungdommer.

Men mest av alt, er Hyperion et inkluderende miljø.
Og derfor gikk vi i Pride-paraden i år. 

Vi aksepterer alle uansett hvilken variant man kommer i. Alle er velkommen hos oss. 

Årets deltakelse i paraden, var vår første noen gang. Og det gikk over all forventning. Dette var en av de første planene mine, som leder av Hyperion Vest. 
"Dette skal vi gjøre!" sa jeg til meg selv. Og det gikk med glans! 

Det er vakkert å se alle disse flotte, unike menneskene, komme sammen på denne måten. Og den gleden får jeg oppleve hos alle medlemsforeningene våre. 

Men etter det som skjedde i Orlando, er det nå, enda viktigere å delta i arrangementer som dette. Det er fortsatt mye hat i denne verdenen, mot homofile, transpersoner, og drag queens and kings. Jeg vil derfor komme med en oppfordring til alle dere som bor et sted, der paraden ikke har gått enda. Gå for de som ikke kan. Gå for ofrene som ble drept i Orlando, og deres pårørende. Gå for de du selv kjenner. Støtt dem. Vis til verden at du aksepterer disse menneskene som de er. Det er viktig å stå sammen. 


#pride #kjærlighet

Typisk


Noen ting er bare helt typisk, og det er som oftest noe de aller fleste av oss kan kjenne oss igjen i. 

For det er jo bare helt typisk når...

...du har så mange spill å velge mellom, at du ikke vet hva du skal spille
...du har kjøpt deg 5 nye spill, og du ender opp med å spille et som ikke er nyinnkjøpt
...du ragequitter et spill, og etter fem minutter, plukker opp kontrollen igjen fordi du er så sta at du bare
   MÅ klare det
...du handler inn mange spill fordi de var på salg, og innser at nesten alt du kjøpte var dritt
...du i stressende øyeblikk, sklir av spaken på kontrolleren, og taper et liv - fordi du er så klam på
   hendene. Curse you Nintendo-kontrollere! HVORFOR ER SPAKENE DERES SÅ GLATTE?!
...du må skikkelig på do i en helt intens bossfight, som ikke burde pauses
...du ikke ser en dritt av skjermen fordi katten din fant ut at den skulle blokkere alle synsvinkler
...strømmen går, og du har ikke savet på en evighet
...NOE krasjer, og du ikke har savet på en evighet. 
...du sitter fast i et spill, og blir flau over deg selv fordi løsningen egentlig var helt åpenbar
...du oppdaterer et spill eller en konsoll, og internettet ryker, slik at du må begynne oppdateringen på
   nytt
...du bare skulle spille 1 time eller 2 før du la deg, og endte opp med å spille til 4-5 om natten
...du slår noen i trynet, fordi du glemmer at du spiller VR-spill
...du helt spontant kaster fra deg alt, og hopper opp i redsel fordi katten streifet leggen din, og du trodde
   det var et insekt
...du har dekket vinduet skikkelig godt til, og EN solstråle når gjennom, og treffer skjermen på et
   skikkelig irriterende punkt
...du er så konsentrert at du glemmer at pizzaen er i ovnen. For hva skal du med alarm? Man ser jo
   når den er ferdig
...det er SÅ mye dialog i spillet at du sovner på sofaen
...du er på LAN, og hører den j**** zebra-sangen, og får den på hjernen

Ja, det er helt typisk. Kjenner du deg igjen i noe av dette? 


#typisk #gaming #gamer #spill #spmg

La oss oppsummere hva som har skjedd i det siste

Nå er det lenge siden dere har hørt fra meg, og det er det gode grunner til. 

Jeg har nemlig plutselig fått en veldig trang timeplan, så jeg har opplevd flere ganger de siste ukene, at jeg har sovnet foran skjermen. Det har seg slik at jeg har fått en ny jobb. Jeg er ikke helt klar for å fortelle dette helt enda, men det jeg kan si er at lederegenskapene mine, og muligheten til å lage noe - er en stor del av jobben. Det er kjempespennende! 

Jeg kan dokumentere min travle hverdag med å fortelle at da jeg for litt over to uker siden, da jeg fikk hendene mine på Yo-Kai Watch, bare har spilt 12 timer til sammen. Det er ganske lite på to uker synes jeg! (Det er forresten et veldig gøy spill, så jeg anbefaler dere å skaffe dere det, om det ikke allerede er gjort.) Ikke helt overbevist? Les anmeldelsen til GardenGamer! Han har nemlig klart å formulere spillet, akkurat slik som jeg tenker det er av det lille jeg har fått spilt.

Andre ting som har skjedd siden sist jeg skrev, er 17.mai. Hvor jeg brukte dagen på å gå i hovedprosesjonen med Hyperion Vest, og alle som dukket opp. Det er like koselig hvert år, og jeg har bemerket meg at publikumet ved teateret - er og forblir - den mest ivrige delen av ruten. Det er her de jubler, synger, og heier på de som passerer i toget. Noe som virkelig gir deg enda mer energi i toget. 


Er det ikke en flott gjeng eller? 

Jeg har også vært på kurs uken som var. Dette kurset gikk over to dager, og jeg ble kurset i en metode som kalles "Design Thinking". Dette var nyttig på mange måter, og er absolutt noe jeg kan ta med meg videre i alt jeg driver med. Det er en måte å bruke empati, til å finne ut hva målgrupper du sikter deg inn på, har behov for uten at de vet det helt selv. I tillegg har jeg også fått leke mye med idémyldringsmetoder, prototyp-bygging, og hatt det veldig gøy med post-it lapper. Sånn helt kort fortalt; så er prosessen slik: 


Og slik: Jeg har også hatt bursdag! På fredag som var nådde jeg level 25! Noe som ble feiret med fest. De flotte menneskene jeg har i livet mitt, organiserte en feiring uten like, med barnebursdagstema. Jeg fikk selvsagt min egen krone, flotte gaver, og kake med lys på. De stelte i stand velkjente leker, som fiskedam, og "sett x på x"-leken. Det var altså en kjempegøy måte å feire det å bli 25 år på, og jeg kunne ikke bedt om noe bedre. Jeg skal prøve å skjerpe meg litt når det kommer til bloggingen derimot. Og det skal jeg kicke off med å gi vekk 3 Darkrai-koder til leserne mine. Men mer om det imorgen! 

#hverdag #bursdag #kurs #17mai 

Hvorfor er det sløs med tid?


For mange år siden, snakket jeg med en venninne om spill som fritidsinteresse, og jeg husker at hun var uhyre negativ til dette. På det tidspunktet var hun gravid, og ventet sitt første barn. Og jeg husker at hun sa "Min unge skal IKKE få spille spill i det hele tatt!"

Jeg husker at jeg tenkte "Hvorfor ikke?"

Jeg stilte meg det samme spørsmålet i dag.  

Da jeg var liten, var dataspilling det jeg drev mest med på fritiden. Jeg vokste opp i en liten bygd, og det var lange avstander til både venner og fritidsaktiviteter. Dette gjorde at det kun var fotball og kulturskole som var tilgjengelig i nærområdet. 

Kulturskolen kostet mye penger, og jeg hadde heller ikke noen interesse for noen av tilbudene de hadde. Jeg prøvde meg på fotball også, men man kan trygt si at jeg var den dårligste spilleren kommunen hadde sett. Helt seriøst. Jeg ble satt i målet som keeper, for hvilke skade kunne jeg gjøre der? Det hjalp ikke laget så veldig at jeg var skikkelig redd for spillere som skjøt ballen hardt mot meg, og reagerte med å flytte meg slik at den kom inn i målet. Ikke kunne jeg skyte ballen ut heller, for den gikk rett opp, og ikke fremover. 

Nei. Det var ikke så mye å velge mellom. Det var ikke noe jeg var flink til. 

Jeg endte opp med å bruke dagene mine med venner, tegne og spille på pc og gameboy. Jeg og min bror fikk være med i en klubb, som sendte barnespill hjem i posten til oss, og slik var det helt til jeg begynte på videregående og flyttet til Bergen. 

Men det var ikke før jeg var rundt 18-19 at ting virkelig begynte å endre seg. Det var da jeg traff Patrick, min forlovede, som introduserte meg til så mye og mangt. Jeg ble dratt med på brettspillklubber, rollespill, og vi spilte dataspill sammen. 

I dag bruker jeg store deler av fritiden min på å sørge for at ungdom vet at de kan skape sin egen fritid, ved å stifte en spillforening. Det er jo ikke slik at alle der ute passer inn i de tradisjonelle fritidsaktivitetene som idrett, musikk, dans eller drama. Mange faller utenfor. De føler ikke at noe passer for dem. De er gjerne ikke med på dette heller, fordi de ikke har venner, eller sosialt sett føler de ikke passer inn.  Du har også alle de som heller velger å henge i sentrum. 


Alle passer ikke inn i de samme interessene. Men jeg synes det er kjipt når folk sier til meg "Men spill er tull. Det er sløs av tid, og du lærer ingenting av det." 

"Hvorfor?" spør jeg når jeg snakker med mennesker som mener at spill bare er tull. Hvorfor er det tull å bruke tiden sin på en interesse man liker? Hvorfor skal alle drive med det samme? Hvorfor mener du dette? 

Spill er sosialt. Det kan være kreativt. Det kan være inspirerende og fantasifullt. Det kan legges mye inn i det. Man utvikler jo egenskaper her også.

Ta en titt på alle som spiller rollespill. Dette er en interesse som krever fantasi, og evnen til å gå inn i en annen karakter, en ukjent verden. Det krever at man bruker hodet, for å nå målet. 

Ta en titt på de som cosplayer. Er du klar over hvor mye arbeid som legges ned i alle kostymene? All kunnskapen og evnene man må tilegne seg for å få det til? Kjennskapen man må ha til karakteren man ønsker å være? Motet det tar å vise det frem? 

Ta en titt på de som spiller dataspill. De må reagere raskt. De må bruke hodet. Tenke, gruble, forstå. De må legge strategier, kommunisere, og samarbeide, spesielt om de spiller i grupper. Du har de som spiller profesjonelt, og du har de som spiller casual. Uansett utvikler en seg egenskaper som kan være nyttig, på lik linje som en som spiller fotball. 

Ta en titt på de som spiller kortspill. Er du klar over mye arbeid det krever å lage et godt deck? Alt du må tenke på og forutse? Hvilke styrker og svakheter du må se etter? Det er like krevende å spille magic, som det å spille sjakk på et konkurrerende nivå. 

Ta en titt på de som driver med laiv. Levende rollespill. All tiden som legges ned i å utvikle et spill som holder alle deltakerne aktive, samtidig som det gir dem rom for at spillerne har litt frie tøyler. Det er ikke bare bare. De må også ta høyde for folk som har erfaring, samtidig som at det er nybegynnere med. Du må ha evnen til å tenke som en helt annen person, være en helt annen person.   

Jeg vil ikke si at spill er tull. Det er ikke sløs med tid. Det er en like krevende interesse, innenfor alle de ulike aspektene ved det, som de tradisjonelle fritidsaktivitetene er. Og det er klart - alt med måte, uansett hva du velger å bruke tiden din på. 

Verden er så stor. Det er ikke plass eller behov for at alle gjør det samme. Det er viktig å ta vare på seg selv, og holde seg aktiv, men det er like viktig å bruke fantasien, og hodet. 

Level 6!

Det er på tide at litt kliss inntar bloggen min. I dag har nemlig jeg og forloveden min vært sammen i 6 år. 

WHAT. Det er mange år det, når man fortsatt er ung. 

Vi lurer jo selvsagt på hvordan vi har klart det, og har samlet opp noen gode tips til fremtidige kjærestepar. 

 • Etabler hva som er viktig for deg  
  • Spillsamlingen skal aldri selges eller kuttes ned på
 • Vær deg selv 100%, fra starten av
  • Det er slik du ender opp med en liste over bøker du må lese
 • Ikke spill multiplayerspill sammen 
  • Co-op er greit, det blir det lite krangling av
 •  Dine venner er mine venner
  • Ikke nekt kjæresten å være med noen av vennene sine, bli heller kjent med dem. (Spesielt barndomsvenner, de har mange gode historier på lager) 
 • Gjør husarbeid
  • Er du den parten i forholdet, som gjør null til ingenting av husarbeid, kan du banne på at det klikker for den andre parten etter en stund. Bare gjør det. 
 • Snakk sammen
  • Er det en ting jeg har erfart, så er det at forhold rundt meg, ryker, dersom man ikke snakker sammen. Si derfor i fra, når det er din tur til å spille playstation
 • Ta med deg brettspill, når du skal besøke svigers
  • Det er alltid greit å spille sammen, når man er på besøk 
 • Et par "get out of jail for free cards"
  • Det er greit å være på samme side som kjæresten sin. Spesielt i situasjoner der man er usikker på om man har valgt riktig utdanning, ønsker å slutte i en jobb, og slike store avgjørelser. 

Kan det hende vi traff jackpot, når vi møtte hverandre? Godt mulig. La meg komme tilbake til det om 10 år. 

#kjærlighet 

5 ting man burde ha

Når man er litt nerd, så er det noen ting man bare MÅ ha. Jeg har laget en liste over generelle ting, som nesten er litt obligatorisk å ha, for alle oss som en interesse vi brenner for, om det så er dataspill eller rollespill, brettspill eller kortspill. Eller kanskje litt av alt? 

1. Man burde ha bokhyller. 


Muligheten til å vise frem samlingen står sterkt hos mange av oss. En av mine drømmer, for fremtiden, er å ha et stort nok sted å bo, hvor jeg har muligheten til å ha et eget "bibliotek". Og det skal gjerne også ha et hemmelig rom, slik at de aller viktigste tingene jeg eier, kan stå skjult, når jeg er bortreist, og stedet er tomt og sårbart for innbrudd. Den sentimentale verdien ovenfor ting, kan jo ikke helt erstattes med forsikringspenger. 

Men det er noe ved det. Det å kunne vise frem hva man har av spill i alle former og farger, samlefigurer, og andre saker og ting. Ikke bare spill, men for min del, også pop-up bøker og annen litteratur. Det er jo også noe med det å ha gjort seg flid med fremvisningen, som gjør at personer som er på besøk, ikke nødvendigvis tør å plukke på alt uten å spørre. 

Bokhyller er et must-have. Til tross for at flere og flere av oss, går over til det digitale formatet, som gjør at fysiske dataspill, minker i hjemmene til folk. 

2. En kopp


En helt egen kopp, som sier litt om hvem du er, og hva du liker, er noe man burde ha. Man trenger ikke nødvendigvis være glad i kaffe for å ha det heller. Noen foretrekker te, andre kakao, eller kanskje en digg kopp med varm solbærtoddy til forkjølelsen? Det er mye man kan drikke fra en kopp. 

3. En good-luck-charm


Eller bare en maskot? Når du skal ut i de verste bossfightene er det greit å ha en egen companion, som bringer deg lykke i fighten. Min companion er Wall-E. Det har noe med at da jeg bodde i min lille hybel, for en god del år siden, ene og alene, kunne jeg bli noe selskapssyk. Det som er så spesielt med min, er at jeg kan snakke med den. Sier jeg noe, svarer den tilbake, og selv om han ropte etter Eve hele tiden, var det bedre enn å være alene hjemme. Call me crazy.

4. En spillforening


Illustrasjon av: bobkitty

Alle burde ha en spillforening å gå til. Et sted der man kan gro interessene sine er viktig, og det å treffe likesinnede i en spillforening, er en god start. Det er jo også slik at idrett, fortsatt er den største fritidsinteressen i landet, og den kommer nok til å være det. Men det er jo ikke alle der ute som synes det er interessant, eller som har anlegg for det. 

Selv vokste jeg opp i en liten kommune der fotball eller kulturskolen, var det flertallet drev med, og jeg endte opp med å være mye hjemme, hos venner eller spille. Da jeg flyttet til Bergen derimot, åpnet en helt ny verden seg for meg, og jeg fant personer som var interessert i det jeg også likte å drive med. Derfor er det viktig å ha en spillforening, og om du ikke vet om noen, må du bare spørre meg, så kan jeg se hva jeg finner. Om ikke, kanskje du skal starte en? 

5. En con-liste


Illustrasjon av: patrickballesteros

Det er viktig å holde seg oppdatert på hvor det skjer ting. Å dra på con, og andre arrangementer, er like viktig som å ha en spillforening. I løpet av uken skal jeg levere en liste over arrangementer til dere. For det er noe eget ved å dra på store arrangementer, og møte nye folk, sammen med vennene sine. Ikke bare det å treffe folk, men å få muligheten til å prøve nye gadgets, eller lære nye ting gjennom spennende foredrag o.l. er også en stor del av opplevelsen.
Har du allerede planer om å dra på et arrangement i år? Let me know, slik at det kommer med på listen senere denne uken.   

#spillforening #companion #arrangementer #kopp #bokhyller

Endelig er tegningene deres ferdig

For noen uker siden la jeg ut et innlegg, hvor dere skulle lage dere en karakter, og det skulle jeg bruke til å tegne og male noe til dere. Etter planen skulle disse kommet ut forrige lørdag, men det å konstant hoste, og snørre, gjorde det ikke så enkelt. Men i dag fikk jeg malt ferdig den siste, uten å være redd for å male heftig utenfor streken. Dessverre ble tegningene fotografert med ipaden, fordi jeg - som mange andre TG-deltakere, ikke har pakket ut greiene sine enda, fordi vi har vært syke. Jeg kan heller oppdatere dette innlegget, når jeg får rotet frem kameraet mitt, og tatt noen bedre bilder. 

But I present to you: 


Gardengamer, en mage, uten nugatti i tenna. Gardengamer er en blogger jeg har veldig sansen for, rett og slett fordi innleggene hans er så morsomme. Det er denne bloggen jeg besøker dersom jeg trenger å le litt, og han er også blant mine første lesere, som også er enig i at det er helt normalt å ha samtaler med seg selv. 


Morellen, en hunter, som har herbalism som sitt profession. Morellen kan fint fighte en battle med fiender, og slå dem ned mens hun oppdager nye blomsterarter. Morellen har en blogg hvor hun skriver om de flotte dyrene sine, og det siste hun har lest innen litteratur. Rapportene av bøkene er svært nøye og godt skrevet, til den grad at jeg flere ganger får lyst å lese dem selv. 


Pandacat er en alvemage, som egentlig endte opp med å være litt mer hunter enn mage. Pandacat har også sydd seg en ny, fresh kjole, for selvom man er badass, kan man noen ganger lage seg noe litt ekstra pent. Pandacat er en blogger som beskriver seg selv som en "veldig rar, sær og ikke så høy skapning", og skriver i stor grad om hverdagen sin, og sitt brede spekter av interesser som blant annet manga, anime, bøker, filmer, og samboeren sin. 

Det har vært gøy å tegne disse til dere, og det er min måte å vise at jeg setter pris på at dere leser bloggen min. Det har også vært spennende å kunne utforme tegninger innenfor områder jeg normalt sett ikke pleier å tegne, så jeg håper jo at hendene mine har lært litt nye kunnskaper. Men det er klart, jeg har jo tatt meg litt kunstnerisk frihet oppi det hele, og det merker sikkert noen av dere. 

#tegning #vannmaling #karakterer #blogger
 

Lag deg en karakter, og få et easter egg


Illustrasjon av: PandaPhobia

Det er påske snart, og jeg har planlagt et easter egg til de flotte leserne mine. For at du skal bli en del av dette, er det viktig at du svarer i kommentarfeltet på det som kommer videre nå.

Hvilken rase er du? 

 1. Human
 2. Elf
 3. Gnom

Hvilken class er du? 

 1. Mage
 2. Hunter
 3. Medic

Hvem er din companion?

 1. En enhjørning 
 2. En katt
 3. En føniks

Hva er ditt profession?

 1. Tailoring
 2. Herbalism
 3. Fishing

Vi stopper der. Du kan velge en av hvert alternativ i spørsmålene. Fortell gjerne også litt om hvordan du ser ut. Hårfarge, lengde på håret, øyefarge, og kroppsbygning. Hva jeg skal med dette kan du sikkert gjette deg til, men det innebærer vannmaling. Resultatet legges frem på påskeaftenen, sa hun med en optimistisk tone. 

Jeg blir skikkelig lei meg hvis ingen vil være med, altså.


#påske #påskeegg #karakter

Why will it never end!?Dette er meg i dag. 

Hva skjer?

Jeg er ikke syk. Jeg er ei heller trøtt. Men jeg er ufattelig lei av medlemslister i dag. Organisasjonsarbeid er så mangt. Det kan være gøye ting, som standarbeid, og arrangere kurs og events. Det kan være styremøter og komitéarbeid. Men det er også søknader, som skal ha medlemslister. Som leder av regionslaget Hyperion Vest, er det viktig at alt dette blir gjort. 

Søknader i seg selv er morro, men medlemslister? Renskrive medlemslister? Det er sinnsykt mye arbeid! Det innebærer å samle alle medlemslistene inn i en stor medlemsliste, telle kjønn, alder, bosteder, og luke ut duplikatmedlemmer.

Hjernen min er med andre ord mush i dag, og jeg er himla lei. LISTEN TAR ALDRI SLUTT (Det er jo strengt tatt en bra ting, da.) Det blir derfor utrolig behagelig når jeg er ferdig, og kan slutte å leke repeterende robot. 

Derfor er dette det beste dere får fra meg i dag; en slurvete tegning, og informasjon om hvor mye arbeid det innebærer å renskrive medlemslister.

#organisasjonsarbeid #medlemslister  

Jakten på nordlyset


Jeg gikk glipp av nordlyset, det intense, sterke, ekstreme nordlyset. Ja, det som skinte over Bergen by, søndagkveld. Jeg kom ut for å se det, når det hele var over. Jeg fikk derimot observert naboen på verandaen sin, som pusset tennene sine grundig. Det var vel en attraksjon i seg selv. 

Gleden var derfor stor, når lokalavisen tipset om at det kunne skje mandagkveld også. I min iver, og glede, bestemte jeg meg for å IKKE gå glipp av det denne gangen. 

Jeg rakk 22.00-bussen hjem fra jobb. Ruslet inn døren kl. 22.40, sparket ikke av meg skoene, nei, jeg slengte fra meg alle tingene mine. Jeg pakket på meg fire-fem-seks-lag med tøy, og polstret meg mot alle utfordringer som skulle møte meg. Om det så var seks jakthunder som ville spise meg, eller en sumo-bryter som ville bumpe magen min; Jeg var klar. 

Jeg slengte med meg kameraet og stativet, og lusket stille ut i natten som en superhelt.

Jeg kom til stedet jeg skulle hauke fra, og jeg hadde Bergen by på alle kanter. En halvtime hadde gått. Ikke noe nordlys var å se. Jeg hørte stemmer fra fjellet, i det spotify skiftet sang. Jeg snudde meg, og så en rekke lommelykter rusle nedover fjellet. "Huh" tenkte jeg, og ristet på hodet. 

Nok en halvtime gikk. Ikke noe nordlys var å se. Blålysene raste gjennom hovedveien. Tre brannbiler svingte inn til det gamle HiB-bygget, det nåværende asylmottaket. "Huh" tenkte jeg, og ristet på hodet. 

Nok en halvtime gikk. Ikke noe nordlys var å se. Jeg begynte å bli rastløs, men motivasjonen var fortsatt sterk. Jeg rullet meg ned fra benken, og ned på bakken, hvor jeg tittet opp på stjernene. "Huh. Hvor er månen?" Jeg satt meg opp, og begynte å ta bilder av byen mens jeg ventet, og nok en halvtime gikk. 

"Pst, Trude. Jeg må tisse."
"ARGH. SERIØST?!"
"Ja..."
"Kan du holde deg litt til?"

"Nei..."

Motivasjonen min var sterk, men blæren min var svak. Jeg måtte kaste inn håndkleet. 

Jeg ruslet fort hjem. Gikk inn på badet, kledde av meg de fire-fem-seks-lagene med klær, og gjorde blæren min tilfreds. Jeg krøp inn i sengen, kastet dynen over meg, og lå der, litt lei meg, i ti minutter før min bedre halvdel kom hjem. 

"Pus! Det 3D-puslespillet jeg fikk, ble dritkult!" ropte han, når han kom inn på rommet. 
Litt knust og careface, sukket jeg.
"Åh, jeg liker ikke når du er trist"
Nesen min snufset litt, og min bedre halvdel satt seg i stuen. 
Jeg ropte på han, og han kom inn på rommet igjen. 
"Kan du legge den andre dynen oppå meg?" spurte jeg, med store bambiøyne. 
Jeg snufset igjen. Kald og jævlig.
"Kan du pakke meg inn som en burrito også? Pretty please?" 
Min bedre halvdel pakket meg inn, og jeg ligger der, godt innpakket og smiler, som det lykkeligste vesenet på jord; den sjeldne Burrito-Trudi. Aldri observert i offentligheten. 

#nordlys #bergen

Tiden vi alle hater


I disse dager, føler jeg meg litt sånn som det her; En space invader. 

Jeg står opp om morningen, kler på meg, og beveger meg ut i verden. På bussen tar jeg opp 3DS-en min, og menneskene på bussen, ser rart på meg. Jeg trasker videre, kommer til stamstedet mitt, og setter meg ned på mitt faste bord. Det beste bordet. Det som har god varmelampe, og vegg som gir ly mot vind i nakken. Kaffien kommer på bordet, jeg glemmer tiden, kaffien min har blitt kald, og jeg drikker den likevel. "Er det slik iskaffe smaker?"  Jeg får unna litt papirarbeid, søker på noen jobber, og tenker litt på hva jeg skal bruke dagen på, hva skal jeg skrive om i dag?  

Etter en stund beveger jeg meg hjem. Dagens søknader er levert, papirarbeidet er unnagjort, og dagens tegning er laget. Hjemme i sengen, som mine kalde tær har skreket etter i hele dag, skrur jeg på datamaskinen min. 

POW!

Pokemon sun and moon bitchslapper meg i trynet. Facebook, polygon, gamereactor, alle de vanlige sidene jeg besøker. "HAR DU FÅTT MED DEG AT DET ER BEKREFTET NÅ?", "TRUDE, SE, DET ER BEKREFTET", "TRUUDEEEEE SUN AND MOOOOON". 

Gleden tar over meg i en kort stund. men mørket senker seg fort over mine skuldrer. Det er mørket som senker seg over oss alle, når vi blir skikkelig spente på noe. Og mørket hvisker til meg i øret "Du vet at du må vente til slutten av 2016, sant?" 

Jeg griner. Den uutholdende ventetiden har startet. Ventetiden, som enhver spillinteressert person, hater.   

#spill #ventetid #pokemon

Det er valentinsdag!

NEI. Jeg skal ikke skrive et innlegg om hvor teit valentinsdagen er, for at alle single skal føle seg bedre.
NEI. Jeg skal ikke skrive et innlegg om hvor fantastisk min valentinsdag er, fordi jeg har en forlovede, slik at jeg kan gni det inn i trynet på dere.

Vi gjør ikke noe spesielt ut av valentinsdagen, og sist vi gjorde det; satt vi begge skuffet i sengen, over at han ikke kjøpte den selvlysende kaktusen, fremfor rosene. SELVLYSENE KAKTUS. HALLO. 

Nei, jeg har nok ikke noe spesielt forhold til denne dagen. Etter all sannsynlighet så kommer nok jeg til å ligge på rommet, og game Wildstar, mens han sitter i stuen og skriver ferdig innleveringen sin til universitetet.
Det eneste jeg liker ved denne dagen, er at folk setter litt ekstra pris på hverandre, men det er altfor mange som henger seg opp i kjærligheten ved det hele. Man kan tross alt sette pris på venner også, og man kan strengt tatt sette ekstra pris på hverandre, hele året. 

Jeg er derimot veldig glad i kort! Og siden dette er en litt nerdete blogg, så fant jeg noen passende til anledningen. 
Dette var bare fantastisk, selv om det ikke er relevant for hverken valentinsdag eller morsdag. 

Men det er ikke bare valentinsdag i dag. Det er morsdag også. 

Dette må jo være det verste dilemmaet; hvem velger du? Kjæresten eller mammaen din?
Nå tenker jeg spesifikt på alle tøffelguttene i dette landet. De kommer jo til å ha det helt forferdelig hvis de ikke gjør noe for begge damene sine i dag. Spesielt, om damene bryr seg ekstra mye om disse dagene. Jeg sender dere varme tanker, fra min kalde leilighet. 

Hos meg er derimot svaret; mamma. Kjæresten ser jeg jo hver dag. 

Mamma skal få dette kortet, med en lang tekst om hvor fantastisk hun er. Noe jeg sier hele året til henne. For hun er det. Hun er fantastisk, og jeg kunne ikke bedt om noen bedre. Men jeg må jo bare få sagt det da, mødre trumfer kjæreste. Ferdig snakka. 


#valentinsdag #morsdag #kort #valg #nerd

Hverdag: Bli kjent med meg!

Jeg har fikset nytt fresht design på bloggen min nå. Endelig! Vad tycks? Jeg er veldig fornøyd med meg selv. Det er klart det er noen småting som irriterer meg, men jeg lever i den tro at dere ikke ser det selv. 

Og nå er spørsmålet; hva ønsker dere å lese om her inne? Sleng gjerne ned noen ønsker i kommentarfeltet, jeg er ganske allsidig innenfor spilltemaet, og kanskje det er på tide at jeg også forteller litt om meg selv? 


En tegning av meg selv, som jeg laget for sånn hundre år siden.

Let's do this! 

Navn: Trude
Level: 24
Level up: 20.mai
Companions: Patrick, og katten Twoface
Drømmer og ønsker: 

 • Utdanning: Ønsker en bachelor i Digital Kultur (får etter all sannsynlighet startet på dette til høsten)
 • Yrke: Ønsker å bli journalist, barnebokforfatter, og/eller webutvikler
 • Småønsker: En dag håper jeg det kommer remakes av dark cloud, klonoa 2, og de 3 første Spyro-spillene. Jeg ønsker meg også et eget rom i boligen min som er et bibliotek av spill og barnebøker
 • Urealistiske ønsker: Dersom jeg blir millionær, skal jeg kjøpe en hel blokk med leiligheter, som kun leies ut til folk som har dyr. Fortsatt, om jeg blir millionær, ønsker jeg å kjøpe og drifte et hus, som skal romme spillkultur (uansett variant). for ungdommer. Et sådan House of Nerds, bare i Bergen. 

Interesser: Dataspill, brettspill, tegning, musikk, organisasjonsarbeid, og ungdomskultur.
Skills: Lager verdens beste eplekake, en kløpper på å lese og se folk, svært ærlig, og har idiotisk høy empati. Jeg er også en av de som ler, når jeg blir nervøs. 
Items on the go:

 • New 3ds
 • Nøkler festet til en GAME-nøkkelhank, med et 18års PEGI-merke
 • Årskalender 
 • Tegneblokk
 • Ipad eller pc, alt etter hva jeg skal
 • Headset 
 • Tegneblokk og tegnesaker
 • Mobilen selvsagt, men bruker den særs skjeldent, og den kunne like greit ha vært hjemme

Achievements: 

 • Har fullført pokedexen (minus et par event-pokemon)
 • Ble utnevnt som Eon Ticket Ambassadør i Norge
 • Har fått gleden av å jobbe hos GAME i 2 år, før de gikk konkurs, og det har vært en av de kjekkeste jobbene jeg har hatt.
 • Inspirerte historielæreren min til å bruke rollespill i undervisningen. Han endte opp med å arrangere en speed-dating seanse, der alle i klassen ble tildelt en historisk person som karakter. En super måte å repetere stoff på mot eksamensperioden, som også var gøy.

Det var litt (mye) om meg. Fyll ut skjemaet dere også da! Det hadde vært kult å se hva dere sier. Dere må ikke skrive like mye som meg, da. Jeg avslutter med en badass tegning, som en venninne laget:


#design #profil #karakter #hverdag

Hverdag: Jeg skal på TG!

POW. Dette bildet illustrerer hvordan jeg føler meg akkurat nå.  

Det er helt fantastisk å jobbe frivillig for Hyperion. Det gir nemlig muligheter for å bli med på kule ting, som å dra på TG! I år skal ting gjøres annerledes, og jeg skal for første gang, oppleve hvordan det er å være deltaker i salen. Vi skal nemlig drive "standarbeidet" vårt i salen, og jeg gleder meg noe hinsides. 

Jeg kommer til å rapportere underveis, og kommer til å levere dere et perspektiv av min første opplevelse som "nesten-deltaker". Ferder til ukjente fasiliteter jeg aldri har opplevd. Hvordan ER det egentlig å dele toalett, og dusjområde med deltakerne. Hvordan er det å måtte sove i selve vikingskipet, og hvilken technolåt er det jeg kommer til å være drittlei av, ved slutten av uken? Og ikke minst, hvilke nye puslebiter vil jeg ende opp med på 3ds'en min i streetpass plaza? 

Dette blir spennende dere. Jeg gleder meg!

#tg16 #kandu #dataparty #hverdag   

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits