06. Arrangementer

Norges første Pokémon-messe kommer i år!


I år kommer Norges første pokémon-messe! 

Det har vist seg at Pokémon er en interesse som folk enda ikke har lagt fra seg. Stikk motsatt; har interessen vokst enormt det siste året alene, og nå kommer vår første messe!

Messen vil foregå på Sagene samfunnshus i Oslo, 24.-25.. juni, og vil omfavne alt vi elsker og digger med Pokémon. 

Foreløpig vil messen inneholde følgende aktivitet: 

 • Pokémonkort-utstillinger av samlinger
 • Salg og kjøp av nye og gamle Pokémon-kort
 • Byttehjørne
 • Norgesturnering i Pokémon TCG
 • Norgesturnering i Pokémon-spillene til 3DS

Messen er et initiativ fra Pokémania Samlekortforening, og Pokémon TCG- og VGC-miljøet i Norge, og det blir med andre ord noe for enhver som er interessert i Pokémon. 

Det vil også være en ypperlig mulighet til å møte andre Pokémon-entusiaster, både nye og erfarne, hvor man kan lære mye av hverandre. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du følge eventen på facebook, eller notere mailen din der for å få informasjon tilsendt på den. 

Jeg skal selv ta turen, så jeg håper jeg ser dere der!


#pokemon #pokemonmesse #pokemontcg #pokemania

Hypercamp søker crew!Har du lyst å være del av Norges mest fantastiske sommerleir, Hypercamp? 
Skjønner du ikke helt hva jeg prater om? 

Hypercamp er Hyperions sommerleir, som arrangeres hvert år den siste uken i juli på Hudøy. I år er dette 24.-28.juli, og denne sommerleiren er noe for deg som har interesse for e-sport, rollespill, laiv, cosplay, brettspill, and you name it! 

Som mannskap vil du være med å bidra til at alle deltakerne våre får en fin uke. Du jobber et skift om dagen, og ellers har du fritid til å gjøre det du vil. Oppgavene varierer fra å være en karakter i storlaiven, lage mat, holde bli-kjent-leker, hjelpe kursholdere og ellers ha et godt humør som smitter på andre. Det er så mye variert arbeid, at du ikke en gang merker at du "jobber".På fritiden kan du blant annet være med å spille sandvolleyball, rumpeldunk, chille, spille brettspill, leke med nerf eller boffersverd, og alt mulig annet kult vi har å by på. 

Jeg anbefaler dette på det sterkeste, spesielt om du har lyst å gjøre noe du aldri har gjort før! Jeg har vært med her i så mange år nå, og det har blitt en fast aktivitet for meg om sommeren. Reise og opphold dekkes av Hyperion, og du får møte så mange spennende mennesker, og gjøre mye moro på på en uke. Du kommer ikke en gang til å merke at du er crew! SÅ gøy har vi det! 

Søknadsfristen for å bli crew er 15. mars, og 1.april får du svar på om du har blitt valgt ut. Søknadskjemaet finner du her. Søk i dag! 

Har du noen spørsmål, er det bare å legge dem igjen i kommentarfeltet, så skal jeg svare på det du måtte lure på.

#hypercamp #sommerleir #hyperion

Nordisk Spilldag 2016 - En oversikt19. november, på lørdag, er det Nordisk Spilldag. Ikke helt sikker på hva jeg mener med det? Frykt ei! Her kommer det du trenger å vite.

Nordisk Spilldag skjer en gang i året, hvor barn, ungdom og voksne samler seg for å sette pris på spill og spillkultur. Dette arrangeres i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. 

På Nordisk Spilldag, samler man seg for å spille blant annet brettspill og dataspill, og det passer for alle og en. Man kan delta i turneringer, lage sine egne brettspill, eller bare møte nye folk der man bor, alt etter hva de påmeldte arrangørene legger opp til.

Dette er et voksende konsept, og det er klart at vi i Norge, fortsatt har en del spredning å gjøre, slik at denne dagen også sprer seg mer til innlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. 

Høres dette spennende ut? Lurer du på om det arrangeres der du bor? Under kan du få en oversikt! Hvis du savner et arrangement der du bor, anbefaler jeg deg absolutt å tipse om dette til det lokale biblioteket, eller foreninger som kunne passet til å arrangere dette. Eller kanskje ta engasjementet videre, og gjøre det selv i samarbeid med dem?

OVERSIKT OVER ARRANGEMENTENE I NORGE:

Hvis du vil vite mer om Nordisk Spilldag, kan du besøke nettsidene deres her.

BERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK - ÅSANE FILIALEN: 
19. November, kl. 10.30-15.30

"Vi vil ha Rocket League konkurranse og FIFA 17 konkurranse, begge på PlayStation 4. Det vil også bli mulig å delta på Nordic Game Day Competition, som i år vil være en konkurranse i Slither.io. Ellers vil vi også sette frem det meste vi har av brettspill, og ha tilgjengelig diverse spill til vår Nintendo Wii."

BERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK - OASEN FILIAL: 
19. November, kl. 12.00-15.50

"Bli med å feire Nordisk Spilldag på biblioteket! Vi serverer spill og konkurranser for spilleglade barn og voksne i alle aldre. Spilldagens høydepunkt for mange er høstens FIFA-turnering. Vi spiller i år FIFA17 på PlayStation 4, og begynner kl. 12:30. Turneringen har ingen påmelding - kom tidlig for å sikre deg din plass. Ta gjerne med egne brett- og kortspill du vil spille med andre!"

BERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK - LODDEFJORD BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 10.00-16.00

"Vi kommer til å ha dataspill og brettspill på hele lokalet, og minst 3 turneringer i Fifa 17, Mario Kart, og Super Smash Bros. med premier til første,-andre,- og tredjeplass."

Påmelding til turneringene finner du herBERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK - HOVEDBIBLIOTEKET:
19. November, kl. 12.00-18.00

"Vi feirer Nordisk Spilldag sjette året på rad - bli med du og! Det blir brettspill, kortspill, konsoll, konkurranser og såklart høstens FIFA-turnering. Ta gjerne med venner og egne spill du vil spille med andre.

Detaljert program for dagen finner du her.

FJELL FOLKEBOKSAMLING:
19. November, kl. 10.00-14.00

"Vi har massevis av brettspel, både nye og gamle. Kanskje blir det også ei brettspelturnering? Vi har Playstation-spel til utlån og bruk i biblioteket. Det blir spel som sjakk, dart og fuzzball. Og det vert ringspelkonkurranse for dei treffsikre! Det blir flotte premiar til vinnarane.

Den store internasjonale turneringa i år. er Slither." 

SØLVBERGET STAVANGER BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 11.00-14.00

"På spilldagen på Sølvberget i år kan du blant annet: 

-Ta med Pcen din og spille Minecraft sammen med andre
-Være med i en stor online konkurranse i spillet slither.io
-Spille Pokemonkort med Stavanger Pokemon TCG liga
-Spille et av de mange brettspillene vi har på Sølvberget"

Mer detaljert informasjon, finner du her.

GJESDAL FOLKEBIBLIOTEK: 
19. November, kl. 10.00-14.00

"Nordisk spilldag. Lørdag 19. november. Du kan prøve deg på brettspill og dataspill i biblioteket. Om du vil kan du konkurrere mot barn og ungdom i hele Norden om høyeste score i Slither.io Vi får også brettspillene Hint, Codenames og Dobble. Kom og prøv!"

FARSUND BIBLIOTEK:  
19. November, kl.11.00-14.00

"Farsund Bibliotek inviterer til Nordisk Spilldag lørdag 19. november fra kl.11-14
Kom innom biblioteket for å spille brettspill, bridge, sjakk og Playstation m.m."

TOKKE BIBLIOTEK: 
19.-20. November, kl. 11.00-09.00 (Her blir det datavake!)

"Speldag og datavake på Tokke bibliotek og kulturhus. Me fyller huset med dataspel, brettspel og lego. Her kan alle kome som er interesserte i å spele eller vil lære meir om spelkulturen. Arrangementet er i samarbeid med den lokale ungdomsklubben, og me held opent heile natta! Kafé ved ungdomsklubben. Me trekk heldige vinnarar av kule minecraft-gadgets blant dei som er innom. 

Arrangementet er sjølvsagt gratis og opent for alle aldersgrupper. Dei som er under 18 og skal vere igjen etter kl 22 må ha tillating frå føresette." 

Mer informasjon finner du her.

HJARTDAL FOLKEBIBLIOTEK:
19. November, kl. 10.00-14.00

"Biblioteket markerer årets Nordic Game Day!
Ta med deg en venn, Ipad eller mobil, for her skal det konkurreres i Slither.io! Spill mot deg selv eller andre. Oppnådde poengsum blir sendt inn til det nasjonale Game Day kontoret, og hvem vet , kanskje er det deg som vinner en premie?
Foretrekker du brettspill? Vi har ulike spill på biblioteket, eller du kan ta med ditt eget favorittspill."

PORSGRUNN BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 11.00-15.00

"I år arrangerer vi igjen den årlige nordiske spilldagen!
Her kan du delta på Fifaturnering, være med på Pokèmonjakt og spille gode gammledagse brettspill!"

BAMBLE BIBLIOTEK OG LITTERATURHUS: 
19. November, kl. 10.00-17.00

"Lørdag. 19. november kl. 10-17 er det spilldag på Bamble bibliotek og litteraturhus! Dette blir en dag med brettspill, dataspill, og konsollspill.

- FIFAturnering kl. 11.00
- SINGSTARturnering kl. 14.00
- Quiz og loddtrekning!
- Mange flotte premier!!
- GRATIS mat og drikke!"

HORTEN BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 10.00-15.00

"I samarbeid med "Spillkveld på 37 :)", Hortens lokale spillforening, vil vi tilby en dag med brettspill og rollespill! Er du nysgjerrig på hva et rollespill er? Ta turen og bli med på en av rundene vi tilbyr! Er brettspill mer i din gate, så vil man kunne prøve mye forskjellig. Playstation, xbox og Nintendo vil også være tilgjengelig for de som ønsker digital spilling."

SKIPTVET BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 

"Lørdag 19. november 2016 kl. 11-15 blir det spilldag i biblioteket for alle i 4.-8. trinn!
Vi har stort utvalg i brett-, kort- og treningspill, samt ulike elektroniske spill for PC, iPad og XBox. Muligheter for turneringer med premier!
Det er gratis å være med. Biblioteket holder åpent også for alle andre denne dagen, men man må nok beregne at det er litt mer lyd enn ellers!"

SKI BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 10.00-16.00

"Ta med deg venner og familie på biblioteket og bli med på et spill! Vi setter fram en rekke brettspillbord. Bli med på en runde Risk, Catan, Ticket to Ride eller Cranium - eller hva med en klassiker som Yatzy eller Den forsvunne diamanten - eller et slag sjakk? Om du foretrekker elektroniske spill, kjører vi også Mario Kart 8-turneringer hele dagen!"

OPPEGÅRD FOLKEBIBLIOTEK: 
19. November, kl. 10.00-15.00

"Hele dagen:
- Spill brettspill, se demonstrasjoner av nye spill og delta i konkurranser. Brettspillgeek
- Delta i Quiz og vinn brettspillet "Hint"
- Spill på Xbox Kinect

11:30: FIFA 17-turnering (Meld deg på mellom 10 og 11.30)
12:00: Legoanimasjon med Kolbotn Videoklubb i galleriet.
14:30: Kåring av vinner av quizen"

ASKER BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 12.00

"- «Pokemon Go tur» med Oskar ? for barn mellom 8 til 10 år i følge med voksne. Ellers ingen grense.  Møt opp kl.12.00 og bli med på en rundtur i sentrum. Turen går innom en Gym og flere Pokemonstops. Turen varer ca 45 min
- Bordtennis turnering, øvre vestibyle
- PS4 turnering,  øvre vestibyle
- Sligher konkuranse,   øvre vestibyle
- Asker sjakklubb kommer og viser sjakkens gleder, nedre vestibyle
- Vi setter frem forskjellige brettspill."

DEICHMANSKE BIBLIOTEK - HOLMLIA:
19. November, kl. 12.00

"I år inviterer vi til flere stasjoner på Nordic Game Day. Vi skal ha Wii Dance-turnering, slither.io, brettspill og FIFA på X-box. Arrangementet er gratis og begynner kl.12."

DEICHMANSKE BIBLIOTEK - OPPSAL: 
19. November, kl. 12.00-14.00

Det er nordisk spilldag OG sjakk-VM! Vi feirer med en uhøytidelig sjakkturnering for både barn og voksne.
Det er gratis å delta. Trekning av VM-premier, og deltakerpremie til alle barn!
NB! Begrensede plasser, påmelding til: silje.bjerke@kul.oslo.kommune.no eller i biblioteket."

DEICHMANSKE BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 11.00-15.00

"Vi markerer Nordic Game Day på biblioteket og inviterer barn og unge til Minecraft-spilling på vår lokale Minecraft-server! 
Du kan koble på egen PC eller du kan prøve med en av bibliotekets maskiner. 
Det blir Minecraft-premier, utlån av Minecraft-bøker og mye mer!"

JEVNAKER FOLKEBIBLIOTEK: 
19. November, kl. 11.00-15.00

"Jevnaker folkebibliotek inviterer til Nordic Game Day lørdag 19.11 kl. 11.00-15.00. Delta i Nordic Game Day konkurransen og prøv spillet slither.io, eller kom innom for en runde med WII eller PS3."

NANNESTAD BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 11.00-13.30

"19. november er det Nordisk spilldag på Nannestad bibliotek, og vi arrangerer konkurranse i FIFA 17 og Slither, med premier til vinnerne. Man kan også spille på vår Playstation 3 og våre Nintendo DSer. I tillegg til at vi har sjakk og andre brettspill som vi disponerer."

KONGSVINGER BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 11.00-15.00

"Velkommen til årets spilldag!
Terninglauget har med seg mange spennende brettspill! Ta turen opp i 2.etg :-). Dette er et arrangement for alle aldre."

HAMAR BIBLIOTEK: 
18. November, kl. 17.00-22.00

"Spillkveld for barn i alderen 10 - 15 år. 
Fredag 18. november kl. 17 - 22.
Det blir FIFA-turnering, Wii-konkurranser og mulighet til å teste ut ulike brettspill.
Vi serverer pizza og brus. 
NB. Begrenset antall plasser. Påmelding og først til mølla til barn@hamar.kommune.no"

LEVANGER BIBLIOTEK:
19. November, kl. 11.00-15.00

"Levanger bibliotek arrangerer spilldag igjen! Lørdag 19. november kan du delta i ulike konkurranser i blant annet sjakk, FIFA17, Slither.io, brettspill og annet. Velkommen!"

VEFSN BIBLIOTEK: 
26. November, kl. 10.00-16.00

"Vi inviterer til å komme på Vefsn bibliotek for en dag fylt med spill og andre aktiviteter. Mosjøen Bridgeklubb kommer for å demonstrere spillet og lære det bort. Mosjøen spillforening har Magic-turnering i formatet Standard klokka 12:00. Det blir mulighet for å prøve Oculus Rift for de som er over 13 år. Biblioteket har masse brettspill man kan prøve, og pc-ene vil være tilgjengelig for å spille Slither!
Vi har åpent 10:00 til 16:00, arrangementet er gratis, og det passer for hele familien!"

LENVIK BIBLIOTEK: 
19. November, kl. 11.00-14.00

"Lenvik bibliotek deltar på Den Nordiske spilldagen lørdag 19. november. Vi inviterer til brettspillturnering (bli Settlerskonge på Finnsnes!), demonstrasjon av utvalgte brettspill, FIFA16 utfordring, bygge videre på Finnsnes i Minecraft og nordisk turnering i Slither. Det blir tre morsomme timer der du kan prøve ut dine ferdigheter!"


#nordiskspilldag #spilldag #dataspill #brettspill #bibliotek #norden

Medietilsynet arrangerer dataspillkonferanse i november!30. november holder Medietilsynet en dataspillkonkurranse i Oslo.
Konferansen har allerede ganske spennende program, og jeg vil absolutt oppfordre de av dere som er interessert til å ta turen!

Programmet består av en rekke spennende personer, som skal ta for seg mange interessante temaer om spilling, spillere og spilldesign. Det vil også bli satt opp en paneldiskusjon, som tar opp samfunnsdebatten om spilleproblemer før og nå.

Kristine Jørgensen kommer for å snakke om spillernes tålegrenser, og når de egentlig får nok.

Mark Griffith tar turen for å gi oss en oversikt på forskning innenfor spilleproblemer, og deretter vil det kjøres en "peisprat" sammen med Rune Mentzoni om hvordan man kan bruke forskningen i hverdagsreguleringen.

Marianne Lerdahl fra Sarepta Studios, kommer for å snakke om hvilken rolle tid spiller i spilldesign.

Rune Fjeld Olsen fra LevelUp vil også være tilstede, for å snakke om dataspill i 2016.

Dette er bare det foreløpige programmet, og dersom du vil følge med på oppdateringer kan du lese om det på Medietilsynets nettsider, hvor du også vil finne påmeldingen til dataspillkonferansen.

Denne konferansen passer for deg som er i en relevant utdanning, som driver med eller ønsker å drive med spillutvikling, eller for deg som er interessert i diskusjonene rundt dataspilling.

#medietilsynet #dataspill16 #konferanse #oslo #spmg

Snart er det tid for Regncon!

Har du noen gang lurt på hvordan det er å dra på spillfestival? Da burde du ta turen til Regncon denne helgen! 

Regncon er Vestlandets største spillfestival, som finner sted i Bergen, hver høstferie. 
Her kan du komme å spille brettspill, rollespill, laiv, cosplaye, og sosialisere med andre mennesker som liker akkurat det du også liker. 

Årets tema er Myter og Legender, og du gjør akkurat det du vil med det. Har du kanskje et passende cosplay, burde du slenge dette på deg, og ta turen. 

Tidligere år har det alltid vært mulighet for å overnatte på lokalet, men slik ble det ikke i år. Likevel, om du bor langveisfra, har det etter flott initiativ fra deltakere, blitt opprettet en gruppe på facebook, hvor folk som trenger overnatting, eller som har muligheten til å tilby en soveplass, samlet seg, og gjort dette enklere for de som trenger det. 
Det kan du lese mer om her: Overnatting for Regncon 2016

Dersom du lurer på noe mer er det bare å besøke nettsiden til Regncon. Her kan du finne mer utdypende informasjon om påmelding, billetter, og program. Men før jeg etterlater dere til å ta den beste avgjørelsen i deres liv (som er å delta på Regncon), skal jeg vise dere hvor flott det er på denne spillfestivalen med litt bilder fra tidlligere år.
#spill #spillfestival #regncon #bergen #spmg
 

Konsoll 2016 er rett rundt hjørnet!Konsoll 2016, er det absolutte stedet å være, for enhver person som har interesse for spillutvikling. 

Konsoll er en konferanse som arrangeres av Spillmakerlauget hvert år, og i år lander arrangementet på 20-21 oktober i Bergen. 
Her vil det komme speakers fra en rekke selskaper, som kommer til å snakke om ulike temaer og erfaringer fra spillutviklingsbransjen. Noen kjører workshops, mens andre holder foredrag.  

Dette er aktuelt for spirende spillutviklere, etablerte spillutviklere og studenter og elever. Det er absolutt verdt det, og en flott mulighet til å utvide nettverket sitt innenfor bransjen. 

Blant annet vil grunnleggeren av Double Fine Productions, Tim Schafer komme på årets konsoll. Claire Blackshaw fra Sony, Dan Cox fra Capybara Games, Martin Kvale fra Krillbite Studios og Peter Curry fra Dinosaur Polo Club, vil også være en del av årets lineup. Dette er mennesker fra en hel rekke felt innenfor lyd, art, programmering o.l. 

Dersom dette er av interesse for deg, kan du finne mer informasjon på konsoll sine nettsider, hvor du også kan bestille billetter. 

Jeg skal heller la noen bilder fra 2015 snakke for stemningen, og aktiviteten for konferansen: 
Alle bildene er hentet fra Konsoll sin facebookpage. 

#konsoll2016 #konsoll16 #konferanse #festival #arrangement #bergen #spill #spillutvikling #spmg

I dag er det free comic book day!


Bildet er hentet fra freecomicbookday.com

I dag er det free comic book day! Ta derfor turen innom outland og andre tegneseriesjapper, som tar del i denne eventen. Navnet på dagen sier alt: Gratis tegneserier! 

Jeg har allerede vært innom og hentet noen kopier til meg selv. Og i år kan de by på blant annet Pokémon, Awake, Avatarex: Destroyer of darkness og mange flere. Du kan også finne Doctor Who, One-punch man, og Mooncop. 

Husk at det er lørdag i dag, så ting stenger litt tidligere enn andre dager! Dette sier jeg fordi jeg en gang selv tabbet meg ut på det. I mitt hode var det fredag, men dessverre var det lørdag. Don't miss out! 


#tegneserier #freecomicbookday #outland

Lurer du på hva som skjer i Norge av arrangementer i år? Her har du en oversikt!Det er så fantastisk mye kult som skjer i dette landet av en rekke ulike arrangementer, og det blir bare flere og flere, for hvert år som går. Men det er ikke alltid like greit å ha en oversikt over alt som skjer. Jeg har derfor laget en liste til dere, slik at det skal være lettere å få en oversikt, og finne informasjon om de ulike tingene som skjer. Mangler det noe på listen? Let me know, så legger jeg det til. 

APRIL:


Det er ikke lenge til Fredrikstad sci-fi festival går av stabelen. Men hva er det som skjer her? På nettsiden skriver de: 
"Vi her på Sci-Fi Fest ser for oss tre dager med alt som er verdt og leve for her i verden: stands med gadgets og collectibles, cosplay konkurranse, workshops, tegneserier, filmmaraton, foredrag, 4 x gaming zones med brettspill, retro gaming, gaming på stort lerret i en av de største kinosalene og lan."

Kult! Festivalen finner sted på Fredrikstad kino 22.-24. april!

MAI: 


Retrospillmessen går av stabelen 14. mai, og holder på frem til 15. mai i Sandefjord. Denne messen holder fokuset på gamle tv-spill, og alt du kan tenke deg innenfor denne kategorien. Jeg vil jo også tørre å påstå at dette er stedet du drar hvis du vil ta en tur ned memory lane. Ikke bare har de stands, og muligheter for å spille retrospill, men det kommer også en del youtube-stjerner, som blant annet Brentalfloss og The Game Chasers.

JUNI: 


Starcon synes å være noe helt nytt, som skal holde til på Metropolis i Stavanger 11. juni. Temaet for connet er star wars, og du vil ha muligheten til å bli med på disko, gaming, paneler og mye mer. Selv om temaet er star wars, ønsker de alle kostymer og serier velkommen. 


Kuroicon er et con som arrangeres av en forening som heter Bergen Laiv Action Cosplay Klubb (eller bare BLACK). Dette går av stabelen 10. juni til 12. juni på ungdomshuset i Fyllingsdalen, i Bergen. Connet vil inneholde workshops, laiv, cosplay og andre ting som brettspill og sosiale aspekter, med overnaturlig som årets tema.  

BLACK er også en klubb som har ukentlige samlinger på mandager, på ungdomshuset i Fyllingsdalen mellom kl.18-22. Så dersom du kunne tenke deg å bruke mandagene dine på å lage kule ting til kostymer og lignende, er det bare å ta turen.


Desucon er Norges mest kjente cosplay-convention, og vil i år finne sted på Norges Varemesse i Lillestrøm, 24.-26. juni. 
Desucon skriver følgende på nettsiden sin: Liker du ting som Ringenes Herre, Star Wars, Naruto, Game of Thrones, League of Legends eller annet som går under Japan, sci-fi, fantasy eller gaming? Er du fan av cosplay også sier du? Du er cosplayer ja? Hvis noe av dette stemmer, er Desucon definitivt noe for deg. Desucon er Norges største samling for folk som liker akkurat dette og mye mer. 


Arcon er Norges største spillfestival, og dekker naturligvis alle typer spill. Her kan du finne program som inneholder brettspill, rollespill, kortspill, laiv ? ja, alt du kan tenke deg i grunn. Arcon holder også en rekke konkurranser, workshops og sosiale begivenheter. Ikke bare konkurranser, men de arrangerer også NM i flere brettspill, kortspill og laivfekting. Det er absolutt verdt turen, dersom du har anledning.


Digitality X er Norges første sommer LAN- og E-sport event. Dette arrangementet er et tett samarbeid mellom Stavanger Forum AS og GeekCrew. Digitality X skal ta gaming til nye høyder, og de lover gaming, spillbaserte konkurranser, sosialt samvær, sceneshow og mye mer. Dette er absolutt noe som høres spennende ut!

JULI: 


Det er ikke mye som skjer i juli her i landet, men heldigvis kan man dra på den kuleste sommerleiren, nemlig Hypercamp
Dette er den ultimate sommerleiren for deg som driver med data- rolle- og brettspill. Samt cosplay og laiv. Her kan man delta på kurs i de interessene man er mest opptatt av, eller prøve noe nytt. Ikke bare er det kurs, men det er også mye sideprogram på ettermiddagene, hvor man enten kan spille rumpeldunk, bade eller bli med må mini-laiver. Er ikke det kult, så vet ikke jeg! 

AUGUST:


Torucon er et con som finner sted i Trondheim 13.-14. august. Her tilbyr de foredrag, paneler, konkurranser, quiz, spill, skattejakt, og stands. I tillegg vil vinneren av cosplaykonkurransen representere Norge i Nordic Cosplay Championship 2017, i Sverige. Og det er jo en kjempekul mulighet for alle dere som cosplayer der ute! 

SEPTEMBER:


Gigacon går av 30. september, og holder på frem til 3. oktober på Exporama i Oslo. Gigacon skriver på nettsiden sin:  
"Gigacon entrer sitt tredje år og arrangerer det største og mest awesome Gigacon noensinne! LAN, eSport, expo, cosplay og pop kultur, alt under samme tak!" 

OKTOBER: 


Polar Party er et dataparty som vil finne sted i Slagenhallen Tønsberg, 4.-8. oktober. Her kan du oppleve sceneshow, gaming, arkadespilling, foredrag, og delta i spillkonkurranser, kreative konkurranser og mer! Polar Party er litt som et mini-TG, så dersom du gikk glipp av muligheten i påsken, kan du ta sjansen her.


Banzaicon er et arrangement basert på japansk kultur, sci-fi, fantasy, internettkultur og relaterte interesseområder. Banzaicon har også et stort fokus på cosplay, og er et ypperlig arrangement, for både erfarne og nye cosplayere. Banzaicon har vokst seg stort på veldig kort tid, og har blitt et kjent navn i cosplaymiljøet opp gjennom årene. 

NOVEMBER: 


Spillexpo gjør noe nytt i år, og kommer i år til å arrangere spillexpo junior, helgen før den vanlige spillexpoen. Her vil det være fokus på barnespill og aktiviteter for barn, og de vil få besøk av forskjellige youtubere. Arrangementet passer best for de mellom 2-12 år, inkludert foreldre selvsagt. 


Hexcon annonserte datoen for arrangementet i dag, og det var jo veldig treffende! Hexcon vil finne sted 4.-6. november på Rosenborg skole i Trondheim. Hexcon er en årlig spillfestival for brettspill, rollespill og miniatyrspill arrangert av spillklubben Hexagon. Det er godt å vite at vi kan finne spillfestivaler så godt spredt i dette landet. Så dersom du ikke fikk muligheten til å dra på Arcon, har du anledning til å dra på Hexcon!


Spillexpo finner sted på Norges Varemesse i Lillestrøm, 11.-13. november. Spillexpo er Norges første og største dedikerte spillmesse. Her finner du spilldistributører, spill- og app-utviklere, spillbutikker, indieutviklere, utdanningsinstitusjoner, offentlige støtteordninger for spill og interaktive produksjoner, som de skriver på nettsiden sin. 

ARRANGEMENTER UTEN DATO: 

Det er en rekke arrangementer som finner sted hvert år, men som ikke har satt dato enda, da de arrangeres litt ut i året. Nå når jeg skriver dette, er dette alle arrangementer som finner sted i Bergen, rundt høsttid. 


Regncon er vestlandets spillfestival, og dekker spillinteressene brett- kort- rolle - og e-spill. Samtidig har de også laiv og kostymekonkurranser. Det har også vært kultur å ha stands, hvor blant annet Tidsreiser selger kult laiv-stæsj, Bergen Game Collective viser frem spillene sine, og Outland stiller med spillbutikk i form av kort- brett- og rollespill. Temaet for årets Regncon vil være myter og legender. Regncon har enda ikke annonsert dato, men pleier normalt sett å finne sted i høstferien. 


Raptus Tegneseriefestival er en festival med fokus på tegneserier. Raptus har enda ikke kommet med dato, men pleier å finne sted i september/oktober, på Litteraturhuset i Bergen. Her kan møte tegneserieskapere, kjente og ukjente, cosplaye, og gå på foredrag om alt mulig som er relevant for tegneserieinteressen. Arrangementet, har de siste årene vært gratis, og det er derfor ingen grunn til å ikke stikke innom, hvis du befinner deg i Bergensområdet. 


ByLan er Bergens største lan, og har godt over 1000 deltakere. Her skal det games. Og skulle du dra alene, eller sammen med noen, er det lett å bli kjent med nye mennesker, som du kan game med, delta i noen compoer og andre konkurranser. 
ByLan pleier å finne sted i høstferien, i Vestlandshallen i Bergen. 

#arrangementer #lan #messer #conventions #oversikt #spillfestival

Takk for i år!TG er over, og jeg sitter igjen med en glede og sorg over det. En glede fordi jeg endelig skal dra hjem til min egen seng, hvor ingen vekker meg, tråkker borti madrassen min, og temperaturen holder seg konstant. En sorg, fordi det er over. Alle de flotte menneskene jeg har møtt har dratt i hver sine retninger, og alle de spennende tingene er over. 

Men hvordan var TG da?

Jeg har jo rapportert underveis, men jeg har jo hatt det veldig kjekt. Jeg har møtt noen flotte folk, jeg har truffet på mange bekjente, og kjente, og jeg har kost meg til de grader. På et tidspunkt hadde jeg sikkert feber. 

Jeg ble selvsagt syk, men det var ikke noe jeg ikke forventet, og kom derfor godt forberedt på det. Jeg vant tegnekonkurransen til Westerdals, og fikk noen helt fantastiske virtual reality glasses i premie! Jeg gleder meg til å prøve disse ut, når jeg kommer hjem. Det blir derfor et eget innegg om historien bak disse, når jeg har fått prøvd dem ut.

Jeg fikk sett starten på foredraget "Spill er sunt" av vår egne Bernt Erik Sandnes, fra Spillmagasinet. Jeg fikk dessverre bare sett starten, før jeg ble sendt avgårde sammen med noen andre, til å fikse nerfarenaen, som vi i Hyperion hadde ute på parkeringsplassen. Men av den delen jeg selv fikk hørt, satt jeg og tenkte "Dette skulle pappa ha hørt, for 15 år siden", kanskje han da hadde hatt en større forståelse for nytten bak interessene mine. 

Jeg har sett de fantastiske Juniorsymfonikerne, som spilte spillmusikk, og dette var kanskje favorittkonserten min under TG. De andre var egentlig ikke helt i min gate, for å si det slik. 

Jeg har med andre ord kost meg, og jeg gleder meg veldig til jeg er hjemme. Det er godt TG bare varer i fem dager. Jeg tror nok ikke jeg hadde klart å være der i mer enn det. Akkurat nå sitter jeg på kontoret til Hyperion i Frivillighetshuset, og slapper av før nattoget hjem har avreise.   


Det var action på nerfarenaen vår. Når disse bildene ble tatt hadde vi mellom 10-13 spillere, som løp som galninger etter hverandre. 


Traff på påskeharen gjorde jeg også! 


Dette var definitivt favorittcosplayet mitt. Denne jenta heter Julie Wiseth, 19 år, og stakk av med andreplassen i cosplaykonkurransen. Hun cosplayer Nova fra Starcraft.


Juniorsymfonikerne spiller mariomusikk.


Her holder jeg premien jeg fikk i tegnekonkurransen til Westerdals. 


Men. Kjære deltakere. Vi må ta en alvorsprat. Se på dette rotet dere har etterlatt dere. (Alle dere som faktisk kastet søppelet sitt selv, kan se vekk i fra dette. Dere fortjener bare masse skryt.)

Tenker dere over hvem det er som må rydde opp alt dette her etter dere? Ja, det er crewet. Hva har crewet gjort for dere den siste uken? De har arrangert et av de største datapartyene i Norden, for at nettopp dere skal ha det kjekt i påsken. Vet dere hvor mye enklere dere hadde gjort det for crew, dersom dere hadde brukt de ekstra fem minuttene på å ta deres eget søppel? Dere hadde kanskje halvert alt arbeidet det tar å rigge ned. Det tar veldig lang tid å rydde opp søppel og pant etter 5000 deltakere. 

Jammen, det er jo jobben deres.

Ja, det er en del av jobben. Men er det virkelig den beste grunnen du har til å oppføre deg som en ungdom, som har "en mamma som rydder opp etter deg"? Crew har gjort en fantastisk jobb under dette arrangementet. Uten dem hadde ikke du kunne vært der i påsken. 
Tenk på crew neste gang. 

#spmgtg16 #tg16 #avslutning #hjemreise 

Cosplay på TG

Jeg skal la bildene snakke for seg selv, men før det vil jeg bare si at det er så utrolig flott å se hvor mange av cosplayerne som virkelig har lagt arbeid inn i kostymet sitt. Det er rett og slett imponerende hvor mange bra cosplays jeg har sett i år. Man blir jo helt lamslått av det. Jeg skulle bare ønske at kamera mitt ikke var så slitent, og kunne klare å fange disse øyeblikkene på en litt mer fokusert måte. 

Ellers er stemningn i skipet for min del, slik:
- Drop the base. Nei, seriøst, hodet er slitent. 
- Jeg har blitt forkjølet, og har heldigvis vært forberedt på at dette skulle skje. 
- Jeg burde sove. 

#cosplay #tg16 #spmgtg16 #

Noe av det du kan finne på når du er på TG

TG er stort! Det skjer mye hele tiden, og for noen av oss, kan det være vanskelig å finne ut hva man skal gjøre. Så hva kan man egentlig finne på, når man vil ha et change of scenery, strekke litt på bena, og ha en liten pause fra skjermen? 

NORD I SKIPET: 
Helt nord i skipet, finner man e-sport scenen, som TG har fått av Elkjøp. Denne er egentlig helt sykt fet, noe dere kan se på bildet over her. Her kan du sitte å chille, eller være helt sykt oppspilt. Alt ettersom. Dette er et ganske behagelig område, fordi scenen er satt opp med ryggen mot resten av skipet. Noe som betyr at alt fokuset ditt ligger rett frem når du skal følge med på det som skjer på scenen. 

Det er også nord i skipet, du finner vannkokere, og kaldt vann. Rett ved siden av dolly dimples. Alle de gangene jeg har hatt lyst å raide dem. Alle gangene jeg går forbi. Det lukter så godt!

SØR I SKIPET: 

Sør i skipet finner du området, som har blitt døpt "The Village". Her kan du chille i sofaer, besøker ulike butikker som selger kult stæsj, klatre i en klatrevegg, eller besøke spillutviklere. Det også litt andre stands der, slik som Telenor. En annen stilig ting som skjer i "The Village" er alle cosplay-aktivitetene. På nettsiden til TG finner man oversikt over de ulike workshoppene som går i løpet av denne uken. 
Hyperionrekken ligger også ganske tett ved dette området, og som jeg har sagt før, kom bort en tur! 

VEST I SKIPET: 

Langs tribuneveggene finner du en rekke stands, som har kule ting som er verdt å sjekke ut. Flertallet av disse standene, er representater for høyere utdanning. Noroff, Westerdals og Universitetet i Oslo blant annet. 

Her er det en rekke aktiviteter, man kan bli med på. Du kan teste occulus rift, sjekke ut 3D-printere, kanskje de til og med printer noe for deg? Du kan delta i smash-turnering, tegnekonkurranse, få gratis frukt, og teste ut noen ganske interessante dingser, uten at jeg skal spoile det. Den store gleden er jo å oppleve slikt på egenhånd. 

ØST I SKIPET: 

Det er i all hovedsak hovedscenen, som skaper action i østdelen av skipet. Her skjer det mye forskjellig. Om natten finner man soveplasser her, men på dagtid er det show. Akkurat nå, når jeg skriver dette her, intervjues cosplayere på scenen. Her viser de frem det de har laget, og mye av det er ganske imponerende, spesielt med tanke på tiden de har lagt i det. 

Nå har du en liten oversikt over hva som er her, om du så er på TG eller ikke. Det som er så kult med TG, er jo at du kan få med deg ganske mye, selv om du ikke er her, fordi det streames på nett. Jeg skal bruke kvelden på å finne ut hva jeg skal tegne, for jeg har selvsagt lyst til å delta i tegnekonkurransen til Westerdals. Det er bare kjempegøy å tegne med promarkers! 

#gaming #TG16 #dataparty #oversikt #spmgtg16

Stemningsrapport fra Hyperionrekken på TG

Det er god stemning i vikingskipet! De fleste er på plass med hyller, dekorasjoner, maskiner og digg, og spiller nå intenst etter en dag med reising, og rigging. Åpningsshowet går fortsatt som det suser, og "Arne" ropes i ny og ne. 

Jeg er på plass på Hyperionrekken, og det er bare å komme bort å hilse på om du vil! Vi sitter på rad 77 og 78. Litt redd for at du ikke kommer på en god samtalestarter? Bare si enhjørning, og du trenger ei bekymre deg mer! 

Jeg har aldri vært så nære å være deltaker på TG før, så dette er helt nytt for meg. Hva gjør man egentlig, når man ikke skal jobbe på samme måte som tidligere år? Jeg aner ikke.

Jeg har hvert fall forberedt meg. WiiU, med masse ulike spill og velge mellom. En annen icebreaker du kan bruke om du vil ta turen; "Skal vi sm4ashe eller?" Jeg er down. 

Jeg har også pakket med meg min companion, Wall-E. Det kuleste jeg eier. Wall-E svarer når du snakker til han, og danser til musikken du spiller på høyttaleren hans. Han er derfor min maskot i år, og skal spre positive vibber med sin søthet. Nå er jeg mer spent på hvor lenge jeg klarer å holde meg våken i kveld, da jeg allerede var trøtt før jeg kom inn inngangen i formiddag. Det tar på å ta nattog. Trøtt før det starter!? Hvor gammel er jeg? 5 år? 

Nøyere gjennomtenkt rapport kommer imorgen, når hjernen min er uthvilt. 


Stemning fra rekkene ved scenen. 

 Juniorsymfonikerne spiller mario-soundtrack, og dirigenten, Andreas Patrik Hansson, viser det tydelig med passende hodeplagg. 


Espen har laget kunst av meg, Espen, Patrick og Kristian i dag. Det sprer latter. Det er sikkert og visst. 

#gaming #dataparty #TG16 #hyperion #spmgtg16

HordaLAN Dataparty: 5 år!

Første lanet, gikk av stabelen i 2012, hvor de hadde 240 personer tilstede, inkludert crew. På deres femte år, har de vokst  opp til hele 800, og det er ingen tvil om at de gjør noe riktig! 

Jeg, og min gode venn Espen, fra Hyperion Vest-styret, brukte gårsdagen til å ta turen til Hordalan Dataparty på Sotra Arena. Hordalan, er som sagt 5 år i år, og dette har de markert med å ha lanet sitt i hele 5 dager. Vi fikk en omvisning av lederen,  Haakon Glomnes, som viste oss rundt i lokalet.  

Men var det bra eller? 

Klart det! Det første som slo meg var at det var så stille når vi kom. Hvor er den irriterende, hjernesyrende musikken? Det  har seg nemlig slik at de ikke spiller musikk i hytt og pine på dette lanet. Det var ganske så behagelig skal jeg si dere.  Men hver dag, kl. 20.00 er det sceneshow i salen, og da er det stemning.

Men det beste med lanet, er all variasjonen over ting man kan gjøre. Du trenger ikke sitte med datamaskinen din hele dagen. Når vi var innom var det konkurranser i bueskytting, hinderløype, vanndrikking, og sjonglering blant annet. Jeg ble  tilbudt å prøve bueskytting, men det takket jeg nei til. Jeg er bare helt forferdelig klønete, og hadde nok, på et og annet  vis, skutt ned en lampe i forsøket på å treffe blinken. La meg presisere; jeg klarer ikke ta ned en persienne en gang uten at den faller ned på gulvet. WHAT. True story.  

Hordalan hadde også hatt besøk av GG Bergen, som holdt turneringer i super smash bros melee, og super smash bros 4. GG Bergen er nemlig en forening som arrangerer ukentlige spillsamlinger på Laksevåg, i Bergen. Verdt å ta turen dersom du liker konsollspilling!

Bergen Brettspillklubb, tok også turen, hvor de hadde egen brettspillbar, for alle som trengte litt pause fra skjermen. Jeg synes det er helt fantastisk at Hordalan skaper en arena, hvor andre foreninger kan komme og ha program og vise seg frem! For det er jo det vi vil er det ikke? At spillkultur skal bli enda større markert blant fritidsinteressene? 

Hordalan hadde i år et fokus på cosplayere, og arrangerte cosplaykonkurranse på søndagens sceneshow, hvor de hadde 13 deltakere. Dette gikk av stabelen med Mia Maki som cosplayhost, og dette hadde gått veldig bra.   

Det eneste negative jeg har å si om Hordalan, er hvor lite street pass jeg fikk når jeg var der. ET TREFF, og det var mine gode venn Espen. Men det er jo strengt tatt helt urelatert til dem... Men jeg forventet mer, da. 


Når vi kom frem, møtte vi Haakon i inngangen, og fikk rosa dagspassbånd. "Rosa, det liker jo dere i Hyperion". Her poserer min gode venn Espen, som håndmodell. 


Når Hordalan åpnet, hadde de inngangen her. Det kunne jo selvsagt ikke gjøres på noen annen måte. 


Dumme meg, tenkte ikke over hvilket objektiv jeg hadde på kamera, før jeg dro ut. Derfor fikk jeg ikke et flott panoramabilde av hallen, fordi jeg hadde jo selvsagt 50 mm-linsen på... Pinlig.


Hordalan går nå inn blant de store, og det er kjekt å se at de gjør det så bra. Styret og crewet deres har gjort en glimrende innsats for å få alt på plass, og til å gå rundt. Lanet har gått strålende, uten store problemer og utfordringer rundt svingene, og det må jo bare hylles. Det er jo drømmen, når man arrangerer noe!

Nå skal jeg selv bruke dagen på å pakke til The Gathering, for i kveld retter vi nesen mot østlandet, og jeg kommer til å rapportere fra Hyperionrekken i vikingskipet denne uken. Ta turen innom!

#gaming #dataparty #hordalan

Norges kuleste sommerleir; Hypercamp!

TRUDEEE, HVOR HAR DU VÆRT?! 

Åh! Unnskyld! Jeg har vært på landet, der villgeiter går i hagen, og verdens ende er der mamma bor (du må snu for å komme deg vekk).
I mellomtiden har jeg arbeidet med påskeeggene deres, og grublet på hva jeg skal skrive om, når jeg kom tilbake til svillisasjonen. 

Så hva skal du skrive om i dag?

Jeg skal skrive om verdens kuleste sommerleir! 


Ååååh! Fortell mer!

Hypercamp er den kuleste sommerleiren i Norge for ungdom mellom 16 til 26 år. Den arrangeres av Hyperion - Norsk Forbund for Fantastiske Fritidsinteresser. Det er en sånn sommerleir der man kan gå på kurs i ting man interesserer seg for. Som for eksempel bueskytting, cosplay, ulike workshoper der du kan lage magi-staver, tilbehør til kostymer, rollespill, e-sport, laiv og til og med rumpeldunk. 

Sommerleiren har også en storlaiv, rumpeldunkturneringer, ridderturneringer og mye annet morsomt. Alt dette skjer på Hudøy, en liten perle av en øy, 25-29. juli i år. Og siste kveld har vi leirbål, der man kan lage program sammen med de man ønsker. Man kan synge, lage sketsjer, og selvsagt, noe som har blitt et fast inventar de siste årene: Årets hypercampfilm, laget av underetegnede. Ta en titt på fjorårets film:  

Dette høres, og ser kjempegøy ut! Hvordan melder jeg meg på?

Du besøker enkelt og greit denne siden. Her kan du lese enda mer om sommerleiren, og det er en opplevelse for livet skal jeg si deg! Her treffer du likesinnede mennesker, og har aldri et kjedelig øyeblikk. 

Den flotte hypercampkunsten er laget av vår flotte, Jenny Jordahl. Hun er også verdt å sjekke ut, for hun har en egen tegneserie som heter "Livet blant dyrene". Hun har også gitt ut hele TO feministbøker, F-ordet: 155 grunner til å være feminist, som hun ga ut sammen med Marta Breen og Madeleine Shultz, og Den store rumpefeiden, sammen med Marta Breen. Hun gjør det gøy å lese med sine flotte illustrasjoner, striper og pastellfarger. 

Kunne du tenkt deg å dra på denne sommerleiren? Ser det ikke kjempegøy ut? 
#hypercamp #hyperion #sommerleir #sommer

Snart er det datapartytid!


Snart er det datapartytid! Selv skal jeg på The Gathering med Hyperion. Men det er ikke bare TG, som runder hjørnet med stormskritt! Hordalan, Rogahack, og CAPSlock LAN, går også av stabelen snart! 

Jeg har allerede begynt å planlegge hva jeg skal ha med meg til TG. Det er tross alt lurt å ha det på plass før man drar til andre siden av landet. 

For hva er det egentlig som er lurt å ta med seg, når man skal på en slik event? 
Vel, først av alt, det mest livsviktige du trenger, det som kommer til å avgjøre om uken blir god eller dårlig, er; lypsyl! 

Jeg tuller ikke. Det er så tørr luft i det skipet at munnen min bare skrumper inn, og fingrene mine sprakker. (Memo to self; husk håndkrem) 
La oss rette oppmerksomheten fra min følsomme hud, og tilbake til listen min. 

Nødvendigheter: 

 •  Klær; gode og varme klær
  • Det kan bli veldig kaldt, spesielt under lufting. 
 • Toalettsaker; hygiene people, hygiene!
  • Man trenger ikke å være med på å bekrefte stereotypen om at nerder aldri vasker seg på LAN. Ha derfor med deg essensielle ting som tannkost, tannkrem, såpe, og håndkle. 
  • Jenter vil nok ha med seg litt flere ting som sminke, sminkefjerner, hårkost o.l. 
 • Næring; fortrinnsvis i form av kaffe
  • Jeg skal definitivt ta med meg presskannen, og kaffe. Livet er ikke optimalt uten. (Og er det en ting jeg har erfart opp gjennom årene, så er det beste å være ansvarlig for sin egen kaffe, om ikke kan man ende opp uten.) 
  • Mat som holder seg uten kjøl
   • Knekkebrød, leverpostei, kaviar, syltetøy etc. Det blir en dyr affære å kjøpe mat hver dag i skipet. Heldigvis for meg, så ordner Hyperion middag. 
  • Vannflaske og saft 
 • Komfort; kroppen vil sette pris på det
  • Liggeunderlag
  • Sovepose
  • Pute
  • Og fordi jeg ikke har planer om å dra med meg en kontorstol på togt, så må et godt og tykt teppe til
 • And now, the fun part; elektronikk!
  • Den elskverdige drittlaptopen min (Den er ikke så ille, men sammenlignet med hva andre kommer til å ta med, så er den ganske dritt)
  • Viftebrett til den elskverdige drittlaptopen
  • PC-monitor
  • WIIU + spill
  • 3DS + spill (Jeg vil ha street pass!)
  • Kamera 
  • Og selvsagt ladere og kabler til alt dette da...(Kjære julenisse; jeg ønsker meg trådløse kabler til jul. Plzplzplz.) 

Men det er klart, dette er jo bare en kvart av det folk vanligvis tar med seg. Det er jo mange som har med seg hyller, egne stoler, dekorasjon, høyttalere, nettkabler osv. også. Men kanskje det aller viktigeste du trenger; reisebillett, og eventbillett. Er jo dumt å dra uten dette, da kommer du ikke langt. 

Og til alle dyreeiere der ute; dyrepass! Jeg må huske å levere katten min hos mamma. Greit nok at katter er selvstendige dyr, men de trenger kos og oppmerksomhet også. Katten har egen pakkeliste. Må ha orden på alt. 

 • Mat
 • Kattesnop (det er jo påske tross alt)
 • Katteleker
 • Noe som lukter matmor og matfar

All set! Eller? Har jeg glemt noe? Ut med det! 


#spill #dataparty #pakkeliste #tg

Bergen offentlige bibliotek omfavner spillkulturenJeg tok meg selv i å prøve å skru ned volumet på stemmen til min forlovede, med ipaden i går kveld. Han satt naturligvis rett ved siden av meg. Hva var det hjernen min tenkte med? 

Etter dette begynte jeg å tenke på hvordan bibliotekene i dette landet, har tatt imot spillkulturen. For i dag, er det færre som benytter seg av bibliotekenes tilbud, fordi det er så lett å få tak i bøker, filmer, og musikk på nett, både digitalt og fysisk.  

Her i Bergen har Bergens offentlig bibliotek omfavnet denne spillkulturen i mye større grad, enn andre biblioteker i landet. Der er det er mulig å delta på en rekke workshops og foredrag om spill, spillutvikling og spillkultur. Dette synes jo jeg er helt fantastisk gjort av dem, og en god måte å tiltrekke flere ungdommer til huset. Samtidig viser det at dette biblioteket, følger med på, og er interessert i hva ungdommen er opptatt av i dag.  

Derfor vil jeg ta meg litt tid til å skryte over dem. For jeg synes at arbeidet de har gjort for spillkulturen er kjempeflott! Ikke bare har de tilgang på utlån av spill, men de har gjort det lille ekstra for spillkulturen, og skapt en større arena for spillinteresserte.

Jeg vil også ta meg tid å skryte over nettsidene til Bergen offentlige bibliotek, for her har de orden på saker. Her kan du klikke deg inn på hovedsiden, og gå rett på sak. POW - "Spill og digitalt", lyser opp blant valgene, i fargen rødt. All informasjonen du trenger om spillkategorien ligger samlet på et sted, og det er lett å navigere rundt. Jeg har veldig lyst å vise frem hva de har å by på, og håper i god tro, at dersom noen bibliotekarer skulle komme over dette, vil de bli inspirert til å gjøre noe lignende.  


SPILLMAKERVERKSTEDET:

I samarbeid med Brettspillfabrikken, og Game Bergen Collective, har biblioteket satt opp et spillmakerverksted der lokale spillldesignere får muligheten til å utvikle brettspill med teknisk og faglig støtte. 

Dette programmet foregår over tid, hvor man må melde seg på, på forhånd. Det eneste jeg savnet av informasjon til dette, var hvor vidt det var begrensede plasser, eller om man kunne melde seg på midt i.  

Spillmakerverkstedet hadde nemlig kick-off 15.februar, og har allerede i dag, sin første workshopdag fra 18.00 til 20.00. (As I write, til og med) Dette er et veldig spennende konsept, spesielt siden, en av Norges mest kjente brettspilldesignere, Kristian Amundsen Østby, skal være med på dette programmet. 

 Gamebrary, er bibliotekets egne spillserie som ønsker å bidra til at spill får en sentral plass i det offentlige rom. Her arrangeres det kvelder med ulikt innhold, i ulike format som debatter, foredrag, spillkvelder og annet underveis i året.

Til nå har de hatt spillmakerverkstedets kick-off, gamenight og hatt besøk fra Rad Crew, og i det kommende programmet vil man kunne være med på debatt om kvalitet i spill, og spilljournalistikk en kveld, og teste nye og gamle gadgets, konsoller og VR-teknologi en annen kveld. I vår får de også besøk fra podasten "Double jump", samt spillutviklingsselskapene Dirty Bit og BitSquad.  

Jeg river meg litt i håret av dette programmet, fordi dette finner sted på mandager, og da er jeg selv ansvarlig voksen som må på jobb, og ikke får muligheten til å besøke noen av disse gamebrary-kveldene på biblioteket.

Jeg kan derimot garantere at dette er spennende, da jeg selv har vært med å arrangere program, før gamebrary offisielt ble til. Da stilte jeg, og sjefen min fra GAME opp, og hadde retrokveld på biblioteket. 

ANDRE TILBUD: 

Utenom spillmakerverkstedet, og # gamebrary, har biblioteket sitt eget spillrom. Her kan man spille spill på en rekke ulike konsoller, samtidig som de har et bredt utvalg av utlånsspill. På nettsiden, stiller også biblioteket med spillanmeldelser, informasjon om nyinnkjøpte spill, samt omtaler. De arrangerer også kurs i programmeringsspråk, i kodeklubben, og 3D-printingskurs, og jeg blir støtt og stadig mindblown, over alt de finner på. 

Bibliotekene i resten av landet, har med andre ord mye å lære fra Bergen offentlige bibliotek, og jeg håper vi vil se en utvikling hos resten av dem også. Spillkultur er tross alt kommet for å bli, og det er veldig godt å være en spillinteressert i Bergen by. 

#spill #bibliotek #bergen #spillkultur

RETROSPILLMESSEN 2016Retrospillmessen er en fortsatt ganske fersk messe, som arrangeres i Sandefjord av Spillmuseet. De arrangerte sin første messe i 2014, og gjentok suksessen i fjor, og fikk hele 4000 besøkende, om kanskje litt til. Messen er med andre ord, blitt veldig stor, og det viser seg at folk har ønsket dette lenge!

I år arrangeres messen 14.-15. mai i Runarhallen i Sandefjord, og de har allerede begynt å annnonsere litt program. 

Blant annet kommer youtuberen BrentalFloss, som lager musikk med tekst til kjente videospill-titler. I tillegg kommer The Game Chasers, youtubes mest populære retrospillserie til messen i mai. Dette er bare de foreløpige godbitene som er annonsert, og det kommer nok flere fremover. Det er med andre ord, bare å følge med!

Det blir også arrangert en rekke konkurranser under arrangementet, og man kan sjekke ut spillmaskiner helt tilbake til 1978! 

Jeg for min del, håper jeg har anledning til å dra på dette arrangementet, da dette er midt i blinken for meg. Ikke bare skjer det mye kult der, men det vil også være anledning for å kjøpe retrospill. For er det en ting dette landet har dårlig tilgang på; så er det muligheten til å kjøpe retrospill i butikk. Selv er jeg kjempekritisk til å kjøpe brukte retrospill på nett, fordi det er så mye falskt i omløp, og den samme problemstillingen opplever jeg hos Finn. Jeg vil nemlig helst se varen før jeg kjøper den, og denne muligheten har man på Retrospillmessen. 

Har du hørt om Retrospillmessen før? Hadde du tatt turen dersom du hadde hatt mulighet?


Slik så messen ut i 2015. Bildet er hentet fra gamer.no

#retrospill #retrospillmessen #spillkultur #arrangement #spill  

Retrospekt

26, Bergen

Heisann!
Jeg heter Trude, er 26 år gammel, og bor i Bergen.

Jeg studerer Digital Kultur på Universitet i Bergen, og bruker mye av den ekstra tiden min på Hyperion Vest. Jeg er interessert i dataspill, brettspill og Pokémon TCG, og har en tøysete katt som heter Twoface.

For kontakt, kan du sende mail til retrospektblogg@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits